Teknik Öğretmenler Ne Yapıyor, Nerede Çalışıyor!

baktım öğretmen olamıyorum kendi işyerimi açtım

öğetmenlikten daha iyi

iş yerinde elektrik - bilgisayar- uydu- beyaz eşya - güvenlik sistemleri -kamera işlerini yapabiliyorum imkanı olana tavsiye ederim bu işe başladığımda 6.000 lira kadar sermayem vardı 4.500 lira işyeri boya badana ve raf sistemlerine para vermiştim 1500 ytl sermaye ile 3 sende 30000 liralık bi sermayeye ulaştım tüm teknik öğretmenlere hayatında başarılar dilerim

işyerini açmadan önce devlet kapısına çok başvuruda bulundum ama öğretmenlik diplamasını hiç bir statüye sokmuyorlar
 
S.A. Arkadaşlar.
Ben 2003 Sakarya Üniversitesi TEF Elektronik Öğretmenliği mezunuyum.
Şuan İlköğretimde Bilgisayar Öğretmeni olarak devlet memurluğu yapıyorum.
 
ben kocaelinde okuyorum ama öğretmen olacagımı sanmıyorum.atamaların ne sıklıkla oldugunu hepimiz biliyoruz(!)
 
Selam
Ben GÜTEF Makina Üretim Mühendisliği ilk mezunuyum.
 
bende 2008 marmara üniversitesi teknik eğitim fakültesi elektrik öğretmenliği mezunuyum. Sincan saraycık end mes lis de görev yapıorum

Hocam hemen nasıl atama alabildiniz? Ben daha ögrenciyim ama tef mezunlarının bu kadar hızlı atama alabildiklerini bilmiyordum dogrusu bu konuda bilgilerinizi paylasabilirseniz sevinirim.

Selam
Ben GÜTEF Makina Üretim Mühendisliği ilk mezunuyum.

Hocam sizinde tam anlayamadım ünvanınızı hem Tef mezunu hemde mühendis misiniz?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Genel Kurul, meslek liselerinin önündeki katsayı engelini kaldırıp, öğrencilerin kendi branş


Memurlar.Net (YÖK Genel Kurulu ÖSS'deki katsayıları görüşecek)

Genel Kurul, meslek liselerinin önündeki katsayı engelini kaldırıp, öğrencilerin kendi branşlarında 4 yıllık fakültelerde okuyabilmesini tartışacak

YÖK, perşembe günü 2009 Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) uygulanacak yeni düzenlemeler için toplanıyor. Masaya yatırılacak konuların başında meslek lisesi mezunlarının üniversiteye girişte karşılarına çıkan katsayı engelinin yumuşatılması da yer alıyor. Toplantıda YÖK'te oluşturulan komisyon çeşitli önerileri Genel Kurul'a sunacak. YÖK üyelerinin de bu öneriler üzerinden görüş alışverişinde bulunacağı ancak 'sistem olgunlaşana kadar' bir kararın alınmayacağı ifade edildi.

ÖZCAN KALDIRMAK İSTİYOR

YÖK'E YAKIN KAYNAKLARDAN EDİNİLEN BİLGİYE GÖRE; YÖK BAŞKANI PROF. DR. YUSUF ZİYA ÖZCAN'IN, MESLEK LİSELİLERE UYGULANAN KATSAYI SİSTEMİNİN TAMAMEN KALDIRILMASINA SICAK BAKTIĞI, ANCAK MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NIN, BU AŞAMADA KATSAYININ KALDIRILMASINI ÖNGÖREN BİR SİSTEMİ UYGUN BULMADIĞI İFADE EDİLİYOR.

HERKES KENDİ BÖLÜMÜNE

'Yumuşatılmış' formüle göre, meslek lisesi mezunlarının, kendi branşlarında eğitim veren 4 yıllık fakültelere geçişlerinde, katsayı engeline takılmalarını ortadan kaldıracak bir sistem üzerinde duruluyor. ÖRNEĞİN MESLEK LİSESİ MAKİNE BÖLÜMÜNDE OKUYAN BİR ÖĞRENCİ, MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİNİN MAKİNE BÖLÜMLERİNE, İLETİŞİM LİSESİ MEZUNU BİR ÖĞRENCİ DE İLETİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTELERİNE GİRİŞTE KATSAYI ENGELİ İLE KARŞILAŞMAYACAK.

Üzerinde düşünülen sisteme göre imam hatip lisesi mezunları da ilahiyat fakültelerinin yanı sıra, üniversitelerin din ve ahlak öğretmenliği, sanat tarihi, felsefe gibi sözel puanla öğrenci alan bölümlerine, katsayı uygulamasına takılmadan genel lise mezunları gibi girebilecekler.
YÖK Genel Kurulu'nun ayrıca 'sözel', 'eşit ağırlık' ve 'sayısal' alanlarında da yeni düzenlemeler yapması ve bazı bölümlerin alanlarını yeniden ele alması bekleniyor.

Köklü değişiklik 2010'da

YÖK 2010'da kademeli olarak geçilecek sistem çalışmalarına başlayacak. Olgunlaşma sınavı da öngörülen sistemde öğrencilerin lisede okudukları alanlara göre üniversiteler kendi öğrencilerini puan sıralamasına göre seçecek. ÖSS sınavı 190 dakikaya sığdırılmayacak; matematik testi, fen testi, genel kültür testleri çeşitli haftalarda uygulanabilecek.

