Tanımlayamadığım transistor ya da başka bir şey...

sakroda

Üye
Katılım
15 Eyl 2009
Mesajlar
27
Puanları
1
Arkadaşlar konuyu oto elektrik bölümüne açmıştım sağolsun arkadaş yardımcı oldu ancak elektronik bölümüne yazmam daha mantıklı olacağını söylediler. Durum şudur toshiba eski bir windows tabletim var. Şarj almama sorunu var. Ama bu biraz şans 50 defa şarjı bağlasam çıkarsam belki şarj alıyor. Emin olduğum bir şey kablo mini usb tarafı ısınınca şarj olduğunu anlıyorum. Termal kamera ile baktığımda iki parça 60 derecelere kadar ısınıyor sonra ısınma bitiyor zaten şarj etmeyi de bırakıyor. Eskiden ısına ısına şarj ediyordu şimdi onu da yapmıyor. Hangi iki parçanın ısındığını ekliyorum. Ayrıca bunları da sipariş ettim yurtdışından bakalım ne zaman gelecek bazıları varmış sinir oldum biraz araştırınca bilgi sahibi oldum. Elimde bir parça güç ünitesi diğeri zannedersem ilk önce mofset zannettim ama biraz araştırmayla transistor olduğunu düşünüyorum bu konuda siz daha iyi bilirsiniz arkadaşlar. Kendim hem öğrenmek hem de hobi amaçlı öğrenmek istiyorum. Bu pnp testini multimetre nasıl kontrol edileceğini dair videolar izledim ama tam başarılı olamadım.
https://www.s-manuals.com/pdf/datasheet/b/c/bc846-bc849_general.pdf
 

Ekli dosyalar

  • gg.jpg
    gg.jpg
    519.2 KB · Görüntüleme: 4
İyice büyüterek soğuk lehim veya kopuk/kırık olabilir mi incelenmeli. Ayrıca ilk sorun olabilecek yer şarj soketidir!
 
rsimsek'in dediği gibi şarj soketi kararmış veya toz dolmuş olabilir. Tozları kürdanla temizlemek lazım, karardıysa hafif kazıyarak veya sert bir silgiyle temizleyebilirsiniz.

Şarj aleti bozuk olabilir. Başka bir şarj aletiyle deneme yapılabilir.
 
İyice büyüterek soğuk lehim veya kopuk/kırık olabilir mi incelenmeli. Ayrıca ilk sorun olabilecek yer şarj soketidir!
şarj soketinden herhangi bir şey yok sağlam duruyor dediğim gibi termal kamera bu parça bir anda ısınıyor ve sürekli tik tik tik tik ses geliyor ama hangi parçadna geldiğini bilemiyorum.
 
Bu pnp testini multimetre nasıl kontrol edileceğini dair videolar izledim ama tam başarılı olamadım.
güzel insan, ölçüm yapmak hem kolaydır, hem de çok zor. bazı bileşenleri bağlı olduğu yerde aldığın ölçüm sonucu sizi aldatabilir, en sağlıklısı dışarıda yapılan bağımsız ölçümdür. tabii bu olay smd parçalar için oldukça zor. bir de sabit fikirli olmayalım, yukarıda diğer ustalarımızın söylediklerini de test edip, kendi ölçümlerinizin doğruluğunu tekrar kendinize kanıtlayın. ben ustamın modülü değiştir dediği yerdeki modülü söktüm ve içinde soğuk lehim varmış sabitledim ve olay çözüldü. ustamdır tamam ama bazen o bile yanılabiliyor. bakın ben kendime usta bile demiyordum. şimdi usta kim? tabii ki o
 

Forum istatistikleri

Konular
129,136
Mesajlar
923,598
Kullanıcılar
451,471
Son üye
ZAA

Yeni konular

Geri
Üst