Teknik Eğitim Fakülteleri İle İlgili Gelişmeler!

Arkadaşlar,
ben bu siteyi açamadım ne yazdığını bana biri gönderebilirmi aceba yada ne yazdığını özetlerse çok sevinirim teşekkürler
 
sayın celebig33 hangi siteyi açamadığınızı anlayamadım ?
eklenti yok .
 
Arkadaşlar,
ben bu siteyi açamadım ne yazdığını bana biri gönderebilirmi aceba yada ne yazdığını özetlerse çok sevinirim teşekkürler


celebig kardeş bilgisayarınızda kurulu olmayan programdan olabilir Adobe Reader kurulumu acaba....
 
Son düzenleme:
TEKEV:

Teknik Eğitim Fakültesi Mezunlarının ve Öğrencilerinin Beklentileri Masaya Yatırıldı


Teknik Eğitim Fakültesi’nin kapatılarak Teknoloji Fakültesine dönüşüm süreci içerisinde, mezunların durumunu görüşmek ve mezunların unvan problemlerinin çözümü için hazırlanacak kanun ve yönetmeliklerin değerlendirilmesi amacıyla Teknik Eğitim Vakfı Genel Merkez Yönetim Kurulu ve Teknik Öğretmenler Derneği Yönetim Kurulu acil toplandı.

Toplantı gündemi olan mezun Teknik Öğretmenler ile şuanda eğitime devam eden Teknik Eğitim Fakültesi öğrencilerinin problemleri ele alındı. Gerek YÖK, gerekse MEB gündeminde yapılacak komisyon çalışmalarında mensuplarımızın görüşlerinin yansıtılması için yapılacak çalışmalar ve eylem planı ele alındı.

Teknik Eğitim Fakültesi mezunlarının halen yaşanan sorunlarının kalıcı çözümü için, komisyonlarda hazırlanan çalışmaların göz ardı edilmemesi gerektiği vurgulandı. Özellikle karardan etkilenenlerin karar alma sürecinde mutlaka aktif rol almalarının, atılacak her adımın ve verilecek her kararın sürecin başlangıcında oluşturulan komisyon alt raporunun hedef ve stratejilerine ters düşmemesi gerektiği vurgulandı.
Masaya yatırılan konular hakkında, 11.01.2009 günü, Vakıf ve Dernek Yönetim Kurulları ile Teknik Eğitim Vakfı Kurucular Kurulunun ve geçmiş süreçte bu tür çalışmalarda aktif rol almış akademisyen mensupların katılımında bir toplantı yapılması kararı alındı. Toplantı sonrasında kamuoyuna bir bildiri yapılacaktır.

Teknik Eğitim Fakültesi Mezunlarının ve Öğrencilerinin Beklentileri Masaya Yatırıldı

Şu an çok fazla mezun olduğu için ya direkt olarak aynı haklar verilmeli. ya da fark dersleri için burada bir arkadaşın dediğigibi uzaktan eğitimle fark dersleri verilmeli. Başka alternatif görünmüyor pek. Okadar mezunu okullara geriçağıramazsın. Bir çok kişinin işi gücü var.
 
Son düzenleme:
Mezun Teknik Öğretmenlerin Unvan Sorunu Görüşüldü

Yüksek Öğretim Kurulu tarafından, 22. Aralık 2008 tarihinde “Mesleki ve Teknik Yüksek Öğretimin Yeniden Düzenlenmesine Dair Kararlar” başlığında yapılan görüşmeler, Teknik Eğitim Vakfı ve Teknik Öğretmenler Derneği yöneticileri ile Teknik Eğitim Vakfı akademik mensuplarından oluşan bir kurulca ele alındı.

Kurul, görüşme sonunda; Vakıf ve Dernek mezun mensupları ile 19 Teknik Eğitim Fakültesin de halen öğrenci olan ve alınan kararlardan doğrudan etkilenecek olan, yoğun bir biçimde yaşadıkları/yaşayacakları, unvansızlık sorunlarının çözümü için ‘MEZUNLARIMIZIN SORUNLARI’ başlığı altında bir belge düzenleyip, önümüzdeki hafta içinde YÖK Başkanlığı makamına sunma kararı alındı.