ÖĞRETMENLİK YAPABİLECEKLER

MüfredatI genel liselerle neredeyse birebir uyumlu olan imam hatip liselerinin alanı 'sözel' olarak belirlenecek. İHL'lerin sözel alan olarak belirlenmesi halinde bu öğrenciler, sanat tarihi, sosyal bilgiler öğretmenliği, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, zihinsel engelliler öğretmenliği, tarih, Türk dili ve edebiyatı öğretmenliklerini tercih edebilecek.

YÖK alanlar üzerinde yapacağı düzenleme ile 'sosyoloji', 'felsefe' gibi bölümleri 'Eşit Ağırlık' alanı ile birlikte 'sözel' alanında değerlendirme kararı alırsa bu bölümlere de imam hatip lisesi öğrencileri başvurabilecek. Mevcut sistemde imam hatip liseleri öğrencileri sadece ilahiyat fakültelerini tercih edebiliyor. YÖK geçmiş dönemde imam hatip mezunlarının din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlikleri bölümlerine girmelerini de yasaklamıştı.

MESLEKİ TEKNİK LİSEDE OKUYAN (MAKİNE, BİLGİSAYAR, MOTOR GİBİ) ÖĞRENCİLER DE ALANLARIYLA İLGİLİ MÜHENDİSLİK BÖLÜMLERİNİ TERCİH ETMELERİ HALİNDE 0.3 KATSAYI İLE DEĞİL 0.8 KATSAYI İLE PUANLARI HESAPLANMASI YÖK TARAFINDAN TARTIŞILMIŞTI. MESLEK LİSESİ MEZUNLARINA, KENDİ ALANLARIYLA İLGİLİ 2 YILLIK FAKÜLTELERLE BU YIL AÇILACAK TEKNOLOJİ FAKÜLTELERİNİ TERCİH ETMELERİ DURUMUNDA, EK PUAN VERİLMESİNİN DEĞERLENDİRİLDİĞİ İFADE EDİLDİ.

Başarı puanlarI 0.3 İle çarpılmayacak

MEVCUT sistemde genel liselerin 'sosyal', 'türkçe-matematik' ve 'fen' alanlarında okuyan öğrenciler, üniversiteye geçişte kendi alanlarındaki bölümleri tercih ettiklerinde, Ağırlık Ortaöğretim Başarı Puanları (AOBP) 0.8 katsayısı ile çarpılıyor. Genel lise öğrencileri kendi alanları dışında tercih yaparsa; örneğin 'sosyal' öğrencisi 'fen' alanında tercih yaparsa 0.3 katsayı ile puanları çarpılıyor.
Meslek lisesi öğrencileri ise 2 yıllık Meslek Yüksek Okulları'na sınavsız geçiyorlar, ancak 4 yıllık fakülte tercih ettiklerinde, katsayı engeli ile karşılaşıyorlar ve AOBP'leri genel liselerin aksine 0.3 ile çarpılıyor.

BU SİSTEMİN 'ADALETSİZ' OLDUĞUNU DÜŞÜNEN YÖK, MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE DE KENDİ ALANLARINDAKİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDAN TERCİH YAPMALARI HALİNDE GENEL LİSELERDE OLDUĞU GİBİ 0.8 KATSAYI ÖNGÖREN BİR SİSTEMİ GÜNDEMİNE ALDI. ÜZERİNDE DÜŞÜNÜLEN SİSTEME GÖRE MESLEK LİSESİ VEYA GENEL LİSE ÖĞRENCİLERİ KENDİ ALANLARI DIŞINDA TERCİH YAPTIKLARINDA AOB PUANLARI 0.6 İLE ÇARPILACAK.

Z. Kıvanç EL / ANKARA
 
Kocaeli Üniversitesi elektrik ögretmenliğinde okuyorum.Umarım mezun oluncayakadar tef sorunu cözülür.
 
mduzce kardeşim haklı yaa, sonra da öğretmenlerimiz bir tane gibi eski laflarla insanları kandırmaya çalışıyolarlar..ewt öğretmenlik güzel bir meslek ona hiç bir sözüm yok utsal bir meslek ama iş sektörüde nedense sırf imza yetkisi yok diyee çpğu iş yeri soğuk bakıyorlar... neyse tüm meslektaşalrımıza hayatıda başarıalr dilerim..
 
Slm arkadaşlar.


Ben 2004 Marmara Üniversitesi - Teknik Eğitim Fakültesi - Elektrik Öğretmenliği mezunuyum.

Askerden önce çeşitli denemelerim oldu hatta sözleşmeli öğretmenlik de yaptım ama bu şekilde devam edemeyeceğime karar vererek askere gittim.

Askerlik görevimi tamamladıktan sonra iş arayışına başladım ve hiç acele etmedim.

Şu an için Gül Pano Elektrik San. Tic. Ltd. Şti.'de Satış Pazarlama Sorumlusu & Kalite Yönetim Temsilcisi olarak görev yapmaktayım.
Gül Pano, Elektrik Pano, Pano, Kablo Kanalları, CNC Punch, Kumanda Panoları

Özel sektörde çalışmak gerçekten bizler için zor ama biryerlere gelmek için de sabretmek gerek.
İş arayan ve yeni mezun arkadaşlar biraz sabırlı olun ve ne iş yapmak istiyorsanız o yönde ilerleyin sürekli sektör değiştirmek çok yanlış bir davranıştır ayrıca kararsızlık bizlerin en büyük sorunudur.

Herkese selamlar...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…