Kabin tasarım ilkesi.Hesablamalarıma göre bu kabin yaklaşık 31.5 litre yapıyor. Ama kendi yapacağım kabini takribi 502x202x412 ölçülerinde, iç izolasyonu olan ve sunta malzemeden yaparsam mantıklı olacak gibi. Bu ölçüler 41 litreye denk geliyor.
CAHAL CİMBİLDEK @YunusgrBu hoparlörün tsp bilgileri maalesef elimizde olmadığından 41L hesabıyla ilerleyeceğiz. Şuan diğer konumdaki kabin projesini önce bitirmeye çalışacağım ama bu vermiş olduğun bilgileri orada da kullanacağım. Teşekkür ederim.
Açıkçası ben westra hoparlörlerin yanına bunu sub olarak düşünmüştüm ama westralar şaşırtıcı şekilde kaliteli bass veriyor. Çok ilginç ama düşük frekanslarda o kadar tatlı bassları var ki dinlemeniz gerekli
Ben çok şaşırdım.
Diğer kabin çalışması üzerinden devam ediyorum o halde. Aldığım sistemin fotolarını oraya da yükleyeyim hele bir. Sonrasında bu linklerden siparişi nasıl alabiliyoruz bir bakacaam. Özel mesaj ile attığım mesajı düzenleyip ekliyorum birazdan o konuya.CAHAL CİMBİLDEK @Yunusgr
Ben yıllardır bir çok arkadaşa ne diye öneriyorum bu hop'ları.
Çünkü aynı hoplardan ben de kıllanıyorm.. PARDON.. KULLANIYORUM.
Merak etme tüm kabin hesaplamaları bende mevcut.
20 sene önce kendime yapmış olduğum kabinlerden sana da yaparız olur biter.
Ancak ÖZEL bir durum oluştu.
Ben sana sadece tek bir baslı kabin yaptırmaya çalışırken sen kulak üstü düşüp 4 bass hoparlör buldun artık başın belada
Neden dersek..
Madem ki 4 tane bass hoparlör temin edebildin, biraz daha ciddi düşünüp, çok çok kaliteli bir kabin yaparak veya yaptırarak üst seviye bir hoparlör sistemine sahip olabilirsin.
Şaka değil bu ayarda kabinler binlerce dolara satılmaktadır günümüzde. Ben benimkileri yıllar önce 1000$ a satlığa çıkartmıştım iyi ki de satılmamış.
YAPILACAKLAR:
Öncelikli olarak sipariş verdiğimiz filtre devresi iptal edilecek. Yerine @ozgurece35 için almış olduğumuz filtre devrelerden veya bir üst modelini alacağız.
Piyasa işi filtrelerde adi kondansatör kullanımı çok yaygındır. Bu yüzden filtreleri modifiye edip kaliteli kondansatör kullanacağız. (Bu ecik mesariflidir)
mid ve tiz hoparlörleri yanık ve uyduruk olduğuna göre şimdiden 2 adet mid ve 4 adet tweeter aramaya başlamalıyız.
Acil bulunması gerekli kondansatörler
https://www.amazon.com/VISHAY-SPRAGUE-V-735P106X9200L-CAPACITOR-AXIAL/dp/B00MEIFDZS
https://tr.rsdelivers.com/product/v...7c-polypropylene-capacitor-pp-250v-dc/2111299
Bu kondansatör midler için.
Tweeterlar için 1.2uF bulamadım.
Aliveliexp güvenilmez olsa da şunlardan alabilirsin
https://tr.aliexpress.com/item/4000567779976.html?gatewayAdapt=glo2tur
NOT:
Westraların yanında ilk mesajındaki hoparlörü sub olarak kullanacağım dersen yaş odunla köteklenirsin.
Ülen o hacı murat arabayla benim porsche ile mi yarşıacaan
Al onları koy kar'ını sat bana.Diğer kabin çalışması üzerinden devam ediyorum o halde. Aldığım sistemin fotolarını oraya da yükleyeyim hele bir. Sonrasında bu linklerden siparişi nasıl alabiliyoruz bir bakacaam. Özel mesaj ile attığım mesajı düzenleyip ekliyorum birazdan o konuya.
Bu arada ucuza 2 tane daha westra buldum bu sistemi aldıktan sonra. Hatta fiyatı toplam 200 TLAçıkçası onları da alacaktım ama gerek yok gibi galiba. İstersen yine de alabilirim.
Bu hop kabinini askıya aldım şimdilik. Yada hiç uğraşmayıp direkt satabilirim de bu Westra hopların sesini duyduktan sonra.
Göndereyim abi direkt ne satmasıAl onları koy kar'ını sat bana.
Elinize sağlık müthiş görünüyor. Bende bulunan şuan kullanmakta olduğum hoparlörlere de yine @Mr_YAMYAM hocamın katkılarıyla kabin hazırlamıştık yaklaşık 5-6 sene kadar önce. TSP bilgileri yoktu ama kabindeki hoparlörler çok güzel ses veriyor. Hala kullanıyorum.@Mr_YAMYAM Hocam 2016 yılında hoparlör filtrelerini araştırmış modifiye yapılacak kabinler için en uygun olanı seçip önermişti. Ayrıca medium ve tweter ları da @Mr_YAMYAM Hocam temin etmişti. Daha sonra bass hoparlörleri onun önerisi ile peynir marka ile tamamlamıştık. Modifiye yaptığımız hoparlörler orjinal halinden kesinlikle çok daha iyi performans verdi.
Ekli dosyayı görüntüle 86189
Ekli dosyayı görüntüle 86190
Ekli dosyayı görüntüle 86191
Ekli dosyayı görüntüle 86192
Ekli dosyayı görüntüle 86193
Ekli dosyayı görüntüle 86194
Kıym'ETli @ozgurece35@Mr_YAMYAM Hocam 2016 yılında hoparlör filtrelerini araştırmış modifiye yapılacak kabinler için en uygun olanı seçip önermişti. Ayrıca medium ve tweter ları da @Mr_YAMYAM Hocam temin etmişti. Daha sonra bass hoparlörleri onun önerisi ile peynir marka ile tamamlamıştık. Modifiye yaptığımız hoparlörler orjinal halinden kesinlikle çok daha iyi performans verdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?