Teknik Eğitim Fakülteleri İle İlgili Gelişmeler!

T.E.F 2004 mezunuyum MESLEK LİSESİ katsayı uygulamasının ilk madurlarındanım sınava girecegimiz sene cıkmıstı katsayı.
aldıgım ham puan iç anadoluda vasat bir okulun elektrik mühendisliğine yetiyordu malesef öğretmen olduk.Malesef diyorum çünkü eskinin en gözde okulları ben mezun oldugumda ne milli egitimde nede piyasada değeri olmayan bir isim olmustu.8 senedir mezunum ve benden öncekiler ve benden sonrakiler bundan hep bahsettiler ama ne yazıkki hep yerinde saydı değişen hiç bişey yok.
iş basvurusunda sen ögretmensin mühendis statüsünde çalısamazsın 4 yıllık mezunusun teknisyen olarak calısamazsın diye cok kapı kapandı yüzümüze.üzülerek söylüyorum.
suan sektörünün en büyük farikasında elektrik Bakım bölümünde teknisyen olarak calısıyorum.4 yılımı çalan,sınavda mühendislik hakkımı alan kimlerse kimlerin sucu varsa Allah onların cezasını verir insallah
 
forum.yok.gov.tr arkadaşlar bu foruma girin.görüş ve öneriler kısmında teknik öğretmenler hakkında bölümler var. mesajlar atın ve takip edin. yök başkanı bu forumun istatistiklerini takip ediyor ve en çok şikayet edilen meseleler hakkında seçilen kişilerle sohbet yapıcak diyorlar. tef meseleleri en çok takip edilen mesele ve mesaj sayısında 3. sırada yüklenelim
 
T.E.F lerden uzun süre mezun olamayanları (tam yılını bilmiyorum) Karabük T.E.F te toplayacaklarmış..
 
desene karabük yolu gözüktü 2017 de :D
 
[h=4]Arkadaşlar,
TEKEV den yapılan açıklamaya göre

İSTANBUL TEKNİK EĞİTİM MEZUN VE ÖĞRENCİLERİ BASIN AÇIKLAMASI[/h]BASIN AÇIKLAMASI METNİ

17/03/2012, SAAT:14.00_ Galatasaray Meydanı Taksim/ İSTANBUL
 
arkadaşlar herkez birsürü yazı yazıyor. ama bir gerçek var ki yıllardır bu sorun çözülemedi ve fakülteler kapandı tek çözüm tekrar mühendislik okumak. ben şu an gazi üniversitesi melektrik-elektronik müh. okuyorum yapacak daha iyi bir yol yok beklemekle olmuyor tavsiyemde bu budurki sizde sınava girin. malesef mühendis olmak içn 12 sene eğitim almış olacam ama başka yol yok..
 
Selamlar Arkadaşlar,

Malumunuz ben bu yazıyı yazdığım gün Türkiye 28 Şubat'la yüzleşiyor, operasyonlar düzenleniyor. 28 Şubat'tan en çok mağdur olmuş insanlardanız. Post Modern darbenin gerçekleştiği yıllarda Meslek Programlı Liselerde olan bizlere Üniversite kapıları kapatıldı, liselerimizi bırakıp düz liselere geçişimiz engellendi, kazanılmış haklarımız Anayasa ile korunmasına rağmen elimizden alındı. En sert rejimlerde bile görülmeyecek bir şekilde meslek seçme hakkımız elimizden alındı.

Meslek lisesi sorununu ve bizim sorunumuz birbirinden farklı sorunlar. Öncelikle herkesin bunu iyice anlaması gerekiyor. Darbe olduğu sırada henüz lisede olmayan öğrenciler Üniversite kapılarının kendilerine kapalı olduğunu bile bile o liselere gittiler. En azından meslek lisesine gitmemeyi tercih etme şanları vardı.

Bizlerse çoğumuz okuduğumuz programın mühendisi olmak istiyorduk. Liseden itibaren bu işle ilgilenmiş, yetkin mühendisler olmak istiyorduk. Önümüzde de bir engel yoktu, çalışacaktık, sınavı kazanacaktık, üniversiteyi okuyup Memlelete hizmet edecektik. Sonra darbe bir balyoz gibi hayatımızın ortasına indi. Bundan sonraki yaşamımız birilerinin korkuları, birileirnin iktidar tutkusu sayesinde bambaşka bir yöne gitti. Neredeyse hepimiz Elektrik Öğretmeni yapıldık. Üniversite yolu kapalı olan Meslek liselerinde öğrenci sayısı azaldı, doğal olarak Öğretmen talebi de. Atanmadık. Hepsini boşverin bir çoğumuz zaten hiç bir zaman öğretmen olmak istemedi.

