Sulu akü şarjı hakkında

Dolduğu zaman ayrılacak ise 14.4 volt uygulayın. Sürekli doldurucu ile çalışacak ise 13.5 volt kullanın.
 
Elimdeki redresör dolduğu zaman kapanacak şekilde değil. Rj45 bağlantısı ile bilgisayara bağlı ve yazılım vasıtası ile çalışmakta yani 1 saat boyunca 14.4 volt ile 6 Amper sonra 2 saat boyunca 13.5 volt 10 Amper gibi.
 
Uygundur fakat bir düzeltme yapalım. 10 saat boyunca 14.4 volt 6 amper değildir. Aküye (batarya) 14.4 volt verdiğinizde akım sınırlaması yok ise doldurucunun gücü kadar akım çeker. Akü doldukça bu akım düşer. Cihazınızda akım ve gerilim kontrolü var ise dediğiniz olur ilk 10 saat akım sınırlanır 6 amperden fazlasını geçirmez ama bu sırada akü gerilimi 14.4 volt değildir daha düşüktür. Akü doldukça gerilimi yükselir ve dolum sona erer.
 
Peki arkadaşlar elimde 13.8 v 8 amperlik tam regüleli bi güç kaynağı var. Bunu 12 V 60 Ah bir araba aküsüne bağlamak sorun olur mu. Çünkü araba akümde problem yaşıyorum.
 
Akım kontrolu olmadığından başlangıçta seri lamba ile doluma başlamak batarya ve/veya güç kaynağınızın hasar görmesini engelleyecektir.
 
Kaygısız bey nasıl bi zarar peki. Birde seri bağladığımda voltajın düşmesine sebep olmaz mı.
 
amaç voltaj düşümü sağlayıp akünün 8 amper çekmesini engellemek zaten.
akü boş iken 13.8 -10.5 = 3.3 volt. akü 6 amperden fazla çekmemeli o halde devreden 6 amper akmalı.
bu durumda 3.3V/6A= 0.55 Ohm
akü ile güç kaynağı arasına seri olarak minumum bu direnç değerini sağlayacak ve üzerinden geçen akıma dayanacak bir direnç veya lamba bişey bağlamanız gerikir.
 
Tamam çok teşekkür ederim. O omajda bir lamba bulurum. Fakat güç kaynağının 14,4 olmaması bir sorun teşkil eder mi. Şarj dinamo çıkışı bu voltajda. Birde güç kaynağı tam regüle olması bir sorun olur mu. Tekrar teşekkür ederim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…