isikotomasyon ' Alıntı:Arkadaşlar herhalde derdimi anlatamadım.Tankı yatık varil gibi düşünün varile su aldım 3cm-5cm-10cm
50cm-100cm gibi 100de doldu diyelim.sıfırda 0mA-100de 12mA diyelim:Şimdi 12 mA 1 ton farzedelim
800 -700-300-150 litrede okuyacagım sinyal liner olmayacaktır sanırım işte sizden istediğim formul olarak bunu nasıl yaparım:Teşekkurler
[/quoteisikotomasyon ' Alıntı:Tankta ölçüm için (transmiter ve ultrasonik sensör kullanamam) basınç ve sıcaklık var(3 bar ve 140 derece).Tankın dışında seviye ölçüm için seviye kontrol cihazı var ve içinde top var bu mıknatıslı
.Buna yapışık seviye ölçen 4-20mA çıkış veren cıhaz var(rit röle ile analog çıkış veriyor) sistem bu ve değişemez.
Hacimle orantı kurmam gerekiyor.Daha önce kabaca şöyle yaptım. Tanka su sayacınla su alıp sinyalleri okuyup bir düzen kurdum,ama bu kesin doğru değildi idare ediyor.Linere yakın bir doğrulukta ölçüm yapmam gerekiyor,sorun bu . Fikir belirten tüm arkadaşlara teşekkürler.
sn abuzettin20 bu yaptığım sistem sizin o yazdığınız markaların işini yapıyor(plc-dokunmatik Panel ile)
tbb 6000 e muadili bir yazılım yaptım. Ht ve jigerlerde kullanıyorum))
Bu anlattıklarının bir örneğini yapıp buraya koyarsan çok makbule geçerTeşekkürler,herkese kolay gelsin.erolgke ' Alıntı:Auto-Cad de tankın şeklini çizip yüksekliğe göre hacim hesabı çıkartabilirisn. Yatık silindirin merkeizne kadar yapsan yeterli olur. Diğeri yarısı zaten simetriği olur. Daha sonra bunun grafiğini excelde cizdirip grafiğin üzerinde sağa tıkladığın zaman "add trendline" çıkıyor buradan bu grafiğe en yakın denklemi buluyor. (Orgin diye bir program var ben böyle zamanlarda bunu kullanıyorum). Bu denklemide x seviye y çıkışıda hacim olacak şekilde bir proses kontrol cihazına girmen gerekecektir.