tek start butonu ile start stop?


start stop butonunun mantıgı budur zaten . 1. kez basılınca sistem çalışır.2.kez basınca sistem durur ve resetlenir ..bunu nu 3 kez değil milyonlarca kez yapabilirsin..3. kez basıldıgındada sistem start konumunda başlar..
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.

2. kez bastıktan sonra Q0.1'le beraber counter da reset oluyorsa 3. basışta I0.1=1 ve yine Q0.1=1 evet bunu demek istiyorsunuz sanırım değil mi?
 
starelektroteknik ' Alıntı:
A I 1.0
S M10.0
AN I 1.0
R M10.0

(marker)İngilizce yazıyorsanız flag

Elini çektiğin anda çıkış resetlenir yukarıdaki programda; yani
A I1.0
=M10.0 // dan farkı yok
 
Giriş değişse bile Set ile 1 yapılan çıkış 1 olarak kalmaz mı?
 
infinite ' Alıntı:
Giriş değişse bile Set ile 1 yapılan çıkış 1 olarak kalmaz mı?

Evet kalır ama hemen alt satırda aynı giriş yok iken Resetle dersen sistem resetler. Yani reset şartını hangi şartla ilişkilendirdiğin de önemli.
 

evet anladım bundan dolayı hep 0 kalacak
 
I0.1 counter ı 1 olunca Q.0.1 set olsun
I0.1 counter ı 2 olunca Q0.1 reset olsun seklinde start stop yapabilirisn.basit bir yöntem ..

yöntem dogru ama arkadas bişeyi atlamış sayıcının cıkışınıda sayıcının resetine girersen daha iyi olur. sistemide i0.1 counter 1 olunca set counter 0 olunca (counteri 2 ye set edecegiz. 2 olunca cıkış verip kendini resetleyeceği için hiç iki olmayacak ve 0 da kalacak) reset yaparsın.
 
Sayaç kullanmanıza gerek yok umarım işinize yarar...
 

Ekli dosyalar

  • TEK BUTONLA START-STOP.rar
    1.3 KB · Görüntüleme: 41
o nasıl oluyorki acep ... bak evirme tetik diye bişi var çıkışı evirme yapınca bi basıyon set liyo bidaha basıyon esetliyo bunu hep yapıyon hep oluyo
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…