Türkiye'deki Endüstriyel Makinelerin Elektrik Sistemlerinin Amerika' Ya Uygunluğu

Katılım
16 Ara 2017
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
48
Merhabalar,

Umarım İyisinizdir.

Bizim Amerika'nın New Jersey Eyaletine Satma Durumumuz Olan Fermentasyon Odası İçin Buhar Jeneratörü Mevcut.

Söz Konusu Buhar Jeneratörü Rezistansiarın Suyu Isıtması İle Buhar Üretimi Yapıyor Ve Odaya Üflüyor Fakat Makine Avrupa Ve Türkiye Vs. İçin Üretildiğinden 380V 3 Faz Ve 50 Hz Üretiliyor.

Amerika'daki Sistem 240V 60 Hz Faz Adedini Bilmiyorum.

1- Söz Konusu 380V 3 Faz 50 Hz Sistem Değişiklik Yapılmadan New Jersey'de Çalışır Mı?

2- Değişiklik Gerekirse Sistemin Önüne Trafo Yada Benzeri Bir Sistem Koyup Amerika Elektriğini Avrupa Elektiriğine Çevirmek Mi Daha Sağlıklı Olur?

3- Yoksa Sistemin İçinde Bazı Değişiklikler Yapmak Mı Daha Sağlıklı Olur?

4- Eğer Sistemde Değişiklik Yapmak Gerekli Olur İse Ne Değişiklik Yapmak Gereklidir?

Cevaplarınızı Bekliyorum.

Şimdiden Teşekkür Ederim.

Saygılarımla
Ozgur HEKIMOGLU
 
Amerikada kullanılan Elektrik sistemi 110V 60Hz'dir.
Son yıllarda üretilen çamaşır makinaları vs..220V ile çalışacak şekilde üretilmekte ve kurulacağı alana 220V tesis edilmekte olmakla birlikte bizimkinden farklı olup Faz+Faz yani 110V+110V şeklinde elde edilen 220V kullanılır. Başka bir deyişle prizin her iki ucunda da 110V değerinde 2 adet faz vardır.

Bizim 380 VAC 50Hz , amerikada 190VAC 60Hz...dir. Fazlar arası fark 120 derece.
Buna ek olarak kullanılan priz, fiş vs. uçları da buradakilerden yapı olarak farklıdır.
Yine de en sağlıklı bilgi teminini ürünü satmayı planladığınız Jersey'deki firma ya da kurumla irtibata geçerek detaylı elektrik sistem raporu isteyerek elde etmenizde yarar var.
 
Son düzenleme:
Cevabınız İçin Teşekkür Ederim.

Buradaki Sistemin Elektrik Şemasını Karşı Tarafa Gönderip Onay Almayı Planlıyorum.

Ama Mevcut Çalışan Buhar Jeneratörü Sisteminin Parçalarını Değiştirmek Yerine Ucuna Bir Transformatör Eklemek Daha Mı İyi Olur? Yoksa Hiç Bir Değişiklik Yapmadan Göndersek Acaba Rezistanslar Çalışır Mı? Diye De Merak Etmiyor Değilim.
 
A.B.D faz notür 110.volt 3 fazlar arası 190.volt frakans 60.HZ.
Pirizleri değişik.

Fiş ve pirizler 4.PNG
 
Öncelikle oradaki müşterinin tesisine kurulabilecek olan Elektrik tesisatının voltajını ve kurulu gücü öğrenmeniz lazım. Frekans sizin için o kadar önemli değil çünkü rezistans çalıştıracaksınız. 60 Hz'in rezistansa vereceği enerji 50 Hz den biraz daha fazla olacaktır.

Müşterinin kurulu gücü sizin makinanın ihtiyacını karşılıyorsa, tek yapmanız gereken, makinaya oradaki voltaja göre rezistans takmak. Yani rezistans değişikliği gerekiyor.

Aslında müşteri yeterli güce sahip üç fazlı tesisat kurdurabiliyorsa, trafo ile oradaki voltajı 380V a dönüştürerek de yapabilirsiniz. Ama böyle bir çözümü ben olsam adamlara hiç önermem. Çünkü o trafoda kayıplar olacak, trafo para tutacak, bir de sadece rezistans değiştirecek işi halledemiyorsunuz, adama trafo aldırıyorsunuz durumu olacak, bu da sizi müşterinin gözünde iyi göstermeyecek.
 
Cevabınız İçin Teşekkür Ederim.

Buradaki Sistemin Elektrik Şemasını Karşı Tarafa Gönderip Onay Almayı Planlıyorum.

Ama Mevcut Çalışan Buhar Jeneratörü Sisteminin Parçalarını Değiştirmek Yerine Ucuna Bir Transformatör Eklemek Daha Mı İyi Olur? Yoksa Hiç Bir Değişiklik Yapmadan Göndersek Acaba Rezistanslar Çalışır Mı? Diye De Merak Etmiyor Değilim.

Rezistansları voltaja göre revize etmeniz gerekir ancak sizin makinada sadece rezistans yok. "Üfleyecek" dediğinize göre motor da var ki "eğer üretiminizi 60Hz'e göre yapmadıysanız" yerinizde olsam asıl bunun için endişe duyarım. Çünkü 50Hz için sarılmış motor 60Hz de çalışınca devir sayısı yükselir, moment kaybına uğrar, verimi düşer, rulman ömrü kısalır, ısınma artar, vs..
Asıl çalışmanızın bunlara göre planlanmasında yarar var.
 
Son düzenleme:
Çok Teşekkür Ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,835
Mesajlar
930,600
Kullanıcılar
452,663
Son üye
Yılmaz Çetiner

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst