Teco Plc Ve Teco Servo Sürücü İle Uygulama Yardım

brhm126

Üye
Katılım
16 Eyl 2009
Mesajlar
26
Puanları
1
Arkadaşlar elimde Teco 20HT-A plc, teco JSDE servo sürücü ve 400W servo motor var, sürücü ile servo motor çalıştı, fakat plc ile kontrol etmek istiyorum bu konuda eksiğim var, öncelikle plc ile sürücü bağlantısını nasıl yapmalıyım, plc transistör çıkışlı ama ben çıkışlardan istediğimi kullanabilirmiyim. kısacası bana örnek bir bağlantı şemesı gönderebilecek yada bunu açıklayacak arkadaş varmı. teşekkürler
 
Teco 20HT-A plc Y0 , Y1 (2 kanal) çıkışlarından 100kHz pals çıkarır. Sizin plc den servoyu kontrol edebilmeniz için position kontrol komutlarını F156 - F159 arası kullanmanız gerekir. Bu komutlar
ZRN - reset to Zero point - FNC 156
PLSV - variable speed pulse output - FNC 157
DRVI - increment positioning - FNC 158
DRVA - absolute positioning - FNC 159

Teco PLC Tp03 serisi ana cpu ve genişleme üniteleri -teco plc tp03

http://www.enotektr.com/urun_detay.php?Idd=179

teco servo system ac servo drive motor JSDE series - teco inverter Türkiye

bu linklerde plc yi ve pozisyon kontrol komutlarını nasıl kullanıcağını , bağlantıları gösteren manualler mevcut. Yalnız JSDE servo sürücüyü plc den kontrol etmek için servonun harici pozisyon modunda olması gerekiyor. Plc - servo arası bağlantı ise plc nin pals çıkışlarından birisini (Y0 , Y1) servonun harici pozisyon diagramında gösterilen puls girişine girmen lazım. Tabii manualdaki yön girişinide unutma.

Kolay gelsin...
 
deniz bey ilgilendiğiniz için teşekkür ederim ben teco plc ile servo kantrol işinde yeni sayılırım. linklerden komutlarla ilgili açıklamalara baktım.
ben bu komutlarla birlikte plc nin sadece Y0 veY1 çıkışlarını mı kullanabilirim diğer çıkışları kullanamazmıyım. sizde bu komutlardan herhangi birisi ile küçük bir uygulama yazılımı varmı teşekkürler
 
brhm126 , sadece Y0 -Y1 çıkışlarını kullanabilirsin , çünkü pals çıkışları sadece bu kanallardan yapılmaktadır. Elindeki teco plc mitsubishi tabanlı bir plc dir. (Delta , Teco , Lyan v.s.) ufak farklılıklarla benzerdirler. Delta plc ile komutları hemen hemen aynıdır. Servo için bir uygulama yardımı olmuştu buradan bakabilirsin komutlar aynıdır yön çıkışları farklıdır. https://www.kontrolkalemi.com/forum...3268-servo-motor-ileri-sonra-geri-sorusu.html . Plc için örnek uygulamalrı çeşitlendirmek istiyorsan delta plc nin örnekleri sana yardımcı olur.
 
kolay gelsin elimde teco 7300 inverter var
monafaze girişli kullanıyorum voltaj 200 v altına inince makina voltaj hatası veriyor regülatör kullanmak istemiyorum ne yapabilirm yardım ltfen
 
JSDE Servo Sürücü Pulse İle Sürme
Open Collector denen bağlantıda PLC den sürer iken;


  • PLC output pulse çıkışı npn ise à 4 ve 6 numaralı pinlerin önlerine 2.2kohm bağlayarak +24v direkt bağlıyoruz. PLC pulse output çıkışından 5 terminaline pulse veriyoruz. Bu hareket etmesini sağlayacaktır. 7 terminaline verilecek output ise yön değiştirmede kullanılmaktadır.


  • PLC output pulse çıkışı pnp ise à 5 ile 7 bacakları şöntlenip 0v bağlanıyor. PLC çıkışının önüne 2.2kohm direnç eklenerek plc pulse outputan 4 e bağlayacağız. Bu hareket edecek vereceğiniz pulse bilgisidir. Sonra pnp çıkışı olan plc çıkışı önüne 2.2kohm direnç ekleyerek 6 numaralı pine bağlantı yapılacaktır buda yön belirleme içindir.


  • 24v beslemeli enkoder ile sürme isterseniz à Bağlantısı şu şekilde olmalıdır. Enkoder beslemesi 24v bağlanır. A fazı önüne bir 2.2kohm direnç eklenerek 4 numaralı girişe bağlanılır. 5 ile 7 uçları şöntlenerek 0v bağlanır. Enkoder çevirdiğiniz oranda servo motorunda dönmesini istiyor iseniz (örnek enkoderiniz 360 pulselik ise Pn302 : 250, Pn306 : 9 Bu Pn302 ve 306 olanlar elektronik gear dediğimiz pulse karşılık kazancımız olacaktır. Bu şekilde ayarlayıp servoyu 360ppr enkoder bağladığımızda 1 tur dönüşte servo motorda 1 tam tur döner 360 derece yani.)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Line Driver denen bağlantıda servoyu sürer iken;



  • 5v luk kare dalga 4 numaralı bacağa verilir. 5 ile 7 şöntlenerek beş voltun 0voltuna bağlanır. Yön değiştirecek husus 6 numaralı uca input vermek olacaktır.

Not: Open Collector yada Line Driver denilen servo motor sürmede mantık aynıdır. Sadece 24 volt ile sürülenlerde pnp olarak çıkış veren plc lerde output çıkışının önüne 2.2kohm direnç bağlanmaktadır.

Önemli Not: 24 volt beslemeli enkoder ile sürerken yada 24v pulse çıkışlı plc ile sürerken dikkat edilmesi gereken husus 2.2kohm direnci bağlamayı unutmayacağız. Aksi takdirde pulse girişleri içerisinde yollar ve dirençler yanmaktadır.

7300 serisi tam adını yazarsanız yardımcı olabilirim. Saygılarımla... (7300PA mı 7300CV mi?)
 
Seyit bey faydalı bilgiler için teşekkür ederim, emeğinize sağlık ve çalışmalarınızda başarılar...

Saygılarımla...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,336
Mesajlar
935,899
Kullanıcılar
453,627
Son üye
2CE

Yeni konular

Geri
Üst