Ümitgüçlü71
Üye
arkadaşlar merhaba 12 volt 7 amper adaptörün amperini 4 ampere nasıl düşürebiliz
arkadaşlar merhaba 12 volt 7 amper adaptörün amperini 4 ampere nasıl düşürebiliz
Birçok zaman anlatılmak istenenle söylenen ya da yazılan dikkat edilmedikçe birbiri ile örtüşmüyor. O sebeple söylenmek istenen şu olabilir;arkadaşlar merhaba 12 volt 7 amper adaptörün amperini 4 ampere nasıl düşürebiliz
Amaç 4A'yı geçmemesi ise bu da bir yöntem. Ama besleme sürekliliğinde işe yaramayacaktır.12v hattina 4 Amperin biraz uzerinde Sigorta tak.
Bu konuda bilgisizlik, bu durumu akla getiriyor maalesef. Bir güç kaynağının amper değeri onun besleyebileceği akım değeridir. Bir yükün akım değeri de onun çekebileceği akım değeridir. Yani besleme/adaptör isterse 100A olsun cihaz 4A çekiyorsa gerilim/volt aynı oldukça sorunsuz çalışır. Ama led ya da özellikle power ledlerde ısındıkça daha fazla akım çekerek bozulmaması için akımı sınırlamak gerekir. Bu iş için de led sürücü devreleri kullanılır. Soru sahibinin yapmak istediğinin ne olduğu açıkça belirtilmemiş olsa da, cevap olabilecek tüm olasılıklar gıyabında varsayılarak cevaplanmıştır.Niyet okumak gerekirse;
Eger calistirmak istedigi cihaz 4A istiyor fakat adaptorun 7A verebilmesi, arkadasin gozunu korkutmus ve cihazinin bozulabilecegi zannina kapilmis olabilir.
12 volt 7 amper adaptörde denedim büyük 12 volt dc motorda ama alt kapaksız motor elektrotundan çok deli döndürdü dc motoru ve adaptörün mavi güç ışığı söndü şimdi dc güç akım vermiyor adaptör götürüp bi baktıracağım yapılırsa yaparlar mavi güç ışığı söndü neyi bozulduki adaptörünNiyet okumak gerekirse;
Eger calistirmak istedigi cihaz 4A istiyor fakat adaptorun 7A verebilmesi, arkadasin gozunu korkutmus ve cihazinin bozulabilecegi zannina kapilmis olabilir
senin dediğinde oldu yani bozuldu adaptör12 volt 7 amper adaptörde denedim büyük 12 volt dc motorda ama alt kapaksız motor elektrotundan çok deli döndürdü dc motoru ve adaptörün mavi güç ışığı söndü şimdi dc güç akım vermiyor adaptör götürüp bi baktıracağım yapılırsa yaparlar mavi güç ışığı söndü neyi bozulduki adaptörün
Ben o yüzden sordum üyelere 7 amper fazla geldi 3/4 ampere nasıl düşürebiliz diye