tavsiyeniz?

kpss-2014, kurumlar hakkında bilgi istersen sorabilirsin.
 
kpss-2014, kurumlar hakkında bilgi istersen sorabilirsin.

:)Süpersin walla yaa tebrik ediyorum seni...

Yani bu arkadaşında moralini bozmak için elinden geleni yapmışsın yine...

Sayın Oops Yelek arkadaşın tavsiyesi yerinde bir tavsiyedir ama sen nasılsa memur olacam havasına girersen daha en baştan mühendis sıfatlarını kaybetmiş olursun...

İşine dört elle sarıl teknik anlamda bilgili olan her insanla mesleki sohbetler yap bilgi alış verişinde bulun senden tecrübe olarak daha üstün olan insanların tecrübelerini iyi dinle...

Daha sonra bilgi, tecrübe ve uygulama anlamında tam donanımlı bir mühendis haline geldiğin zaman eğer kazancın ve çalışma şartların seni tatmin etmiyorsa özel sektörde iş değiştirebilirsin yada memurluğu düşünebilirsin sonuçta memur olmak ayıp değil ancak memur olmayıp özelde çalıştığın içinde kendini kamuda çalışan memur mühendislerden aşağıda görme çünkü onlar mühendis bile değiller... Çünkü onlar sadece mühendislik diploması olan devlet memurları... Yani hiç kimsenin moralini bozmasına izin verme ve işine dört elle sarıl...

Ve birşey daha ekleyeyim eğer bir mühendis; bu ünvanın gereklerini yerine getirip işine dört elle sarılıyorsa yaptığı hayırlı bir iştir ve bu ülkeyi gün geldiğinde memurlar değil mühendisler kurtaracaktır ihtiyacımız olan daha fazla memur değil daha fazla mühendistir.....

Ama yukarıda dediğim gibi özeldede olsan memurda olsan mühendis ünvanının sıfatlarını yerine getirmek için işini layıkıyla yap hem bu ünyada hem öbür dünyada mükafatını alırsın emin ol...

İyi çalışmalar...
 
Son düzenleme:
Bilirsin hocam en somut en net tavsiyeleri ben veririm. Burda şöyle böyle yapmalı etmeli -meli -malı şeyleri demem. Gerçeklerden bahsederim. Kamuya girmek utanç verici bişey değildir. Hatta özelde çalışmaktan olunan çoğu işe göre daha üst bir statüdedir.

Bu arkadaşımız bir bayan!!! baymayan olsa başka türlü yaklaşırdık :)) Tamam kabul iğrenç bir espriydi.
Bu gerçeği göz önünüze aldığınıza göre, bu arkadaşımız evlenecek, inşallah bir yuvası olacak yani anne olacak.
Anne olmanın getirdiği sorumluluk düşünün, evlatlarına harcaması gereken zamanı ve ilgiyi düşünün!!!
Eh o zaman kamuda kendi mevkisine yakışan bir alanda, düzgün mesai saatleri içinde , temiz bir ortamda sosyal haklarıyla çalıştığı bir iş varken, doğum izni ücretli 4 ay + 2 yıl ücretsiz yani 28 ay gibi avantajı hangi özel şirket verebilir.
Emeklilik yaşı 65 olduğu malum iken, çalışma saatleri ne olacağı belli olmayan, vs bir sürü sıkıntıyla karşılaşma ihtimali bir sektörde çalışmak ne kadar akıllacadır, düşünmek lazım.

Ben illa devlete girsin demiyorum sadece kimsenin nedense göstermediği bir iyi alternatifi gösteriyorum. İş meslek tatmini mühendislik ise bunu özel sektörde pek olduğunu düşünmüyorum ki devlettede yapılmayacak diye bişeyde yok.

Ben olsam kpss 2014 e hakkıyla çalışır, atanırdım. Ki ben bunu 2012 de yaptım. Memur mühendis diye küçümsemeyin, 3-.3500 tl den aşağı kazanmıyorlar.:))
 
Sayın Yelek eğer 2014' e kadar kazanç ve çalışma şartları beni tatmin etmesze bende kamuyu düşünüyorum... Çünkü ne kadar iyi mühendis olsanda, mesleğini severek yapsanda piyasada hak ettiğin değeri göremeyince insanın canına tak ediyor... Ve bu ülkede tesla kadar iyi bir mühendis olsanda işini yapıp çok paralar kazanacağın bir iş yok... 2500 - 3000 tl' ye şükredip işine bakacaksın okadar... Yani kamu para kazanıp rahat etmek için çok iyi bir tercih ama ben memurluğa dayanamam diye düşünüyorum...
 