Sektörde yer aldık, patronlar mühendis kadar teorik bilgiye, elektrik ustası gibi pratik bilgiye sahip bu adamları sömürdü, kuş kadar paralara dev gibi sorumluklar yükledi.

Şimdi bir araya gelme zamanı, 28 Şubat'ın gerçek, fiili mağdurları olan bizler hakkımızı aramalıyız. Mahkemeye gitmeliyiz, kaybettiğimiz hakkımızı geri almalıyız. Devlet yaptığını telafi etmeli.

Bu işler yazarak çizerek olmuyor, bir avukat edinmeliyiz, Tekev'in bu konudaki faaliyetleri nedir bilmiyorum fakat derhal dava açıp müdahil olmalıyız.

Hepinize Saygılar.
 
Teknik Eğitim Fakülteleri Mezun ve Öğrenci Platformu

AMACIMIZ
Teknik Öğretmenlerin Unvan Sıkıntılarının giderilmesi amacı ile ilgili çözüm mercilerini harekete geçirmek. Çözüm mercilerinin sıkıntılarımızı gidermek için beklentisi olan kamuoyu baskısını oluşturmak adına her türlü iletişim yöntemlerini kullanmak.
Bu amaçla sitemizde lobi verileri başlığı altında tüm mercilerin iletişim bilgileri mevcut olup sitemizdeki veritabanını da lobi yaparken kullanacak argümanları içermektedir. Yıllarca tüm haksızlıkları içine atmış olan Teknik Öğretmenlerin bunu dışa vururken yine de ETİK VE RESMİ dile dikkat edeceği kesindir. Biz yapmazsak kim yapacak ki mantığı ile lobi verileri içerisinde bulunan mercilere, sitemizde de bulunan argümanları da kullanarak; faks, mail, ya da telefon yolu ile sorunlarımızı anlatmaları. Bu şekilde yıllardır ,olduğu yerinde sayan sorunlarımızı çözmeyi hedeflemekteyiz.

Teknik Eğitim Fakülteleri Mezun ve Öğrenci Platformu

unvanistiyoruz.net

 
memurlar.net forumu teknik eğitim mezunları başlığından alıntıdır, bu konu ile ilgili başka bir gelişme...

ARKADAŞLAR!!!

Dün beni YÖK'ten aradılar.Dilekçemi okumuşlar.Şu an ellerinde Teknik eğitimle ilgili çalışmaları varmış.En geç 6 ay içinde bize imza yetkisi vereceklermiş.Bir kaç alternatifleri varmış.Teknolog unvanı verebilirlermiş.Ama dedim avrupada böyle bir unvan yok.Zayıf bir ihtimal zaten dediler.Teknoloji mühendisliği üzerinde çalışılıyormuş.çıkacak yeni yasa okuyanları,mezunları ve okuyacakları da kapsayacakmış.peki dedim 1 seneyi bulur mu? yok dediler yoğun baskı varmış bu konuda,bir an önce bitirmeye çalışıyorlarmış.Yusuf bey de bu konuda baskı yapıyormuş halledin diye...



Arkadaşlar bildiğiniz üzere Tef mezunlarına mühendislik ünvanı veren 1992 yılında çıkarılan 3795 sayılı kanun 2002 yılından beri çeşitli bahanelerle YÖK tarafından uygulanmamaktadır ..

Ataması yapılamayan öğretmenler olarak özel sektörde ünvan sorunu nedeniyle çeşitli sıkıntılar çekmekteyiz. Bizler "Teknik Eğitim Fakülteleri Mezun ve Öğrenci Platformu" olarak 17 mart 2012 günü konuyla
ilgili Taksimde basın açıklaması yaptık.


29 Nisan 2012 pazar günü saat 10:00 da Ankara TEKEV önderliğinde toplanarak dilekçelerimizi teslim ederek konuyla ilgili basın açıklaması yapacağız ..
Konuyla ilgili yakın zamanda YÖK e dava da açmayı düşünüyoruz .. Meclisdeki partilierin grupbaşkanvekilleriylede tekevli yöneticiler daha önce görüştüler ..

Bize düşen pazar günü geniş bir kalabalık toplayarak gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için kamuoyu oluşturmaktır... Eğer biz sesimizi duyarabilirsek meclis buna kayıtsız kalamayacak gerekli düzenlemeler yapılacaktır...


1993 ile 2002 yılları arasında bu kanundan yararlanan bazı arkadaşlarımız mühendis ünvanını almışken bizlerin bu unvanı bugün alamıyor olmamız anayasanın eşitlik ve bireylerin eğitim hakkı engellenemez ilkelerine
aykırıdır YÖK mevcut 3795 sayılı kanunu uygulamayarak suç işlemektedir...



