Ercan_25
Üye
arkadaşlar merhaba forumunuza yeni katıldım.
fikrinize danısmak istediğim bi kaç problemim var yardımcı olursanız sevinirim.
sondaj dan gelen su ile dolan 10 TON luk bir tankımız var.
su yerin altından geldiği için oldukça soğuk .
suyu biraz ılıtmak için nasıl bir yol izleyebiliriz.
fakat 10 ton su sabit durmuyor sürekli ince ince azalış halinde. yarıya yaklasınca kontrollü olarak tekrar su
azaldıkca ekleniyor. günde bazen 40 tona kadar ulaşabiliyor. oda tankın 4 kez boşalıp tekrar dolması demek.
şimdi burda yardımınıza ihtiyacımız var.
birincisi soğuk suyun biraz ılıtılması için nasıl bir yol izleyebiliriz ?
ikincisi şöyle bi şamandıra sistemi yapılabilir mi;
tank 10 ton olsa da içindeki suyun bosaltılması için kullanılan bi motor yok . yüksekde olduğu için kendi akıntısı ile ulasıyor. buda 3 tona düşünce suyun kendini götürcek basınc gücünü bulamamasına sepep oluyor.
öyle bi şamandıra lazım ki su 5 tona düşünce çalışıp 10 tona cıkınca kendi kendine duracak.
arada ki 6-7-8-9 tonlarda hareket olmayacak. 5e gelince şamandıra calısacak zaten yarım saat sürmeden doldurabiliyoruz.
elimden geldiği kadarı ile anlatmaya calıstım fazla detaya girmiş kafa karıstırmış isem özür dilerim.
gözünüzde canlanması için kücük bir çizim yaptım.
fikrinize danısmak istediğim bi kaç problemim var yardımcı olursanız sevinirim.
sondaj dan gelen su ile dolan 10 TON luk bir tankımız var.
su yerin altından geldiği için oldukça soğuk .
suyu biraz ılıtmak için nasıl bir yol izleyebiliriz.
fakat 10 ton su sabit durmuyor sürekli ince ince azalış halinde. yarıya yaklasınca kontrollü olarak tekrar su
azaldıkca ekleniyor. günde bazen 40 tona kadar ulaşabiliyor. oda tankın 4 kez boşalıp tekrar dolması demek.
şimdi burda yardımınıza ihtiyacımız var.
birincisi soğuk suyun biraz ılıtılması için nasıl bir yol izleyebiliriz ?
ikincisi şöyle bi şamandıra sistemi yapılabilir mi;
tank 10 ton olsa da içindeki suyun bosaltılması için kullanılan bi motor yok . yüksekde olduğu için kendi akıntısı ile ulasıyor. buda 3 tona düşünce suyun kendini götürcek basınc gücünü bulamamasına sepep oluyor.
öyle bi şamandıra lazım ki su 5 tona düşünce çalışıp 10 tona cıkınca kendi kendine duracak.
arada ki 6-7-8-9 tonlarda hareket olmayacak. 5e gelince şamandıra calısacak zaten yarım saat sürmeden doldurabiliyoruz.
elimden geldiği kadarı ile anlatmaya calıstım fazla detaya girmiş kafa karıstırmış isem özür dilerim.
gözünüzde canlanması için kücük bir çizim yaptım.