suleyman89
Üye
- Katılım
- 18 Kas 2006
- Mesajlar
- 280
- Puanları
- 1
O sınavdan sonra ne gibi bir prosedür uygulanıyor ben bilmiyorum da
ayrıca mühendisler de hakkını vererek öğretmen oluyorsa ne ala lafınızdan anladığım mühendislerde öğretmenlik yapıyor sanırım? tanıdığım hiç kimse böyle değil de.
Sistemin tam olarak kesinleşmemesiyle birlikte genel olarak olmasını beklediğimizi anlatmaya çalışayım.Tam olarak kesin diyemiyorum çünkü hocalarımızın bile bize anlattıklarının daha sonra değiştiğini görüyoruz. Bu sınav nihai bir sınav olmayacak sadece ön eleme sınavı olacak bu sınavı geçenler öss mantığında olduğu gibi acıklanacak kontenjanlar için sıralanacak ve tercih yapılacak.Bu tercih sonucu yerleşenler belirlenen üniversitelerde(ki hala belli değil üni isimleri) hocalardan 1 yıllık belirlenen fark derslerini alacak yani 1 sene boyunca yeniden öğrenci gibi okula gidip gelinecek bu fark derslerini basarıyla verenler de "mühendis" unvanını almaya hak kazanacak. Kısaca sistemin böyle olmasını bekliyorum.Kısacası denildiği gibi her mezuna direkt olarak unvan verilmesi gibi birşey olmayacak belli sayıda ve fark derslerini veren yani bu unvanı hak eden kişiler alabilecek.Sınav sorularına gelecek olursak ösymnin yayınladığı sorular evet cok basit gözüküyor fakat ben soruların ALES mantığında olacağını tahmin ediyorum. ALESde de çok zor sorular sormuyorlar ama zamana karşı yarıştıran ve muhakeme yeteneğini ölçen sorular soruyorlar ve de herkes 100 puan almıyor sonuçta.
Teknik öğretmenlik yapan mühendisler içinse şimdiki zamanda olmasa da geçmiş dönemlerde sınavsız ve de formasyon bile almadan MEB öğretmen/mühendis alımı yapmıştır.Hatta bunlardan biri de benim lisede öğretmenimdi.
Son olarak da eklemek istediğim şey, bu konu yeni bir gelişme değildir.1992 yılında teknik öğretmenlere verilen bir haktır.2000li yıllara kadar işletilen bu kanunun 2000 (senesinden tam emin değilim 2-3 yıl fark olabilir) sonrasında çeşit bahanelerle verilmemesiyle bu hakkın yeniden verilmeye çalışılmasıdır.