Türksat3A Hakkında

etuzuner

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
18 Mar 2008
Mesajlar
1,179
Puanları
92
Merhaba değerli üyeler,

Aranızda başına gelen oldu mu bilmiyorum ancak yeni değişiklikten sonra seyredebildiğim KanalD, Star, ShowTV gibi kanalları artık seyredemiyorum. Ne yaptıysam da olmadı. Yeniden tarattım, elle eklemeye çalıştım ama beceremedim. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Saygılarımı sunar, iyi çalışmalar dilerim..
 
sayın etuzuner

manual kanal ekleme yaparsanız bulabilirsiniz...
 
Sn. volcanoos,

Öyle de yapmaya denedim ama beceremedim sanırım. Türksat'ın sitesindeki kanal listelerinden doğu frekanslı olanları seçtim ama olmadı, hep bulamadı ya da dediğim gibi ben beceremedim. Eğer siz kullanıyorsanız, eklemem gereken frekansı söyler misiniz..? Böylelikle ben de kıyaslama yaparım.

Saygılar
 
cihazında manual kanal ekleme bölmünden yapıyor olmalısın, turksatın sitesindeki frekanslar günceldir zaten yanlış olmaz. sinyal seviyeen nasıl acaba düşükkse bulamayabilir...
 
Listedeki yazılı frekansları girince seviye 50-55 arası gidip geliyor. Kalite 10. Çanak antende mi problem sizce..?
 
seviye ve kalitenin normal şartlarda %60 üzeri olması beklenir. diğer kanalların durumu nedir, kırılma varmı kanallarda...
 
Diğer kanallarda herhangi bir problem yok. Normalde uydudan yayın yapan kanalların hepsini seyredebiliyorum, sadece Kanald, Star ve ShowTV çıkmıyor. Euro D ve Euro Star çıkıyor ama..
 
etuzuner hocam,
uydudan izleyemediğiniz kanallar H polarizasyonlu kanallar olup bu kanallların izlenebilmesi için uydu cihazınızın anten kablosu yolu ile LNB ye 18V dc gerilim göndermesi gerekir. Voltmetre ile anten çıkışından bu gerilimi kontrol etmelisiniz.
_Cihaz H polarizasyonlu kanallardan birine ayarlı iken bu gerilimi anten çıkışında görebiliyorsanız ve diger H polarızasyon lu kanalları örn; 5.kanal, AZTV, STV, MehtapTV.....'de izleyemiyorsanız LNB nizi yenilemeniz gerekir.
_ 18 V dc gerilimi göremiyorsanız cihazınızda bir problem vardır.
_18 volt dc mevcut ve H polarizasyonlu kanallardan herhangi birini izleyebiliyor iseniz LNB nizin açısan konumunda ayar sorunu olabilir......
 
bence canak problemi gibi çok rüzgar alan bir yer ise anten kaymış olabilir 50-55 düşük lnb de olabilir ama düşük bir ihtimal seviyenin düşmesini hava şartları da etkiller bulutlu yağmurlu vs.
 
Yorumlarınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. Hepsini teker teker deneyeceğim..

Saygılarımı sunar, iyi çalışmalar dilerim..
 

Forum istatistikleri

Konular
129,099
Mesajlar
923,214
Kullanıcılar
451,407
Son üye
arda55

Yeni konular

Geri
Üst