Aslında bir yönden doğru. Sadece bu kardeşimiz için değil de genel olarak bakarsak, bayan mühendisler "mühendis gibi çalışmayı" gerektiren bir işte ancak erkek gibi davranmayı benimseyerek ayakta kalabiliyorlar.

Gündüz arızaların giderilememesi, çalışma saatlerinin genelde gece olması, teknik servislerin genelde her şeyden izole şekilde bodrum katlarda yer alması, ya da fabrika ve atolye ortamları, genellikle kendisi dışında hiç bayan bulunmaması onların karakter özelliklerini elbette etkileyecek hatta işyeri ortamına karşı otomatikman bir zırh kuşanmalarına, aslında olmadıkları sert bir maskeye bürünmeye sık sık gereksinim duymalarına neden olacaktır ister istemez. Ben kendi adıma, şantiyede küfürsüz kablo çeken adam görmedim:) Ast ve üstlerin bazen (kişiliklere göre değişir) acımasız olabilecek tavırlarına bir beton gibi durrmaya çalışacaklardır. Eminim bir çok bayan bunu başaracaktır.

Ama bu şartların sürekliliği göz önüne alınırsa (54 yaş/emeklilik) ne kadar sürdürülebilir bilemiyorum. Ve özellikle bir anne olduktan sonra ya da 40'lı yaşlara doğru bu ortam kaçınılmaz olarak bıkkınlığa, tahammülsüzlüğe, işe giderken ayakların geri geri gitmesine, sabahları yataktan çıkmak istememeye kadar varabilir. Çünkü bir hizmet sektöründesiniz. Teknik müdür bile olsanız hizmet sektöründesiniz. Bunun, insanları memnun etmeye çalışmanın, konfor şartlarını sağlamanın, problemleri çözmenin, insanları ikna etmenin getirdiği bir stres her zaman var. Kaç anne bunu mutlu mesut olarak sürdürebilir bilemiyorum. Üstelik bu şartlarda güvenebileceği bir bakıcı bulmanın zorluğu da göz önüne alınırsa.

Bu yüzden bayanlar için devlet gerçekten girilebiliyorsa avantajlı olacaktır. Doğum iznini özelde 1 ay bile fazladan almak hayal gibiyken devlette 2 yıl olması gerçekten mükemmel. Tek maaşla geçinebilecek durumdaysa kim bebeğinin en güzel dönemlerini yakından görmeyi istemez ki? Mümkün olsa babalar bile isterdi sanırım:)

Tabii istisnalar da bunun dışındadır, bayan meslektaşlarımız da alınmasın:) Ve ben mühendisliğin çok pratik, farklı bir zeka (nedeni ya da sonucu) olduğuna inanıyorum. Bu yüzden bizi bile yeri geldi mi sarsan bu zor şartlarda ayakta kalmayı başaranları da tebrik ederim.
 
FilizSimsek ; bende bir bayan mühendisim, hatta çekingenliğimin ve atölyeye fazla girip soru soramamamı buna bağlamıştım.Ama sorun bay/bayan olmakta değilde genel bir özgüven eksikliğinden kaynaklanıyor da olabilir.Bu çekingenliğe karşı bir ilaç üretselerde alıp kurtulsam diye cok söyleniyorum : ) Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

