Başbakanlığa şuradan dilekçe - şikayet olarak başvuru yapınız. Ben yaptım. Lütfen bu mesajı heryere yayın. Yapılan başvuruların istetistikleri tutuluyor ve konu başlıkları halinde yayımlanıyor. Buraya sürekli yaz yazarsak ve gündemde tutrasak bir şekilde etkisi olabilir.
http://bimerapplication.basbakanlik.gov.tr/Forms/pgApplication.aspx
üye olmayanlar linki göremiyor. Google'da BİMER yazın direkt çıkıyor.
İçeriğe de şunu yazın. elle yazmanız gerek. Evet aptalca ama yazmanız gerek.
3795 sayılı kanun yıllardır işletilmemektedir. Bu sebeple benim gibi bir çok vatandaşımız mağdur durumdadır. Kanunun işletilmeiçin YÖK ve ilgili üniversitelerce gerekli koşullar hazırlanmamaktadır. Ayrıca kanunda mezun olmak tamamlama programına girmek için yeterlik olarak yazılmışken, YÖK bir yeterlik sınavı düzenlemektedir. Bu sınavda ki soruların seviyesi zorlaştırılarak sınıf açılması için gerekli kazanan sayısı oluşturulmamaktadır. Bu kanunda yer almayan sınav da yıllardır çeşitli gerekçeler ile yapılmamaktadır. Bu durum fiili olarak Eğitim ve Öğrenim Hakkı konusunda açık bir insan hakları ihlali oluşturmaktadır. Bu kanunun 8. maddesinde belirtildiği gibi Bakanlar Kurulu tarafından yürütülmesi gerekmektedir. Bu kanunun yürütülmesinin sağlanması ve benim gibi mağdur vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesini istiyorum.
Kanun Numarası 3795,
Kabul Tarihi 29/04/1992,
Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi 12.05.1992,
Yayımlandığı Resmi Gazete Sayısı: 21226.
Madde3.e Teknik öğretmen unvanını kazananlar için ilgili teknik eğitim fakültelerince düzenlenecek
en fazla iki yarı yıl süreli tamamlama programlarını başarıyla bitirenlere dallarında
mühendis, Unvanı verilir. Bu unvanlar, eğitim görülen dalın ismi ile birlikte kullanılır.
Madde4 Teknik öğretmenler için düzenlenecek mühendislik programlarının uygulama esas ve usulleri, Yükseköğretim Kurulunca çıkarılacak yönetmelikle düzenlenir.
Madde5 Teknik öğretmenler için düzenlenecek mühendislik programları, bu Kanunun yayımını izleyen
ilk öğretim yılından itibaren ilgili fakültelerce uygulamaya konulur.
Madde6 Mühendislik unvanını alanlar, kendi meslek alanlarında denk öğrenim görmüş diğer meslek mensuplarının yetki ve sorumluluklarına sahip olurlar.
Madde7 Bu Kanun
yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Madde 8 Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.
------
Ayrıca: Danıştay yurtdışı denklikler hakkında karar vermiş.
DİPLOMA DENKLİK YÖNETMELİĞİNDE OTOMATİK DENKLİK DÜZENLEMESİNİN YÜRÜTMESİNİN DURDURULMASI KARARI