Tasarruflu Ampul Problemi

ayildiz

Üye
Katılım
18 Nis 2007
Mesajlar
177
Puanları
1
Yaş
39
iyi günler arkadaşlar. Bir firmadan toplu olarak enerji tasarruflu ampül almıştık.Kullanım aşamasında dikkatimi çeken bir problem yaşadım. Sorun ampülleri taktığım zaman ikili tüplerden birinin tam olarak parlaması diğer tüpün parlamaması veya ampül ısındıktan sonra parlamasıdır. Benim anlamadığım bu durum gerçekten bir üretim hatası mı? yoksa markaya göre farklılık mı var.
Bu ampüllerin gerçekten sorunlu olup olmadığını nasıl anlayabilirim. birde ampül kutuları üzerindeki A-B-C-D gibi sınıflar neyi ifade eder?
Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum. Teşekür ederim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
A-B-C-D Sınıfları ampülün tükettiği enerji bakımından sınıfını gösterir yani A sınıfı bir ampülün az enerji ile diğer sınıflara göre daha fazla lux sağlaması gibi bu sadece ampüllerde olmayıp bütün üretilen cihazlarda ( buzdolabı, fırın, çamaşır makinesi gibi ) aynıdır.
 
Sn.ayildiz ;
A_B_C_D sınıfı,sn.Berdibek 'in açıkladıgı gibidir.Fakat ampüldeki sorun tahminimce üretim hatasıdır,tabiki bu ampüllerdede üretici firmaya göre kalite söz konusudur.
Saygılarımla;
 
gazlı ampuller ısındıkça parlaklığı artar aldıgınız ampuller çin malı ise boşa para vermiş oluyorsunuz çalışma ömrü çok kısa bir hatırlatma daha yapayım size kullandığınız ampullerin kutularını saklayın atmayın firmanın belirlemiş olduğu çalışma saatinden önce patlarsa tekrar kutusuna koyup yenisiyle degişme garantisi vardır bunu kimse bilmiyor veya üşenip değişmeyen arkadaşlar oluyor
 
Almış olduğumuz ampüller piyasadaki en kaliteli markalardan ve üzerinde maden in PRC yazıyor
 
PRC = Peoples of Republik China (çin halk cumhuriyeti)
çin malı itibarını kaybedince bu yönteme başvurdular .
Ama kaliteli markalardan demiş ya arkadaşımız.Büyük firmalar da çinde tesis kururyor ve mevcut tesislerin kalitesini denetleyerek ürün yaptırıryor.
Ne yapsınlar başka türlü baş edilmiyor.
 
Avruba Birligi ve bagli ulkeler, enerji verimlilik sinifi uygulamasini baslatip, urunlerde zorunlu hale getirdiler...Kapasitenin guce orani seklinde hesaplaniyor...Mesela klimalarda
enerji verimlilik sinifi = (btu/h) / W oraniyla belirleniyor
Aydinlatma verimliligi = lumen/ W oraniyla belirleniyor...Bu sekilde sektorune gore degisiyor..vs...
Bu oranlardan cikan degerler A B C D E F G seklinde isimlendirilmis...En iyi kalite ''A'' ....
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,941
Mesajlar
921,861
Kullanıcılar
451,122
Son üye
omertetik

Yeni konular

Geri
Üst