mtmrtsn
Üye
İyi günler
Çok yararlı bilgilere ulaştım sayfanızda öncelikle teşekkür ederim
Birkaç birşey soracaktım eğerki rahatsız olmazsanız..
Staj yapıyorum şuan bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim
başlıkta yazdığım gibi tcp ip kullanarak gömülü sistemlerle iletişim kurmak istiyorum..
Öncelikle biz okulda intel serisini görmüştük programlamak için 8085 8051 üzerinden çalışıyorduk
Araştırınca bayağı mazide kaldığını öğrendim
Pic programlamayı araştırırken AVR ile tanıştım
AVR öğrenin çok daha kaliteli diyor kullanan herkes ama AVR için türkçe döküman kaynağı çok kısıtlı..
Şimdi kafam bayağı karıştı..
Bunlar için pic programlamada hazır sistemler var sanırım stack diye bahsediliyor(çok ayrıntılı dökümanlara ulaşamadım)
AVRde böyle sistemler yok sanırım o yüzden diğer yandanda pic daha çekici geliyor..Çok fazla zamanım yok çünkü..
4 gündür araştırıyorum fakat artık araştırmanın ötüne geçmek istiyorum çünkü başlarsamda o kadar kısa sürede bitmicek gibi gözüküyor
En azından sağlıklı şeyler araştırmak istiyorum bilgileniriz doğrultusunda çünkü araştırdıkça kafa karışıyor başka konulara sapıyorum..
Chip olarak PIC mi tavsiye edersiniz AVR mi (projemi göz önüne alarak)
Eğerki pic se birkaç yerde 18F452 nin bu iş için uygun olduğunu okudum..
Tavsiyeniz varmı chip seçiminde..
Öğütlerinizi bekliyorum .. Çok teşekkürler şimdiden
Çok yararlı bilgilere ulaştım sayfanızda öncelikle teşekkür ederim
Birkaç birşey soracaktım eğerki rahatsız olmazsanız..
Staj yapıyorum şuan bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim
başlıkta yazdığım gibi tcp ip kullanarak gömülü sistemlerle iletişim kurmak istiyorum..
Öncelikle biz okulda intel serisini görmüştük programlamak için 8085 8051 üzerinden çalışıyorduk
Araştırınca bayağı mazide kaldığını öğrendim
Pic programlamayı araştırırken AVR ile tanıştım
AVR öğrenin çok daha kaliteli diyor kullanan herkes ama AVR için türkçe döküman kaynağı çok kısıtlı..
Şimdi kafam bayağı karıştı..
Bunlar için pic programlamada hazır sistemler var sanırım stack diye bahsediliyor(çok ayrıntılı dökümanlara ulaşamadım)
AVRde böyle sistemler yok sanırım o yüzden diğer yandanda pic daha çekici geliyor..Çok fazla zamanım yok çünkü..
4 gündür araştırıyorum fakat artık araştırmanın ötüne geçmek istiyorum çünkü başlarsamda o kadar kısa sürede bitmicek gibi gözüküyor
En azından sağlıklı şeyler araştırmak istiyorum bilgileniriz doğrultusunda çünkü araştırdıkça kafa karışıyor başka konulara sapıyorum..
Chip olarak PIC mi tavsiye edersiniz AVR mi (projemi göz önüne alarak)
Eğerki pic se birkaç yerde 18F452 nin bu iş için uygun olduğunu okudum..
Tavsiyeniz varmı chip seçiminde..
Öğütlerinizi bekliyorum .. Çok teşekkürler şimdiden