tüm prizlerin toprak hattında 118V gerilim var

arkadaşım toprak hatını megerle ölçermisin.................
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bina toprağından gelen kaçakda olabilir yada sıfırlama dediğimiz nötür toprak bağlantısından gelen bir akımda olabilir.
 
sn adem çelik, iş çıkışı değerleri alıp yazacam buraya.

o zaman size biraz daha ayrıntılı bilgi verelim;

Şebeke varken ana panoda ; kat tali panosunda ve normal prizde nötr toprak gerilimini ölçüp ayrı ayrı not edin.
daha sonra şebekeyi keserek notr toprak arası gerilimleri ölçersiniz. eğer şebeke kesili durumda ana panoda nötr toprak gerilimi düşük çıkarsa sorun sizin daireden olabilir. eğer hala 118v okuyorsanız. sorun toprak hattın yetersiz olduğu yada şebeke tarafından kısa devre teması olma ihtimali vardır.

siz yukarıda belirttiğim ölçümleri yazın yarın uygun bir seneryo yazarız. kolay gelsin.
 
adem hocam, az önce bazı ölçümler yaptım ve resimler çektim.kat tali panosu kilidi yönetimde ve yönetici bulamadığımdan açamadım ancak sayacın olduğu panoyu söktüm.resminide çektim.ölçum yapacak bir şey yoktu.resim ekleyebilirsem sizde göreceksiniz.evin içindeki sigorta panosunda bazı ölçumler yaptım.faz ile nötr arası 242V, faz ile toprak arası 121 V, nötr ile toprak arası 118V.prizde ölçüm sonuçları:nötrle toprak arası 118V, faz ile toprak arası 122V, toprak ile musluğa dokundurduğumda 119V, toprak ile mermer arası 10V.şimdi ölçüm yapmış olduğum panoların resmini eklemeye çalışacağım.ayrıca sigorta kutusu içerisinde enerji kesikken toprak ile nötr arası 3V ölçüldü.
 
benim merak ettiğim bir nokta var, sigorta kutusu resminde mavi kablo ile kahverengi kablo bağlanmış ve bu mavi kablolar ev şebekesine dağılıyor.normalde nötr olmalı bu hat.birde bağımsız kahverengi tekil kablo var resimde sarının hemen yanında bu sigorta kutusu içindeki toprak bağlantısına bağlıydı ben ayırdım.normalde bu aparmanın topraklamasından gelen hat olması lazım diye düşünüyorum ama nötr hattı ile arasındaki direnci ölçmeye kalktığımda kısadevre gösteriyor.
 
Erecan bey, meger cihazım yok.elimde avometre var.onunlada dirençler ölçtüm dün.ölçüm sonucuna göre torak tam izole görünüyor.öyleyse bu 118V nerden geliyor sorusunun cevabı hala karanlıkta kalıyor bu durumda..
 
toprak ile musluk arası 119 volt okumuşsanız topraklama ile faz teması olduğunu söyleyebiliriz. saat panosu resminde topraklama göremiyorum. sizin dairenizdeki toprak hattının toprağa ulaştığına emin olmanız gerek. sayaç panosu yanında sigortayı kapattıktan sonra dairenizdeki toprak hattını kontrol edin. daha sonra saat panosundaki sigortayı kaldırıp dairenizdeki tüm sigortaları indirdikten sonra ölçümü yapın.
kolon hattınız nedir? fazla akımdan dolayı kolon hattı izoleleri sökülmüş olabilir. yada bir buatta temas söz konusu olabilir. kolay gelsin
 
arkadaşım sorun senin iç tesisaatan kaynaklanmıyor bina yanı anahatlardan gelenbirsorun var elektrik idaresine yazılı muracat edin meger testiyle sorunu bulurlar ...
 
adem bey ve ercan bey önerileriniz ve yardımlarınız için teşekürler.ben şimdilik tüm toprak bağlantılarını prizlerden ayıracağım.bu haliyle sistem tehlikeli.varsın topraklamadan mahrum olsun cihazlarım.zaten binanın topraklamasının olduğu bile belli değil.sayaç panosunun içinde bende toprak hattı göremedim.
 
hayır chief31t topraklamayı iptal etmeyin yeni bir topraklama çekin. kaldı ki hatanın nereden kaynaklandığını çözmediğiniz sürece hangi işlemi yapsanız yapın sorun ortadan kalkmayacaktır. burada size yazmamız biraz zor oluyor dairenize bizzat gelip bakmam gerekirdi. kusurun nereden kaynaklandığını bulmanız şart. elinize izole eldiven geçirin sorunun tam olarak nereden kaynaklandığını bulmaya çalışın. kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,170
Mesajlar
923,895
Kullanıcılar
451,519
Son üye
bhko

Yeni konular

Geri
Üst