Türkiyede Tekniker İle Mühedis Farkı ?

Olasılık

Üye
Katılım
23 Kas 2014
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
26
Birisi 2 yıl okumus diğeri 4 yıl ne fark edecek anlayamadım.Mühendislik kazanmak artık çok zor değil .Benim karşılaştırmak istediğim yüksek puanlı okuldan mühendis olanlarla değil,300 puana mühendis olmakla 2 yıllık okuyup tekniker olmak arasındaki farkı merak ediyorum.
 
Çok şey farkediyor dostum. Bende teknikerim. Mühendis olmak isterdim ancak o zamanlarki şartlarda olmadı.

O 2 yılda mühendisin okuduğu yüksek matematik ( ben kendi dalımda konuşuyorum ) v.s. 2 yılda alınacak bir bilgi değil.
 
İster yüksek ,ister düşük puanla girilen 4 yıllık üniversite mezunu; kanunen yetkili ve mesul bir teknik elemandır.Yüksek puanla kaliteli kabul görmüş bir üniversiteye girip mezun olunca daha kolay,daha çabuk,daha yüksek bir maaşla iş bulabilirsin.Laf olsun üniversitesinden mezun olursan gene kanunun verdiği haklara sahipsin ama çalışanından verim ve yaratıcılık bekleyen özel sektör için pek bir şey değilsin. İki yıl istediğin teknik bölümü okuyup,mesleğinden zevk alacak şekilde kendini hem okulun müfredatı hemde kendi ilgi alanında yetiştirirsen ve bu arada el ve mesleki becerilerini geliştirirsen kanunen pek yetkili olmassın ama özel sektör tarafından aranan personel olursun.Bu ikinci durumda kendini ispatladıktan sonra kendini daha geliştirirsen yönetimsel anlamda yukarıya doğru pek kariyer yapamassın ama maaşın yukarı gider
 
Her ne kadar piyasada muhensiten cok daga bilgili teknikerler ve ya normal bir teknikerden cok daha bilgisiz muhendisler bulunuyor olsada bu insanin kendisini ne kadar gelistirdigi ile alakali bi durum,ama okuldaki egitime gelecek olursak muhendislik egitimi ile teknikerlik egitimi arasinda baya bi fark var.
Muhendislik egitimi daha çok teorik olup ileri duzeyde detaya girer,teknikerlik egitimi ise daha cok pratik olup detaya cok girmez.bunun en basit ornegini su sekilde gorebilirsin , bi tekniker pano projesini muhendis gibi okuyamaz ,ayni sekilde bir muhendis te o pano icerisinde baglantilarda vs, tekniker gibi el becerisi sunamaz .
 
Türkiye de Teknisyen ile Teknikerin ne farkı var. Birisi lisede okumus diğeri 2 yıl daha okumuş ne fark edecek anlayamadım.Teknikerlik kazanmakta çok zor değil.!!!! Desem Teknisyenle ile mühendisin de farkı kalmaz.
 
32 yıllık sanayi tecrübemle söylüyorum.Hangi okulu bitirdiğin önemlidir ancak sahaya çıkınca yaptıgın katkı kendini geliştirme çok daha önemlidir.

Mühendislerde katkı koyma ve kendini geliştirme oranı daha az oldugu için bu yanılgıya hepimiz düşüyoruz.

İşini iyi yapan, teknolojiyi yakından takip eden,yabancı dile ve literatüre hakim olan mühendisle çalışmak çok güzel bir olay.
Beraberce o kadar hzılı gelişiyorsunuz ki inanamazsınız.


Özet olarak iyi mühendis + iyi teknisyen= Sinerji
 
Son düzenleme:
Sonuşta 2 yıllık bir tekniker bile olsan bir plan projeye baslamak istesen bile kendi dalinda bir muhendise baş vuruyorsun.
Diğer bir değiş ile 4 yil okuyan ve muhendis konumana gelen arkdaşlar senden bir kaç basamak üste ve askeriye hesabi sonujçta üstün oluyor.
Şu an bile turiz alaninda olarak bahsedecek olsam 2 yıllık okuyan minimum Şef olarak 4 yıllık okuyan direk teknik MDR olarak vazife aliyor.
 
Peki türkiyede çalışacak olan mühendis neden ingilizce bilmek zorunda mesela ben elektrik elektronik mühendisi olsam öğrenmek istemiyorum ingilizce.
 
İngilizce bilmeniz faydanıza olacaktır.

Nihayetinde teknik işler ve bu sektörde ( elektronik elektrik mekanik mühendislik konularında ) bir çok cihaz parça dökümantasyon genelde yabancı dillerde bulunuyor. Türkçe dökümana ulaşmak yabancı menşei cihaz parçalarda nerdeyse imkansız.

Bu nedenle ve işi bir yana koysanız kişisel gelişiminiz için yabancı dil bilmek önemlidir.

Kolay gelsin.
 
Elektrik Elektronik endustrisi teknoloji ile dogru orantilidir.dunyada teknoloji hizla gelismekte ve ortak dil olarak ingilizce tercih edilmektedir.kendinizi gelistirmek acisindan bir zorunluluk haline gelmistir.bugun turkiyede fabrikalarin yada benzeri endustri tesislerinin tamamina yakini az ya da cok yurtdisi firmalariyla is yapmakta ya da destek almaktadir.bu noktada ingilizce cok onemli bir rol oynar
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…