Sunwa KS-268 analog multimetre kullanımı

db ölçümü derken ben ölçü aletinde öyle bi kademe görmedim.

Ha bu aletle çanak anten kontrolü dersen hocam çanağa çıkıp lnb yi kablosunu ayırıp receiveri açarak lnb ye gelen kablodan dc voltaj okuyabilirsin. 13 yada 18 volt gelmeli. yayının polaritesine göre voltaj değişir.

Ben uydu anten kontrolü yaparken ilk baktığım nokta receiverin kablo bağlantısı kısa devre varmı lnb kablo bağlantısı kısa devre varmı bağlantı konnektörleri kötü ise uçlarını yeniden açıp takıyorum. Daha sonra yukarıdan voltaj ölçüyorum.

kolay gelin..

Süleyman abi 1200 V kademesi var bu ölçü aletinde.Komütatör topuzunda Üzerinde yazıyor eğer yalan söylemiyor ise.;) Serkan ustam dediğini biliyorum. Kafam karıştı dB'De ne ölçülür diye. Ben LNB dB gönderiyor diye biliyordum ondan sordum. Komütatör topuzunda öyle kademe yok. ACV bölümünde ölçüm yapıyorsun. Skalada dB şeriti var. Okumayı da ordan yapıyorsun.
Ya aslında bu cihaza para vermedim. Bir komşunun işini yaparken DT830 dijital multimetrem arızalandı onlar da bana gidip elektronikçiden ölçü aleti almışlar. Yani bunu.;)
Bununla ölçüm yapmak dijitale göre farklı. Ondan kafama takılanları soruyorum. Skalada gördüğün değerlerin çarpanı ve eklemeleri var . Sadece gördüğünü okumuyorsun. Onun için pratik değil. Ama yine de ölçüm yaparken ibrenin sapması beni heyecanlandırıyor.;)

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,336
Kullanıcılar
453,627
Son üye
2CE

Yeni konular

Geri