tüm prizlerin toprak hattında 118V gerilim var

sn gezer77, dışardan gelen nötr hattında her hangi bir gerilim yok.kalemi dokundurduğumda lamba yanmıyor.ancak resimde görülen kutu içindeki sarı kabloya dokunduğumda lamba yanıyor.

___

ve de tüm toprak hattında elektrik olduğunu söylememe gerek yok sanırım.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
w.otomatları kapat girişten nötür ve toprak ölçümü yap sorunu bulman kolay olur
 
ercan bilginin dediği mantıklı geldi
enerji görülmezse cihazlardan biri toprağı nötr olarak kullanıyordur ve toprak zayıftır
 
ercan hocam, biraz daha ayrıntılı anlatırmısınız.nasıl bir yol izleyeceğim.
 
siğorta bölumünde enerji kesilirse hatanın bina içidenmi yoksa bina yani trafo ve ya toprak hatı dan kaynaklandığını bulabiliriz
 
hocalarım ben şaştım bu işe.akaşam üstü mahallede elektrikler kesikti.ben genede tüm sigortaları indirdim.sigorta kutusu içersindeki uçlar arası direnç değerlerine bakayım dedim.nötr olduğunu düşündüğüm kaahverengi ve mavi bağlı grupla faz arasında 0.9 kohm değer çıkıyor.daha önceden toprak hattına bağlı olan ve şimdi ayırmış olduğum uç ile faz arası 1.1 kohm. toprak olduğunu düşündüğüm sarı kablo ile tüm diğer uçlar sonsuz direnç gösteriyor.sonradan ayırdığım toprak bağlantısı ile nötr hattı kısa devere görünüyor.sigortadan sonra eve dsğılan fazlarla ve diğer uçlar arasında direnç sonsuz görünüyor.aklımı oynatacam.tesisaatın yanması lazım sigortaların atması lazım.toprakta kaçak olmaması lazım bu ölçüm sonuçlarına göre..çok tuhaf bir durum.
 
analizör hocam, omaj ölçümleri ev içerisinde sorunsuz yanı sonsuz görünüyor.benim anlamadığım dışardan gelen fazla nötr arasındaki düşük omaj.ve hatta toprak bağlantısına bağlı olan kablo ile nötr arasındaki kısa devre.dediğiniz ölçüleride alayım ben.
 
chieh31t
ana panoda nötr toprak arası gerilimi kaç volttur ?
 
sn adem çelik, iş çıkışı değerleri alıp yazacam buraya.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,170
Mesajlar
923,892
Kullanıcılar
451,519
Son üye
bhko

Yeni konular

Geri
Üst