Takıp Çıkarılabilen Sızdırmaz Boru

Bir projemde düz bir zemin içinden boru geçirmek istiyorum. Borunun geçeceği yerin içerisinde gaz var ve sızdırmaz olması gerekiyor. Ayrıca borunun takılıp çıkarılabilir bir yapıda olması gerekiyor. Son çare olarak kaynak yapacağım ama mümkünse tak çıkar özelliği kazandırmak istiyorum.

Başka bir yerde çift yüksüklü bağlantı elemanı kullanabilirsin dediler ama anladığım kadarı ile çift yüksüklü bağlantı elemanına takılan boru deformasyona uğruyor ayrıca boru boydan geçmiyor. Yani iki farklı boruyu birleştiriyor. Ben tek bir boruyu düz yüzeye montajlamak istiyorum. Kullanacağım yerdeki yaklaşık sıcaklık 300 derece olacak.

Bu konuda kullanabileceğim sızdırmaz, yüksek sıcaklığa dayanıklı, içinden geçen boru takılıp çıkarılabilen bir bağlantı elemanı var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

güzel insan, sınırların ötesinde bir sistem/işlem. bilgiler yine eksik, 300 derece sıcaklık? kaynağı ne? boru? içinden geçecek olan ne? ne işe yarıyor? oda/hazne ne? gaz ne?
1- borumuz 300 dereceye dayanacak malzeme olmalı değil mi? araştırınız ama bu durumda metal olmalı
2- sızdırmazlık için conta sıkıntısı var, bakır conta kullansanız bile ısı farkı sorunu olur.
3- seyyar olması (tak/çıkar veya sök/tak) sıkıntı.
4- burası tartışılır bir fikir, klima boruları montajına bakınız, conta filan yok ama iyi sıkmak lazım ve bakır boru.

güzel insan, sınırların ötesinde bir sistem/işlem. bilgiler yine eksik, 300 derece sıcaklık? kaynağı ne? boru? içinden geçecek olan ne? ne işe yarıyor? oda/hazne ne? gaz ne?
1- borumuz 300 dereceye dayanacak malzeme olmalı değil mi? araştırınız ama bu durumda metal olmalı
2- sızdırmazlık için conta sıkıntısı var, bakır conta kullansanız bile ısı farkı sorunu olur.
3- seyyar olması (tak/çıkar veya sök/tak) sıkıntı.
4- burası tartışılır bir fikir, klima boruları montajına bakınız, conta filan yok ama iyi sıkmak lazım ve bakır boru.
Çok güzel sorular sormuşsunuz teşekkür ediyorum. Düz yüzeyim 310S paslanmaz olacak. Boru ise 316L ya da 316 olacak. Boru içerisinden su buharı geçecek.

Conta konusunu henüz tam bilmiyorum. Mümkünse conta olmadan çözmek istiyorum ancak ihtiyaca göre grafit conta da kullanabilirim. Projemin başka bir yerinde benzer koşullarda kullandığım bir grafit conta var. Aynı contayı burada da kullanabilirim. Eğer conta gerektiren bir bağlantı elemanı önerirseniz oradan da devam edebilirim. Ancak burada şunu unutmamak gerek boruyu bağlantı elemanı içerisinden dolayısıyla 310S düz yüzeyden boydan geçirmek istiyorum, iki farklı boruyu birleştirmek istemiyorum.

Kaynak konusunda bilgi sahibi değilim maalesef. 310S ve 316 nasıl kaynak yapılır araştırıyorum. Bu konuda da aydınlatırsanız sevinirim.

Seyyar olmasının zor olduğunu biliyorum. Eğer bu işi çözemezsem kaynak yapacağım ama seyyar olması kullanım için daha çok işime geliyor.

Klima borularını araştıracağım, Teşekkür ederim.

Vermeyi unuttuğum başka ayrıntı varsa lütfen bilgilendirin.

conta işini siz çözmüş gibi görünüyorsunuz. kaynak olayına gelince, eskiden argon kaynak vardı, sonta sanırım tig ve lazer kaynak çıktı düşünebilirsiniz. ben biraz görsel zekaya sahibim. yer, boyut gibi şeyler görmeden kafamda fazla canlandıramıyorum.

Basınç da var demekki su buharı varsa, sıcaklık da var, bu traktörlerin arkasındaki hidrolik çıkışlarda jaklı sistem kullanıyorlar, yüksek basınçlara dayanıklı yani, yağ sıcaklığına da dayanıyor, 300 dereceye jaklı sistemin dayanabileceğini düşünüyorum ama özel hortum gerekebilir

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri