Tek Fazlı evde Faz Toprak arası 420V çıkmaya başladı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AMD07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Geçmiş olsun .

Acil elektrikci bulup tüm tesisatı güvenli hale getirmeniz .

Bağlı olduğunuz elektrik dağıtım şirketi tarafından tutanak tutulup cezai duruma düşebilirsiniz .
Sayaç kapağı yok , mühür yok , olumsuz bağlantılar vs .

Kolay Gelsin Sağlıcakla ...
Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim,

Bahsettiğim gibi resim attığım kısım binanın panosu.

Konunun başında yazdığım kötü niyetli komşular sayaç kapağını kırıyor mühürü söküp atıyor.

Defalarca CK arayıp talep oluşturduk hiçbir şey yapmıyorlar. Sayaç var ancak abonelik yok diyorlar mühürleyip gidiyorlar sonuç yok. Binada yönetici de yok, kimse saati üstüne almıyor.

Bu yaramaz insanlar kaçak elektrik kullanmak için faz ve toprağı birleştirmiş olabilirler mi sizce ?

Benim toprak hattımı bu komşular bir şekilde etkilemiş olabilir mi sizce ? Teşekkürler

Gereksiz mesajlar silindi Yardım etmek isteyen eder istemeyen etmez . Uzamasın lütfen

@serkan_48
@zeybek
@paskomya
@CEVDET ÇALIK

Değerli üstadlar sizlerin bir yorumu olur mu? Aklıma sizler geldiniz , ne zaman bir şeye takılsam google aramasında kontrol kaleminde sizin cevaplarınızı sık gördüğüm için isimleriniz aklımda kalmış.

İçinde bulunduğum durumda ne yapmalıyım, toprak hattım birden bire kendiliğinden kopmuş olabilir mi, kötü niyetli yaramaz komşuların olduğu kısmı atlamayın lütfen.

Bodrum kata inip kaçak kısımları bulmaya çalışıp ayırmalı mıyım, yoksa binadan daire içine gelen toprak kablosunu kullanmamak üzere ayırıp , kendim ayrıca kazık çakıp topraklamayi evin iç panosuna mi baglamaliyim?

Üstlerde bir arkadaş "toprak hattina ikinci faz direkt bağlanmış gibi, toprak toprağa bağlı değil" seklinde yorumda bulunmuştu, bu benim de düşündüğüm ihtimaller içinde, eğer gerçekten ikinci faz bağlı ise ne yapmalıyım ?

Başka bir arkadaş da ölçü aletinin yanlış ölçtüğünü , faz toprak arasi 420v çıkmasının statik elektrik kaynaklı saçmalamış olabileceğini söylemişti.

Kendim mühendisim, daha önce başıma böyle bir şey gelmediği için danışmak ve fikir alışverişi yapmak istedim.

Sizler de fikir belirtip yönlendirme yapabilirseniz çok makbule geçer şimdiden teşekkür ediyorum

Ölçtüğünüz faz toprak değerinin reel değer olduğunu varsayalım. İki lambayı birbirine seri bağlayıp faz toprak arasına bağlayın. Eğer lambalar yanıyorsa böyle ütopik bir durum var demektir. Yok yanmazsa ki muhtemelen yanmayacak ölçülen değer reel değildir. Dikkatli çalışmanızda fayda var.

Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim,

Bahsettiğim gibi resim attığım kısım binanın panosu.

Konunun başında yazdığım kötü niyetli komşular sayaç kapağını kırıyor mühürü söküp atıyor.

Defalarca CK arayıp talep oluşturduk hiçbir şey yapmıyorlar. Sayaç var ancak abonelik yok diyorlar mühürleyip gidiyorlar sonuç yok. Binada yönetici de yok, kimse saati üstüne almıyor.

Bu yaramaz insanlar kaçak elektrik kullanmak için faz ve toprağı birleştirmiş olabilirler mi sizce ?

Benim toprak hattımı bu komşular bir şekilde etkilemiş olabilir mi sizce ? Teşekkürler

20260311_081242.webp
20260311_081231.webp

Bu sayaç sizin mi ?

Uzatma kablosuz sayaç daire veya aydınlatma mı ?
Faz çıkışı kablosu nerede ?

Uzatma kablosunun ne işi var ?
Uzatmadan mı dairenize kullanıyorsunuz ?

güzel insan, ben elektriçi değilim, bildiğim kısmı, mekanik montaj, voltaj bilgisi de ölçü aletimle ölçtüğümdür. o yüzden ben yardımcı olamam. bildiğim bilgi de hatalı olabilir. kusuruma bakma.

Binanin topragi faz referansina gelmis. buyuk ihtimalle kablolar karistirilip topraklamaya faz baglanmis. buyuk sigorta ve/veya tms bagli oldugu icin devre acilmiyor ya da sigorta iptal edilip kalin bi kabloyla baypass edilmis olabilir. Bi ihtimal de kablo izolasyonunun bozulup topraga temas etmesidir. Bu baglamda bahsettiginiz senaryonun gerceklesmesi cok normal. Komsu sigortalarini tek tek cikarip notr-toprak olcumu yapin. Olcumun normale dondugu sigorta hangi komsunuza aitse problemin kaynagi orasidir.

Ekli dosyayı görüntüle 121246
Ekli dosyayı görüntüle 121247

Bu sayaç sizin mi ?

Uzatma kablosuz sayaç daire veya aydınlatma mı ?
Faz çıkışı kablosu nerede ?

Uzatma kablosunun ne işi var ?
Uzatmadan mı dairenize kullanıyorsunuz ?
Hocam sayaç benim değil , binanın girişinde binanın ortak sayacı bu.
Bu sayaçla hiçbir alakam yok. Benim ve tüm komşuların sayacı daire kapısının yanında/girisinde oluyor. Benim sayacım kilitli ve mühürlü .

Bakın sayacın solunda sigortası var, Normalde sigortada da sayaçta da mühür olması gerekiyor ama komşular mühürleri kırıp kendileri elektriği Kaçak kullanıyor ,

o uzatma kablo Bodrum kata iniyor, Yani sadece aşağı kattaki kötü niyetli komşular kaçak tamirhaneleri için kullanıyorlar. Benim gördüğüm aydınlatma/soba/matkap/avuç taşlama gibi şeyler için kullanıyorlar. Binada hala elektrik yok. Apartman aydinlatmalari yok. Diafon/kapı otomatigi vs. Çalışmıyor.

Kaçak kullanıldığını bilip neden gereğini yapmıyorsunuz? Üstelik bunu ceremesinin 86 milyona yüklenmesine göz yumuyorsunuz!
Kaçak göçek işleri le uğraşanlar kimbilir neler yapmışlardır!?

Forum istatistikleri

Konular
133,403
Kullanıcılar
459,338
Son üye
haser06

Yeni konular

Geri