Teknoloji Fakültesi’nin; misyonu, vizyonu, çıktılarının unvanı, mezunlarının değişim ve dönüşümdeki ilişki düzeyi mutlaka tanımlanmalı ve özellikle MEB ve TBMM’ye gidecek belgelerde yer verilmesinin zorunlu olduğu, geçmiş süreçte yapılan çalışmalardan edinilen tecrübeler doğrultusunda gerek sözlü gerekse yazılı olarak çalışma gruplarına ve YÖK Başkanlık makamına sunulmasına karar verildi.
Süreçleri izleme ve değerlendirme, Mesleki ve Teknik Eğitim kamuoyunun bilgilendirilmesi, istişare ve stratejilerin etkili hale getirilmesi amacıyla sivil toplum örgütleri olarak birlikte hareket etmenin gerekliliği vurgulandı. Değişim ve dönüşüm süreci hakkında karardan etkilenen Teknik Öğretmenlerin görüşlerini ve isteklerini, sürece katkı sağlayacağına inandıkları her türlü bilgi, görüş ve önerilerini [email protected] Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir elektronik ortamda ‘Mezunların Görüşleri’ başlığı altında iletmelerinin yerinde olacağı vurgulandı.

http://www.tekev.org/index.php?option=com_content&view=article&id=244:mezun1&catid=34:haberler
 
Son düzenleme:
Genel Kurul, meslek liselerinin önündeki katsayı engelini kaldırıp, öğrencilerin kendi branş

Memurlar.Net (YÖK Genel Kurulu ÖSS'deki katsayıları görüşecek)

Genel Kurul, meslek liselerinin önündeki katsayı engelini kaldırıp, öğrencilerin kendi branşlarında 4 yıllık fakültelerde okuyabilmesini tartışacak

YÖK, perşembe günü 2009 Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) uygulanacak yeni düzenlemeler için toplanıyor. Masaya yatırılacak konuların başında meslek lisesi mezunlarının üniversiteye girişte karşılarına çıkan katsayı engelinin yumuşatılması da yer alıyor. Toplantıda YÖK'te oluşturulan komisyon çeşitli önerileri Genel Kurul'a sunacak. YÖK üyelerinin de bu öneriler üzerinden görüş alışverişinde bulunacağı ancak 'sistem olgunlaşana kadar' bir kararın alınmayacağı ifade edildi.

ÖZCAN KALDIRMAK İSTİYOR

YÖK'E YAKIN KAYNAKLARDAN EDİNİLEN BİLGİYE GÖRE; YÖK BAŞKANI PROF. DR. YUSUF ZİYA ÖZCAN'IN, MESLEK LİSELİLERE UYGULANAN KATSAYI SİSTEMİNİN TAMAMEN KALDIRILMASINA SICAK BAKTIĞI, ANCAK MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NIN, BU AŞAMADA KATSAYININ KALDIRILMASINI ÖNGÖREN BİR SİSTEMİ UYGUN BULMADIĞI İFADE EDİLİYOR.

HERKES KENDİ BÖLÜMÜNE

'Yumuşatılmış' formüle göre, meslek lisesi mezunlarının, kendi branşlarında eğitim veren 4 yıllık fakültelere geçişlerinde, katsayı engeline takılmalarını ortadan kaldıracak bir sistem üzerinde duruluyor. ÖRNEĞİN MESLEK LİSESİ MAKİNE BÖLÜMÜNDE OKUYAN BİR ÖĞRENCİ, MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİNİN MAKİNE BÖLÜMLERİNE, İLETİŞİM LİSESİ MEZUNU BİR ÖĞRENCİ DE İLETİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTELERİNE GİRİŞTE KATSAYI ENGELİ İLE KARŞILAŞMAYACAK.

Üzerinde düşünülen sisteme göre imam hatip lisesi mezunları da ilahiyat fakültelerinin yanı sıra, üniversitelerin din ve ahlak öğretmenliği, sanat tarihi, felsefe gibi sözel puanla öğrenci alan bölümlerine, katsayı uygulamasına takılmadan genel lise mezunları gibi girebilecekler.
YÖK Genel Kurulu'nun ayrıca 'sözel', 'eşit ağırlık' ve 'sayısal' alanlarında da yeni düzenlemeler yapması ve bazı bölümlerin alanlarını yeniden ele alması bekleniyor.

Köklü değişiklik 2010'da

YÖK 2010'da kademeli olarak geçilecek sistem çalışmalarına başlayacak. Olgunlaşma sınavı da öngörülen sistemde öğrencilerin lisede okudukları alanlara göre üniversiteler kendi öğrencilerini puan sıralamasına göre seçecek. ÖSS sınavı 190 dakikaya sığdırılmayacak; matematik testi, fen testi, genel kültür testleri çeşitli haftalarda uygulanabilecek.