Çekingenliğin ilacı sizin kendi iradenizde saklıdır,siz istemezseniz bu çekingenlik de tamamen ortadan kalkacaktır,sn.oops merak etmeyin.Şu anda çekingen olduğunuzu düşündüğünüz birtakım saplantılarınızla karşı karşıyasınız.Bu deneme sürecinde, bu zor bir oryantasyon dönemini geçirmenize engel değildir.Forumla,bizlerle teması kesmemeniz,bu geçiş döneminde size sağlayacağımız manevi destek,hocalık,antrenörlük görevini üstlenen biz forum üyelerine zor gelmez,aksine üviversiteyi bitirmeyi başarabilmiş,toplumun önemli bir değerini,başımızın tacı bir bayanın,hayatta ilk karşılaştığı bir zorlukta,ilk yokuşta yardımcı olmaya çalışmamız bize zor gelmez,yeter ki siz bu zorluğu geçirirken birilerinden(gerek iş yerinizde büyüklerinizden,daha tecrübelilerden,forumumuzda da ayni zorluklar başından sizin gibi geçmiş geçmiş bulunan değerli meslektaşlarınız,makinacı olarak ben) her zaman yardıma,desteğe de varız,biz burada büyük bir aileyiz,dayanışma ve yardımlaşma içindeyiz,psikolojik destekde de size sonuna kadar yardıma hazırırız ve asla yorulmayız,yeter ki siz şu oryantasyon(Alışma,adaptasyon) sürecini başarıyla atlatın,biz bunu canı gönülden de istiyoruz,inanın.

Çekingenlik konusunda,yalnızca ahlaki değerler(Doğruluk,dürürstlük,fazilet,güzel erdem,iffet,vb.) konularda ve insanların arasını bozmama,çıkar çatışmasına doğrudan neden olmama,vb. konularda çekingen kalabilmeniz daha iyidir de denilebilir.İş konusunda,malzeme tanıma,sorma,araştırma,öğrenme konusunda bir çekinceniz olmasın,zaten olursa bu intibak sürecinde de çok zorlanırsınız,yani bilerek ve kasten,bu süreci yokuşa sürmüş olursunuz.Bu konularda çekingen olmamaya çalışın ki en kısa sürede tanıma,öğrenme ve varsa bu yöndeki kaygılarınızla oluşmuş geçici bir özgüven eksikliği(Aslında çekingenliğinizi de tamamen ben buna bağlıyorum)eğer varsa da kalkabilmesi kolaylaşsın.

Hepimiz ilk işimize başlarken ve sonraki ilk işlerde hep ayni basamaklardan geçtik.Sezai Türkeş-Feyzi Akkaya (STFA) mühendisler için yazdıkları el (Cep) kitabında,beraberce ne yazmışlar bunu biliyormusunuz?

25-35 yaş arası: Çok acemi mühendislik dönemi,parçalamaya,bozmaya,deneme tahtası gibi işyerlerini kullanmaya uygun, nispeten mühendisten iyi bir iş çıkarmasını bekleme adına çok verimsiz bir dönemi.Bozmaktan korkma,al kes,yap dene,boz,yeniden yap,ama pes etme,en iyisini yapamadım diye üzülme,yeniden yap,denemekten hiç yılma,hiç bıkma!

35-45 yaş arası:
Yavaş yavaş işletmeye katkının sağlanabildiği daha verimli dönemi.

45-55 yaş arası
: Olgunlaşma ile beraber,yeni oluşumlar,tasarım,buluşlar,geliştirmeler yapmaya daha elverişli dönemi

55-65 yaş arası
: Mühendisin asıl mühendis gibi yüzde yüz randımanla işletmelere faydalı olabileceği verimli dönemi

65-75 yaş arası
: En iyi ve duayenlik,üstatlık,danışmanlık,buluşların yapılacağı en üstün dönemi,altın dönemi.

75-ve üstü :
Ultra dönemi.

Pek çoğumuz bu dönemleri kabul edip onaylamayabilir,haklı olarak ben de pek mantıklı bulmamıştım,cep kitabını okuduğumda.Ama belirli bir yaştan sonra da,anlamadığım konuları daha farklı bir açıdan görerek anladığımı,mühendisliğe olan bakış açısımın,görüş açımın, belirli yıllar sonra ancak olgunlaştığını,bazı yapı taşlarının bu uzun süreçte yerine tam olarak oturduğunu görebiliyorum.İyi bir mühendis olabilmek zamana bağlı çok uzun bir süreç.İki büyük usta makina mühendisi,mühendislik olayını bu şekilde yorumlamışsa,elbette bir bildikleri,bu büyük şirketin iki kurucu ortağı olarak,genç mühendisler için bu yorumlarda bulunabilmelerinin elbette haklı bir dayanağının(Kendi hayatlarında başlarından geçen acemilik dönemi,şantiye dönemi)olması gerektiğini de takdir edip düşünmemiz gerekir.

