türkiyede tüm kompanzasyon panoları kapatılırsa ne olur?

AD_EM

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
16 Eki 2007
Mesajlar
1,804
Puanları
281
konu başlığındaki durum oluşursa, ne olur?

saygılar...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
endüktif yük ve reaktif yük artacağından iletim hatlarında, trafolarda, tablo, şalterler ve kablolarda lüzumsuz yere kayıplara yol açacaktır. Bu kayıpların toplanma noktasıda elektriğin çıkış noktası yani alternatör ve YG trafolar olacaktır.
 
endüktif yük artınca iletkenlerde gerilim düşümü artacak, gerilim düşümü artınca yükün gerilimi azalacak, yükün gerilimi azalınca çekilen aktif güç azalacak. Şimdi düşen gerilim nedeniyle aktif güç azalması mı büyüktür?, hatlardaki kayıplar mı daha büyüktür.?
 
tedaş reaktif güç bedellerinden elde ettiği gelirle köşeyi döner :D
 
Sanırım tedaş O.G. Kısmında kendisi kompanzasyon yapıyor. Normal olarak en kötü pozisyonu ( Cos fi= 0,6 gibi ) düşünüp ona göre yeterli kondansatör bağlamışlardır sanırım. Yani santralleri çok etkileyeğini sanmıyorum.
 
işte o zaman 90 lı yılların öncesine dönerek devamlı elektirk kesintilerine maruz kalırız...ki daha fazlasına çünkü sanayi ve yükler dahada arttı ve bu durumu santraller kaldıramaz artık ve daha fazla trep vererek devredışı kalırlar ve ekonemi olarakta maliyet çok fazla olur çünkü termik santrallerin tekrar devreya alınmaları baya bir maliyet....
 
Arkadaş heralde tedaş için bir protesto organizasyonu düşünüyor. Sanayi için; :) Bak fiyatları düşürmezsen kapatırım bütüüün kompanzasyonu gibi :)
 

Forum istatistikleri

Konular
129,101
Mesajlar
923,247
Kullanıcılar
451,417
Son üye
hezayen

Yeni konular

Geri
Üst