ÖĞRETMENLİK YAPABİLECEKLER

MüfredatI genel liselerle neredeyse birebir uyumlu olan imam hatip liselerinin alanı 'sözel' olarak belirlenecek. İHL'lerin sözel alan olarak belirlenmesi halinde bu öğrenciler, sanat tarihi, sosyal bilgiler öğretmenliği, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, zihinsel engelliler öğretmenliği, tarih, Türk dili ve edebiyatı öğretmenliklerini tercih edebilecek.

YÖK alanlar üzerinde yapacağı düzenleme ile 'sosyoloji', 'felsefe' gibi bölümleri 'Eşit Ağırlık' alanı ile birlikte 'sözel' alanında değerlendirme kararı alırsa bu bölümlere de imam hatip lisesi öğrencileri başvurabilecek. Mevcut sistemde imam hatip liseleri öğrencileri sadece ilahiyat fakültelerini tercih edebiliyor. YÖK geçmiş dönemde imam hatip mezunlarının din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlikleri bölümlerine girmelerini de yasaklamıştı.

MESLEKİ TEKNİK LİSEDE OKUYAN (MAKİNE, BİLGİSAYAR, MOTOR GİBİ) ÖĞRENCİLER DE ALANLARIYLA İLGİLİ MÜHENDİSLİK BÖLÜMLERİNİ TERCİH ETMELERİ HALİNDE 0.3 KATSAYI İLE DEĞİL 0.8 KATSAYI İLE PUANLARI HESAPLANMASI YÖK TARAFINDAN TARTIŞILMIŞTI. MESLEK LİSESİ MEZUNLARINA, KENDİ ALANLARIYLA İLGİLİ 2 YILLIK FAKÜLTELERLE BU YIL AÇILACAK TEKNOLOJİ FAKÜLTELERİNİ TERCİH ETMELERİ DURUMUNDA, EK PUAN VERİLMESİNİN DEĞERLENDİRİLDİĞİ İFADE EDİLDİ.

Başarı puanlarI 0.3 İle çarpılmayacak

MEVCUT sistemde genel liselerin 'sosyal', 'türkçe-matematik' ve 'fen' alanlarında okuyan öğrenciler, üniversiteye geçişte kendi alanlarındaki bölümleri tercih ettiklerinde, Ağırlık Ortaöğretim Başarı Puanları (AOBP) 0.8 katsayısı ile çarpılıyor. Genel lise öğrencileri kendi alanları dışında tercih yaparsa; örneğin 'sosyal' öğrencisi 'fen' alanında tercih yaparsa 0.3 katsayı ile puanları çarpılıyor.
Meslek lisesi öğrencileri ise 2 yıllık Meslek Yüksek Okulları'na sınavsız geçiyorlar, ancak 4 yıllık fakülte tercih ettiklerinde, katsayı engeli ile karşılaşıyorlar ve AOBP'leri genel liselerin aksine 0.3 ile çarpılıyor.

BU SİSTEMİN 'ADALETSİZ' OLDUĞUNU DÜŞÜNEN YÖK, MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE DE KENDİ ALANLARINDAKİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDAN TERCİH YAPMALARI HALİNDE GENEL LİSELERDE OLDUĞU GİBİ 0.8 KATSAYI ÖNGÖREN BİR SİSTEMİ GÜNDEMİNE ALDI. ÜZERİNDE DÜŞÜNÜLEN SİSTEME GÖRE MESLEK LİSESİ VEYA GENEL LİSE ÖĞRENCİLERİ KENDİ ALANLARI DIŞINDA TERCİH YAPTIKLARINDA AOB PUANLARI 0.6 İLE ÇARPILACAK.

Z. Kıvanç EL / ANKARA
 
bizden artık geçti ama bizden sonrakiler bari rahat etsin önünü daha rahat görsün onun için önemli bir çalışma daha bence
 
Arkadaşlar galiba mezunlar veya şu an okuyanlar avuçlarını yalıyacak
 
Arkadaşlar,
bizlere yine bir şey yok, tef'si mezunlarına yine bir şey yok. tef'liler yine mağdur edilecek.
Sayın Volcanoos,
siz bir zaman yök bir mail atmıştınız onun cevabı henüz gelmedimi?
 

Forum istatistikleri

Konular
130,268
Mesajlar
934,903
Kullanıcılar
453,517
Son üye
yusuf ustaaaaa

Yeni konular

Geri
Üst