emodiyator
Profesyonel Üye
Atladığım bir şey var yeni fark ettim. Başlarda termosifon açıkken Elektrik geliyordu sonra dairenin toprak hattını bağlattırdım elektrik kesildi. Sonra termosifon açıkken de geldi kapalıyken de geldi farklı zamanlarda. Yani elektrik ne zaman geliyor bilmiyorum denk geliyorum sadece zaten evde bulunduğum sürece ortalama yarım saatte bir kontrol ediyorum. Şimdi ben kabloları söküp kontrol edeceğim elektrik gelmezse kesin termosifondan diyemem çünkü toprak hattı ile ilişkili ve başka bir yerin toprağı borulara bağlı ise ne zaman elektrik geleceği belli olmaz değil mi? Yani bu durumda kesin termosifondan kaynaklı diye düşünemem eğer batıda bir yer olsaydı standartlara uygun o zaman derdim de burada hiçbir şey düzgün olmadığından insanın akla geliyor ihtimaller
Arızanın nereden kaynaklandığını bulmak için şu yöntemi denesin gelen elektrikçi kaçak akım ölçen pens tipi ampermetreler var Sigorta kısmına bakarak sizin evdenmi yoksa diğer dairelerdenmi geliyor direkt tespit edebilir.Yapması gereken şey sadece tek tek sigorta çıkışlarını ölçmek 30 ma nın üzerinde bir değer varsa sizin termosifonda arızalı cihazı tespit etmiş olursunuz.