Türkiye Telefonsuz İnternete Ne Zaman Kavuşacak?

elektronikmuh

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
13 Ocak 2007
Mesajlar
2,267
Puanları
1,866
Yaş
47
Bilindiği gibi “Telefonsuz İnternet” (Yalın DSL) uygulaması Rekabet Kurumu tarafından 18 Şubat 2009 tarihinde alınan kararla gündeme gelmişti. Kararda Türk Telekom’un telefonsuz internet hizmetlerinin başlatılabilmesi için üç ay içerisinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na başvuruda bulunması gereği belirtilmişti. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu düzenlemeyle ilgili hazırlıklarını tamamlayarak Temmuz 2010’da telefonsuz internet hizmeti için hazırlanan tarifelerini açıkladı.

Ancak, tarifelerin açıklanmasının üzerinden üç ay geçmesine rağmen vatandaş hala telefonsuz internet hizmetinden yararlanamamaktadır. Uygulamanın başlayamamasından dolayı Rekabet Kurumu’na yapılan şikâyetler sonucu dün yapılan açıklamada uygulamanın 1 Kasım 2010 tarihinde başlayacağı bildirildi. Rekabet Kurumu daha sonra bu açıklamasını geri çekerek yeni bir açıklama ile uygulamanın tarifelerin açıklandığı temmuz ayında başladığını ifade etti.

Öte yandan, RK ve BTK’nın kararları ve açıklamalarına rağmen Türk Telekom bu hizmet için uygulanacak verginin belli olmaması gerekçesini öne sürmekte. Sonuçta vatandaşlarımızın telefonsuz internet hizmetinden yararlanmalarını geciktirebileceği anlaşılmakta. Nitekim Türk Telekom’a başvuran vatandaşlarımıza hala “telefonunu iptal edersen internet alamazsın’’ denmekte.

Kaynak:Scroll | Türkiye Telefonsuz İnternete Ne Zaman Kavuşacak?
 
eksta kablo kirliliği :(((.... benim tek bişi anlamadığım var bizim kullandığımız spritter kutuları ozaman ne için var ??? ben tlefonu çıkarıyom internet var yinede ...
 
Arkadaşlar enson 1 ay önce istanbul anadolu yakası türktelekom merkezi olan küçükyalı şubesini telefonsuz internet alımıyla ilgili arama yaptım.Bana belirtilen böyle bir uygulamanın başladığını söylediler fakat fiyatını sorduğumda sabit ücret olarak 13 TL her ay aboneye yansıyacağını ve 4GB internetin 29 TL olduğunu biliyorum bu durumda 29+13=42 TL fatura gelecektir anlayacağınız telefon olmasa bile sabit ücret devam edecek...
 
arkadaşlar ben de geçenlerde sordum bana da 15tl aylık sabit ücret olacağını söylediler belki de automat arkadaşa söylenen fiyatta kdv dahil değildir:))

ama aslolan yani biz keriz gibi hala daha kullanmadığımız telefonun parasını ödemeye devam edeceğiz...
 
vodafon aylık 8 tl sabit ücretle sınırsız internet hizmeti veriyor.biraz yavaş ama idare eder.
 
Evet mecburen devam edecegiz satarsan devletin malını böyle kaz gibi soyarlar bizi daha çok yerde soyulacagız başta bankalarda daha başka nerelerde soymayacaklar ki milleti soymak için ellerinden gelen dalavereyi yapıyorlar zaten. adamlar kerizmi senin kullanmadıgın yerden 12-13 milyon para topluyorlar bir kişi için önemli değil belki mebla ama binlerce kişiden toplayınca kimsenin reddemeyecegi bir meblag oluyor.
 
Bankalarda artık yeni uygulamayla bankamatiklerden alınan fişler için para kesmeye başladı arkadaşlar. Hepsi değil ama 3 5 tanesi... Yani git gider artıyor... neredeyse 1 şehir türk telekoma ait internetini kapatacakki durumun ciddiyetine varsınlar doğru düzgün yalın ADSL çıkarsınlar :)
 

Forum istatistikleri

Konular
129,068
Mesajlar
922,978
Kullanıcılar
451,347
Son üye
mrosleon

Yeni konular

Geri
Üst