koray hocanın facebook yayınladığı son mesaj ;
Sevgili Teknik Öğretmenler ve Teknik Öğretmen Adayları Merhaba,
1987 yılından itibaren TÖD Teknik Öğretmenelr Derneği İstanbul Şubesinin kuruluşunda bulunmuş, unvan için 1994 yılında Marmara Ünv. Kampüsünde teknik öğretmenlerin unvan sorunu nedeniyle sempozyum düzenlenmesinde aktif rol almış, 3795 sayılı teknik öğretmen kanununun çıkması için aktif mücadele vermiş teknik öğretmen bir hocanız olarak çoğu karamsarlık dolu mesajlarınızı okudum ve okumaya devam edeceğim. Ancak felaket tellallığı yapmadan Milli Eğitim Bakanlığının görüşünü beklemek çok faydalı olacaktır düşüncesindeyim.
Bu kararlar çoğunuzu memnun etmese de oldukça uzun süren (47 yıl) bir çabanın sonucudur. Ancak daha mücadelemiz bitmedi. Eski mezunların ve mevcut TEF öğrencilerinin de verielcek unvandan yararlanabilmeleri için çalışma devam etmektedir. Bu konuda sizlere net bilgiler veremiyorum. Çünkü facebook'u herkes okuyor, arada müh'te var, tekniker de var, teknisyen de var.... Bu bilgilere sahip olanlar manipülasyon yaparak yani kasıtlı yanlış bilgileri yayarak geçmişte ne yazık ki ortalığı en çok karıştıran ve biz TÖ lerin unvan almasını en çok engelleyen olmuşlardır.
Sadece şu kadarını söyleyebilirim ki : KOMŞUDA PİŞER VERİLECEK UNVAN ELBET SİZE DE DÜŞER ...!
Ülkemizde iki örnek vardır ki bunlar sizlere bazı konuları hatırlatabilir:
Birinci örnek; 4 yıllık Su Ürünleri Fakültesi mezunlarının durumudur. Bu okul mezunlarına Su Ürünleri Mühendisi unvanı verilmiştir. Ve yasaya eklenen bir madde ile mevcut mezunlar ile mezun olacaklara bu unvan verilir denmiştir.
İkinci örnek ise Tütün Endüstri Mühendisleridir.
O yüzden biraz akıl yürütürsek; çıkacak kanun teklifinde mevcut hükümet mezunlara bu unvanın verilmesi için gayret gösterecektir. Nedeni de bildiğiniz gibi yerel seçimlerdir. Çünkü siyasetçiler için bir oy bir oydur...
Kanun arzu etmediğimiz gibi çıksa bile bunun ilgili maddelerinin iptali için ilgili üst mahkemede (Danıştay veya Anayasa Mah.) dava açma hakkımız olduğunu unutmayınız. Bunu eski teknik öğretmen olup sonra Hukuk Fak. bitirip 12 yıldır avukatlık yapan bir arkadaşımızın bilgileri doğrultusunda söylüyorum.
En azından şöyle düşünelim. Kanun çıktı ve siz farzedelimki bir kamu kurumunda hala unvan, maaş sorununu yaşıyorsunuz. Birleşip devleti mahkemeye verdiğinizde devleti savunmakla yükümlü olan hükümet devleti nasıl savunacaktır. Mecburen istese de istemese de "TC Devleti olarak TEF'leri kapattık. Yerine Teknoloji Fakültelerini (TF) açtık. TF mezunlarına XYZ unvanını verdik. O yüzden bu insanlar da XYZ unvanına sahip olmalıdır" demiyecek mi?
Devlet böyle demese de ilgili üst mahkeme böyle bir karara varmayacak mıdır sizce?
Lütfen bunu bir düşünün. Ayrıca şunu unutmayın: GÜN DOĞMADAN NELER DOĞAR.