Taş direnç kaç watt ne kadar ısınır?

#Mr_YAMYAM Verdiğiniz bilgiler benim de işme yaradı. Teşekkürler.
Açtığım "Güç kaynağı devre kartında değişiklik yaparak akım (Amper) değerini azaltma/arttırma ???"
başlıklı konuda yeterli cevap alamadım, belki siz yardımcı olursunuz.
ATX Power Supply devresinde 5V 9A çıkış bilgisi var. 5V çıkışı sağlayan direnç, bobin ve kapasitörlerde değişiklik yaparak 9A akımı 2-3 Ampere kadar azaltmak istiyorum. Mümkün mü? Yapılabilir ise, önemli detayları belirterek yol gösterebilirseniz, çok memnun olurum.
SMPS güç kaynakları ile ilgili değilim.

güç kaynağı akımının yüksek olmasının zararı yok. gerilim kaynakları yük ne kadar isterse o kadar akım verir.

güç kaynağı akımının yüksek olmasının zararı yok. gerilim kaynakları yük ne kadar isterse o kadar akım verir.
Evet haklısın ama hepsi öyle değil.
Lityum pil ve aküler için sınırlı akım gerekli, gerilim ve akım ayarlı devre olacak ama devreye yüksek akım max 3A gelmeli ki devre uzun ömürlü olsun. 12V-8A, 3.3V-15A ve 5V-9A çıkışlarını besleyen bobin, kapasitör ve direnç, vs.. değerlerini düşürerek yapmak istiyorum
Yol gösterirseniz sevinirim.

Amacım, "geri dönüşüm", hurda elektronik atıklardan işe yarar bir şey oluşturmak. Çevremden arızalı elektronik eşya yağıyor, hurdalardan söktüğüm komponentlerle %90'ı tamir ettim ve sıfıra yakın parça maliyeti.. Çok keyifli :)
Yükseltilmiş akımı düşürmek mantıklı gelmiyor, yükselten parçalarla oynamak gerek bence..
Teşekkürler..

Forum istatistikleri

Konular
129,728
Kullanıcılar
452,448
Son üye
nadir14

Yeni konular

Geri