Tarlaya Elektrik Alma Sorunu ( bağlamıyorlar ! )

Hocam benim çizdiğim anlaşılır olması içindi. asfalt yolu ben çizmedim mesela :)

Özeldende açıkladım. 2. seçenek dediğim komşum olan parselin içinden geçen asfalt ve direkler normalde planda gözükmüyor. Ancak orası asfalt yol hemde ara yol felan değil ana yol. Planı değiştirmeden yolu değiştirmişler.

İmarda görünmeyen yol komşunun parselinden geçmekte oradan hat geçiyorsa zamanında tecavüz olmuş demektir. Bunu kim nasıl yaptı, muvafakatname mi aldı. Hepsi öğrenilmeli. En yakın parseldeki özel trafo sahibi ile görüşüp SEDAŞ'ın şifahi ! onayıyla prosedüre bulaşmadan olayı çözebilirsiniz.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sorunu tam anlayamadım, kadastro yolu mu yok ? yoksa yönetmelikle alakalı bir durum mu ?
Tapu ve en önemlisi Ruhsat durumu nedir ? Ruhsat olmadan ve aşağıdaki yönetmeliklerdeki durumlardan birisi size uymuyorsa elektrikçiniz size net bir cevap vermiyordur.

ELEKTRİK PİYASASI BAĞLANTI VE SİSTEM KULLANIM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK​
Bağlantı görüşü
MADDE 10/A –
(1) Gerçek veya tüzel kişilerin, dağıtım sistemine bağlantı talebinin dağıtım şirketi tarafından bu Yönetmelik ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde karşılanması esastır.
(5) Tüketici niteliğindeki başvuru sahibinin bağlantı talebi aşağıdaki şartlar dahilinde karşılanır:
d) Meskun mahal dışında bulunan kullanım yerlerine yönelik bağlantı talepleri kullanıcının bağlantı başvurusunda bulunduğu tarihten itibaren en geç 5 yıl içinde karşılanır.
f) Meskun mahal içinde bulunan ve bağımsız bölüm bazında kurulu gücü 160 kW’a kadar olan tarımsal sulama haricindeki kullanım yerlerine ait bağlantı talepleri, başvuru sahibi tarafından müstakil OG bağlantısı tercih edilmediği müddetçe AG’den karşılanır.
g) (f) bendi kapsamı dışındaki diğer durumlarda bağlantı yapılacak gerilim seviyesi mevcut Şebeke koşulları ve planlamalara göre dağıtım şirketi tarafından belirlenir.
ğ) AG dağıtım şebekesi bulunmayan mevcut yerleşim yerlerinin ilk kez yerleşime açılan genişleme alanları ile mevcut yerleşim yerleri dışında yeni oluşan mahallelerde bağlantı taleplerinin AG seviyesinden karşılanabilmesi için bir dağıtım transformatöründen beslenebilecek şekilde tarımsal sulama haricinde en az 5 kullanım yerine ilişkin bağlantı başvurusunun yapılmış olması gerekir.
h) Ruhsata tabi olmayan kuyudan veya akarsu, gölet vb. diğer su kaynaklarından tarımsal sulama yapma amaçlı bağlantı taleplerine mevcut AG şebekesinin uygun olması ve yeni yatırım gerekmemesi durumunda olumlu görüş verilir. Bağlantı talebinin mevcut dağıtım şebekesinde yapılacak kapasite artışı ile karşılanabilir olması durumunda kullanıcının söz konusu kapasite artış yatırımının maliyetini üstlenmesi halinde bağlantı talebi karşılanır.
ı) Meskun mahal dışında bir OG kullanıcısına ait transformatörden, transformatör malikinin muvafakati ile en fazla beş kullanım yerine ayrı kullanıcı olarak müstakil ölçü sistemi ile bağlantı yapılabilir. Bu durumda söz konusu transformatör ortak kullanım haline gelen tesis olarak değerlendirilmez ve bu transformatörden bağlı kullanıcılar OG kullanıcısı olarak kabul edilir. Bu durumdaki bir tesise altıncı kullanıcının bağlanacak olması durumunda söz konusu tesisin ortak kullanım haline geldiği kabul edilir ve 37 nci madde kapsamında işlem yapılır.”
Bağlantı hattı
MADDE 10/B –
(1) Kullanıcının dağıtım şebekesine bağlantısının sağlanması için tesis edilecek bağlantı hattının kullanım yerinin bulunduğu kullanıcı mülkiyetindeki arazi sınırları dışında kalan kısmı;
a) Kullanıcının meskun mahal içinde bulunan OG kullanıcısı olması halinde beş yüz metreden,
b) Kullanıcının meskun mahal içinde bulunan AG kullanıcısı olması ve bağlantının havai hatlı şebekeye yapılacak olması halinde elli metreden,
c) Kullanıcının meskun mahal içinde bulunan AG kullanıcısı olması ve bağlantının yeraltı kablolu şebekeye yapılacak olması halinde yetmiş metreden,
ç) Kullanıcının meskun mahal dışında bulunan AG kullanıcısı olması halinde iki yüz metreden,
uzun olamaz.
(2) Kullanıcının meskun mahal dışında bulunan OG kullanıcısı olması halinde bağlantı hattının uzunluğuna ilişkin herhangi bir mesafe sınırı uygulanmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,733
Mesajlar
920,075
Kullanıcılar
450,792
Son üye
oylesinebisey

Yeni konular

Geri
Üst