Bayan olmayla,bay olmayla çekingenliğin direk olarak bir ilgisinin,Araplar kadar kapalı bir toplum yapısı olmayan ülkemizde yoktur diye biliyoruz.Üniversitede bir mak. müh. hocamız ilk derse geldiğinde;"Kızlarla erkekler ayni sınıfta yan yana oturabiliyorsunuz,ne mutlu sizlere,bizim zamanımızda,sizin şimdiki bu durumunuzdan yoksunduk" demişti.Türkiye'de şeriat kanunları,hukuku geçerli değildir,Atatürk'ün kurduğu medeni hukuk,Latin harfleri,alfabesi ve kadın-erkek ayırımının hiç mi hiç olmadığı,medeniyetler hukukunun halen geçerli olduğu,yani belirli sınırlar dahilinde de olabilse,yine de bir özgürlüklerin hakim olabildiği bir yerdir de denilebilir.Herkes bizi model almaya,örnek göstermeye,müslüman ve demokratik özelliğin beraberce,birlikte yürütülebildiği en ideal ülke olarak bizi parmakla da gösterebiliyor.Bu uğurda emeği geçenlere ayrıca şükran borçluyuz,birlik ve berberliğimizi,dayanışma ve yardımlaşma ruhumuzu asla yabancı güçler ve iç mihraklar da bozamazlar,güçleri,iradeleri buna asla yetmeyecektir,bunu böyle bilsinler.

Forumda bizleri izlemeye devam edin,bizlerle teması asla kesmemeye çalışın.Size manevi desteği sürekli veriyor olacağız,merak etmeyin,başarılarınızı,edindiğiniz tecrübeleri,başarısızlıkları,ne olursa olsun her anı,an be an burada bizimle paylaşın.Biz hepimiz sıcak ve yardımsever insanlarız,elimizden geldiği ölçüde size destek olmaya,bu kritik dönemi atlatmanıza yardımcı olmaya da inanın çalışacağız.Selamlar.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
1- Ömrüm boyunca masa başında çalışamam :eek:
2-Bayanlar ; çocuk sahibi olunca mesleklerini bir süreliğine askıya almaları (bırakmaları) daha doğru olur bence .Çevremden de gördüğüm böyle. Maden mühendisi 2 çocuklu bir bayan tanıdım.Mız mızlandığım için kendimden utandım : )
3-Her 2 Türk ten biri gibi bende kendi yerimi açıp, kendi işimi yapmak istiyorum. (Gazı fazla verdiniz :) )
4-Bayanların yoğunlukla çalıştığı yerler herzaman daha tehlikelidir.
5-Erkek mühendislerinde gece 2 de ''ne abi sıkıntı mı var -yettim abii'' diye fabrikaya koşaak gittiklerini hiç mi hiç sanmıyorum. :))
6-Son derece haklı olduğunuz yorumlardan biri de bayan mühendislerin biraz daha sert karakterli olmaları gerektiği.Mecburiyetten bu böyledir.15dk önce bizzat test ederek öğrendim , sert karakter otorite kurdurur.
7-Son olarak verdiğiniz tüm tavsiyeler altın değerindedir.Eminim benim gibi bir çok kişiyede faydalı olacaktır.Teşekkür ederiz.
 
1- Hiç şüphemiz yoktu.
2- Özelde çalışan bayanların tamamı böyle yapmak zorunda, seçenek yok !!!
3- Seninle birlikte her yeni 10 bin mezun içinde aynısı !!!
4- 300 tane ilkokul kaçkını adamla çalışmak çok keyiflidir!!!
5- Gece -2 yi bilememde sabah 8 gece 23 arasını ben bizzat biliyorum !!!
6- Kötü erkek taklidi ne kadar inandırıcı olur??
7- Kpss 2014 de başarılar.

Kurumlar hakkında bilgi verebilirim.
 
Ya merak ettim Yelek, kurumlar hakkında bilgi versen:) Yaş sınırı kaç tabii en başta? Bu arada 4 süperdi:)
 

Forum istatistikleri

Konular
129,880
Mesajlar
931,002
Kullanıcılar
452,758
Son üye
aprnck

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst