Teknik Eğitim Fakülteleri İle İlgili Gelişmeler!

mr seko hocam haklı
zaten toknoloji mühendisliği geldiğinde bi sürü dalları olacak onun içinde ayrı bir mühendislik odası bence şart......
 
Sayın İlizyonist,
Bölüm başkanıyla görüşebildin mi ?
Arkadaşlar,
yurt dışında mühendislik tamamlamak tamam da oradaki okullar devamsızlığı kabul etmezler, ayrıca unutmayın diğer ülkelerde bizim diplomamızın bir karşılığı yok, oradakilere tef mezunluğunu kabul ettiremezsiniz.
 
sayın celebig33 hocam
bölüm başkanımıza ulaşamadım daha her gittiğimde yanında ya birileri oluyo yada kendine ulaşamıyorum ama en yakın zamanda kendisiyle görüşücem.........
 
mrseko ' Alıntı:
...Hocalarimizdan bazilari merhaba muhendis adaylari diye derse baslarlardi...

Teknik öğretmen adayları!
Mühendis aday adayları!

Derdi Koray Tunçalp :D
 
mrseko ' Alıntı:
Arkadaslar yurtdisi egitimi arastiraniniz oldumu hic? Hani Turkiyeye yakin komsu ulkelerdeki bazi ozel universitelerden sadece sinavlarina girmek kaydiyla muhendislik fakultesi tamamlama programlari olabilirmi?
Sanirim burdada onemli olan bu ulkelerden alinan diplomanin muhendisler odasinda kabul gorup gormeyecegi! yani her halukarda bizim takildigimiz onumuze set olan yer Muhendisler odasi.

bir tek bosna hersekte bu program mevcut. yök bosna hersekteki üniveristeyi tanıyor. ve eğitim ingilizce 1 yıl süresi, devam zorunluluğuda var. fiyatını hatırlamıyorum. onun dışındaki komşu ülkelerde de eğer size var diyen varsa dikkat edin. yöke verdiğim özel dilekçelrimin cevaplarıdır yukarıda yazdıklarım. buarada bosna hersek teki üniversitenin hocalrının briçoğu türk!! marmaradan gidenleri bizat tanıyorum. kendi ülkesinde tamamlamayı para ile de olsa desteklemeyip yurtdışındaki üniversitelere dolar akıtan yök zihniyetini düşünmek gerekir!!! bizim davamız birilerinin siyasi rantı olduğu sürece hiç bir *alt olmaz. çok imza topladık çok faks email vbb. yolladık. özellikle marmarada ve gazideki bazı hocalar çok çaba sarfetti ama rant peşindeki odaları geçemedik!!! artı kendi aramızda da bütün değiliz ki dışarıya karşı birlik olalım!! kendi hocalarımızdan bazılarının bilerek ihbar ederek mühendislik hakkı kaznmış arkdaşların sınavını iptal etirdiğini biliyorum!! son sözüm bir birlik oda vb.. altında toplanıp kamoyu oluşturmadan seyrederek bu iş olmaz olamaz. saygılar.
 
sayın james_sr arkadaşımızın dediği gibi en önemli sorunlarımızın başında birlik olamamak geliyor, bir kaç yıl önce spor myo mezunlarının eylemlerini tv de izlemiştim ama ne yazık ki biz teknik öğretmenler sesimizi bi türlü duyuramadık.
 
Sayın volcanoos,
Size gelen yeni bir gelişme varmı? YÖK'ün almış olduğu bu kararı değiştirme olasılığı yokmu? bu karar açıklanana kadar her şey tamamdı ne oldu da karar bu hale geldi? Öğrenci konseyinden bir bilgi yok mu? sorular biraz çok oldu kusura bakmayın ama cevaplarsanız sevinirim teşekkürler
 
Bana göre büyüklerimizin bize yol göstermesi gerek, bizi bi çatı altında toplaması gerek, ne yapılması gerekiyosa söylemeleri gerek bizde çıkıp ne yapılması gerekiyosa yaparız...........
 
niye biz yapmıyoruz?!! büyükleri beklemek herzaman işe yaramaz. önümüzde yerel seçimler var. ne alaka diyebilirsiniz ama şunu unutmayın : domino etkisi diye bir durum vardır; siz yerel seçimlere aday olanalara bier şekilde durumunzu bildirirseniz onlarda dillen bu konu hakkında bir üst konuma baskı yparlar ve böyle böyle mesaj ulaşması gereken yere ulaşır! lobi faliyetleri yapmak gerekir. bizim paramız olmadığına göre (mühendislik odaları ve onların başkanlarının sahip olduğu şirketler bizde olmadığpına göre) biz anca sözle yazıyla durmumuzu çevremizdeki en küçük siyasi olguya anlatarrak baskı yaparak vb.. çözmeliyiz. ama topluluk olmadan hiçbirşeyi elde edemeyiz. topluluktan kastım sürücü psikolojisine sahip toplum değil kendi bireysel fikirlerine sahip ve mühendislik hakkımızı savunabilen bir teknik eğitim toplulundan bahsediyoırum.
yetiştirmek zorunda olduğum projelerim var o yüzden kısa kesecem. şimdiden herkesin bayramını kutlarım.
saygılar.
 
Sayın james_sr,
Size kesinlikle katılıyorum, hatta bizim teknoloji fakültesi hakkında yazılı soru veren milletvekilimize son durumu anlatılabilse çok iyi olur. Diğer milletvekillermize debu durum anlatılabilse çok iyi olur. Başklarını beklemektense bizler birşeyler yapsak çok daha iyi olur. tef'linin halinden ancak tef'li anlar.
Herkese şimdiden hayırlı bayramlar.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,071
Mesajlar
923,002
Kullanıcılar
451,357
Son üye
balrock93

Yeni konular

Geri
Üst