Tekne İskele kırmızı, sancak feneri yeşil Led Arızası

htsumer

Üye
Merhaba

Teknede 12 Voltluk akü ile İskele kırmızı, sancak feneri yeşil olarak iki armatör içerisinde led (Yuvarlak) bulunuyor. Yeşil olan yanmadığı için söktüm. Normal şerit led takmak istedim ama led yanmadı. 12 voltluk Araba lambasını denedim onu yaktı. Sebebini bir türlü anlayamadım. Neden ledi yakmıyor acaba, hatta teknenin diğer kısımlarında led bağladım gayet güzel yandı hepsi. Ama bu öndeki 2 İskele kırmızı, sancak feneri yeşil olanlardan birine bağladığımda yanmıyor.

Akım geliyor normal ampulu yakıyor.

Acaba soldaki armatör içindeki led ile bir alakası varmı. Söktüğüm led yuvarlak aynı normal ev led ampullerin içinden çıkan yuvarlak led gibi. Yanık diye attım.

Sebebi ne olabilir? Normal ampulü takamıyorum çünkü plastik içine girmiyor led ancak sığıyor.

Acaba diğer lamba ile bir alakası olabilir mi?

Çıkardığım led buna benziyor

Ekli dosyayı görüntüle 116223

Merhaba

Teknede 12 Voltluk akü ile İskele kırmızı, sancak feneri yeşil olarak iki armatör içerisinde led (Yuvarlak) bulunuyor. Yeşil olan yanmadığı için söktüm. Normal şerit led takmak istedim ama led yanmadı. 12 voltluk Araba lambasını denedim onu yaktı. Sebebini bir türlü anlayamadım. Neden ledi yakmıyor acaba, hatta teknenin diğer kısımlarında led bağladım gayet güzel yandı hepsi. Ama bu öndeki 2 İskele kırmızı, sancak feneri yeşil olanlardan birine bağladığımda yanmıyor.

Akım geliyor normal ampulu yakıyor.

Acaba soldaki armatör içindeki led ile bir alakası varmı. Söktüğüm led yuvarlak aynı normal ev led ampullerin içinden çıkan yuvarlak led gibi. Yanık diye attım.

Sebebi ne olabilir? Normal ampulü takamıyorum çünkü plastik içine girmiyor led ancak sığıyor.

Acaba diğer lamba ile bir alakası olabilir mi?

Çıkardığım led buna benziyor

Ekli dosyayı görüntüle 116223
güzel insan, cep telefonundan giriyorsunuz sanırım. resim görünmüyor. sancak ampülü beyaz ışık, fener kutusu yeşil mi? diğer taraftan başka ampul/ lamba yanıyor mu? temassızlık söz konusu olabilir.

sağ taraftaki fener kutusu yeşil içinden beyaz led çıktı kısa devre olduğu için söktüm yerine led takarım diye ama normal oto ampulünü yakıyor ledi yakmıyor.
Diğer soldaki lamba yanıyor
diyorum ki soldaki yanıyor sağdaki iile ilgili olabilirmi acaba. Sağdaki yeşil olan içinden resimdeki gibi led çıktı bozuk olduğu için attım yeni takarım diye ama bir kaç ledi denedim yakmadı ama oto ampulünü yakıyor kısacası oraya akım geliyor.
Ben elektrikçiyim bunu anlamadım led üzerindeli dirençlerle alakalı diye dünüyorum çözmedim.
Soldakini devre dışı bırakıp deneyeceğim ama bunu önce sorayım dedim nedenini1748867451506.webp

Oto ampulünü yakıyor sa aynı hatta her hangi bir LED bağladığımız zaman artı eksi yönüne dikkat edildiği takdirde yanmıyorsa LED ile ilgilidir başka bişey olmaz ki ustam

Artı eksi dikkat ediyorum elbet. Teknenin bazı yerlerine led bağladım 1,2 W'lık onlar yanıyor ama bu sağlı sollu iki lamba paralel galiba diğeri etkiliyor diye düşündüm. Sağdaki oto ampulünü yakıyor ise ledi neden yapmasın bunu çözemedim. Soldaki ledin direnci mi etkiliyor acaba.

güzel insan, iki tane sıkıntı görünüyor. birincisi +/- olayı @Mustafa KABADAYI ustam belirtmiş. ikinci sıkıntı o plaket olan resimdeki 12 voltta çalışmıyor olabilir. üzerinde köprü diyot var bence o 220 volt. siz oraya gerçek 12 volt led bulunuz.

Bunları başka yere döşedim yanıyor ama o hatta çalışmıyor
1000222095.webp

bu durumda yine iki seçenek diyeceğim ama, başka ampül yanıyor deyinde ben de şaşırdım. kablo hat boyunu takip edin bağlantı yerine bakın demekten başka bir şey gelmiyor aklıma.

Kablo uzun süreli kısa devreden kararmış biraz zımpara yaptım ama olmadı. Bende çözemedim.

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,228
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri