Teknik Eğitim Fakülteleri İle İlgili Gelişmeler!

Yök, teknik eğitim fakültelerinin kapatılması kararını onayladı. Teknik eğitim fakültelerinin eski mezunları olarak, ek eğitim almadan, 3 yıl sanayi deneyimi olanlara, direkt teknoloji mühendisi ünvanı verilmelidir. Bu daha önceden takdim edilmesi gereken bir haktır. Istiyoruz!!!
 
MHP Adana Milletvekili Recai Yıldırım'ın MEB BAkanı Hüseyin Çelik'in yazılı olarak yanıtlaması için verdiği yazının PDF dosyası. 11.11.2008 tarihli.

http://www2.tbmm.gov.tr/d23/7/7-5740s.pdf
Son Durumu : Süresi içinde cevaplandırılmadığından gelen kağıtlarda yayımlandı.


AKP Milletvekili Hüseyin Gülsün'ün de sürecin başından beri aktif bir halde desteğini gördük.

Buradan da anlaşılıyor ki milletvekillerimiz durumun farkındalar ve bu işi olumlu sonçlandırmaya çalışıyorlar. YÖK ne derse desin herşey Mecliste bitiyor.

Bir araştırma sonucunda şu yazıyı da buldum. ve içim daha rahatladı. İşi takip etmeyi de kesinlikle bırakmayalım. Sona yaklaştık.




http://www.unvanistiyoruz.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7&Itemid=93
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar,
bencede bu iş'i televizyon programlarına taşıyalım. hangi programa, hangi kişiye e-mail atlacaksa ortak bir mail hazırlansın ve her isteyen göndersin bir bütün olusak bu hakkı alırız unutmayın ki azmin elinde hiç bir şey kurtulmaz. ve tasarı meb ten ne zaman çıkar bilen varmı?

Sayın fumay,
bu rapor ne zaman yayınlandı sanki bana eski raporlardan biriymiş gibi geldi.
 
Son düzenleme:
Sayın celebig33;

bu tasarı hayata geçirilmesi için öncelik ile 2009-2010 öğretim yılına yetişmesi için mart ayına kadar yasalaşması gerekiyormuş.
Meclisin işleyişini bilirsiniz.Önce komisyonlar da kabul edilir.Hakim olan fikirler çerçevesin de yasa son şeklini alarak meclise gelir.Sonra da mecliste de iktidar ve muhalefete ait milletvekilleri genelkurulda fikirlerini ortaya koyarak büyük bir süpriz olmadıktan sonra komisyonda ki hali ile yasalaşır.

Bu konuda TBMM başkanı Köksal TOPTAN gibi tarafsız olması gereken kişilerinde bizim fikirlerimize yakın olacağını altıncı hissim söylüyor.Aslında yasa öyle bir konjüktür de gündeme geldi ki her şey lehimize gelişiyor gibi.

Bu gün Yök Başkanı Başbakana yeni mesleki ve teknik eğitim kanunu hakkında bilgi vermiş.
Aslında başbakanın çıkan kanunlar da çok fazla müdahil olduğunu düşünmüyorum.Bütün detayları daha çok bu işin mutfağında olanlar belirliyorlar.Gibi geliyor.Sayın Volcanos Liderimiz ve değerli öğretmenimiz Koray beyden haber var mı?

Bu işlerin sadece mail atmak ile olmayacağını söylemek isterim.Gerekir ise bir büyüğümüz bu bağlamda Meclis başkanı ile bir randevu ayarlasın.

Bu işi kafadan bitirsin.Bu iş bu kadar kolay.Çünkü Meclis Başkanı teknik öğretmenlere mühendislik projesini sene 1992 de kafamıza sokan kişidir.Sene 1992 MEB Bakanı Köksal TOPTAN.
 
ya arkadaşlar teknikeğitim fakültelerin isminin değişaceğini duydum sanırım ismi TEKNOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ olacakmış. özel sektörde ve halkımızın dilinde böyle bir kelime yok ne iş yapacaz.yani teknoloji mühendisleri ne iş yapar
???????
 
sayın selefkos

sorunda burdan başlıyor zaten diyorsunuz ki teknik eğitim fakültelerinin isminin değişeceğini duydum. konuyu 2-3 aydır takip ediyoruz. gelişmeleri herkese bildiriyoruz. siz duydum diyorsunuz. teknik öğretmenler olarak geçmişten beri bu konunun üzerine düşülseydi sorun çoktan çözlürüdü. lütfen biraz duyarlı olalım...
 
ben elektrik öğretmenliği 1. sınıfım bazı konular üzerine uygun bi zamanda gittiğimi düşünüyorum.Formada yeni üye oldum.Bu arada karşılamanızdanda pek memnun olduğum söylenemez.Fakültedeki hocalarımız dahi bişey bilmiyor yada söylemek istemiyorlar sorularımız yanıtsız kalıyor.Burdada öyle olduğunu görmek beni uzdu acıkcası.
 


Karsılamadan pek memnun olmamışsın ama sende bir zahmet yaklasık 22 sayfadır tartıstıgımız konuya bir göz gezdirseydin konu hakkında yeterli bilgiye sahip olurdun lütfen önce biraz bir zahmet gösterip forumda biraz konu hakkında arama yaptıktan sonra soru soralım.Yazının ikinci kısmına gelirsek teknoloji fakültelerinin kurulması kesin gibi ama sorun zaten seni ve bizi de ilgilendirdiği gibi mezun ve ögrencilerinin durumu bu konuda hakikaten bir bilgi eksikliği çekiliyor çünkü bunu yök üyeleri dısında kimse daha bilmiyor forumu takip edersen bilgiler ortaya cıktıkca seninde haberin olur.
 
Halen taruzda görüyorum.teşekkürler verdiğiniz bilgiler için(?)
 

Ben yukarıdaki linkten aldım. onlar nereden temin etmiş bilmiyorum ama birçok şeyi takip ediyorlar. İnternette bulmaya çalıştım ama ulaşamadım.

Aslında buradaki en önemli nokta komisyonda veya mecliste yapılacak değişiklikler. Mecliste bu yasaya ilave bir cümle ekleyip mezun ve okuyanların durumunu netleştirebilir. Artık top Yök'ten çıktı gibi. Bence bu işi YÖK meclise bıraktı. bilerek açık bıraktılar bu noktayı. İnanyıroyım ki yasanın son halinde herkesi kapsayan bir düzeltme yapılmış olacaktır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…