Bizi bu yolda yalnız bırakmayacak teknik öğretmen arkadaşlarımız bizimle irtibata geçsinler İstanbuldan otobüsde kaldıracağız.. Artık sesimizi duyurmak zorundayız


28 Nisan gece Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi'nde toplanarak 29 Nisan'da TEKEV'in dilekçe çalışmalarına ve basın açıklamalarına destek amaçlı Ankara'ya “Teknik Eğitim Gezisi” düzenlenecektir. Gidiş dönüş ücreti otobüs ücretleri ve ikramlarımız sponsorlarımızın katkılarıyla 5 TL'dir.

29 NİSAN 2012 ANKARA saat 10:00
 
Başbakanlığa şuradan dilekçe - şikayet olarak başvuru yapınız. Ben yaptım. Lütfen bu mesajı heryere yayın. Yapılan başvuruların istetistikleri tutuluyor ve konu başlıkları halinde yayımlanıyor. Buraya sürekli yaz yazarsak ve gündemde tutrasak bir şekilde etkisi olabilir.

http://bimerapplication.basbakanlik.gov.tr/Forms/pgApplication.aspx

üye olmayanlar linki göremiyor. Google'da BİMER yazın direkt çıkıyor.
İçeriğe de şunu yazın. elle yazmanız gerek. Evet aptalca ama yazmanız gerek.


3795 sayılı kanun yıllardır işletilmemektedir. Bu sebeple benim gibi bir çok vatandaşımız mağdur durumdadır. Kanunun işletilmeiçin YÖK ve ilgili üniversitelerce gerekli koşullar hazırlanmamaktadır. Ayrıca kanunda mezun olmak tamamlama programına girmek için yeterlik olarak yazılmışken, YÖK bir yeterlik sınavı düzenlemektedir. Bu sınavda ki soruların seviyesi zorlaştırılarak sınıf açılması için gerekli kazanan sayısı oluşturulmamaktadır. Bu kanunda yer almayan sınav da yıllardır çeşitli gerekçeler ile yapılmamaktadır. Bu durum fiili olarak Eğitim ve Öğrenim Hakkı konusunda açık bir insan hakları ihlali oluşturmaktadır. Bu kanunun 8. maddesinde belirtildiği gibi Bakanlar Kurulu tarafından yürütülmesi gerekmektedir. Bu kanunun yürütülmesinin sağlanması ve benim gibi mağdur vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesini istiyorum.
Kanun Numarası 3795,
Kabul Tarihi 29/04/1992,
Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi 12.05.1992,
Yayımlandığı Resmi Gazete Sayısı: 21226.
Madde3.e Teknik öğretmen unvanını kazananlar için ilgili teknik eğitim fakültelerince düzenlenecek en fazla iki yarı yıl süreli tamamlama programlarını başarıyla bitirenlere dallarında mühendis, Unvanı verilir. Bu unvanlar, eğitim görülen dalın ismi ile birlikte kullanılır.Madde4 Teknik öğretmenler için düzenlenecek mühendislik programlarının uygulama esas ve usulleri, Yükseköğretim Kurulunca çıkarılacak yönetmelikle düzenlenir. Madde5 Teknik öğretmenler için düzenlenecek mühendislik programları, bu Kanunun yayımını izleyen ilk öğretim yılından itibaren ilgili fakültelerce uygulamaya konulur. Madde6 Mühendislik unvanını alanlar, kendi meslek alanlarında denk öğrenim görmüş diğer meslek mensuplarının yetki ve sorumluluklarına sahip olurlar. Madde7 Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Madde 8 Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.


------
Ayrıca: Danıştay yurtdışı denklikler hakkında karar vermiş.
DİPLOMA DENKLİK YÖNETMELİĞİNDE OTOMATİK DENKLİK DÜZENLEMESİNİN YÜRÜTMESİNİN DURDURULMASI KARARI

Arkadaşlar lütfen yukarıda ki yolu deneyelim. DİLEKÇE HAKKI DEVLET İLE VATANDAŞ ARASINDA EN BASİT VE RESMİ İLETİŞİM ARACIDIR.

Benim dilekçem üzerine;

BİMER--->YÖK'e yazıyor.
YÖK--->EĞİTİM ÖĞRETİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI'na yazıyor.
EĞİTİM ÖĞRETİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI--TEZSİZ YÜKSEK LİSANS ŞB.'ne yazıyor.

Şu an orada. Siz de yukarıda ki mesajımda yazan yolları takip ederek LÜTFEN dilekçenizi doldurun.

Dİlekçelerin sayısı artınca hem daha etkili oluyor. Hem de istatistik olarak çözülmeyen sorun sayısı artıyor. En fazla sorunlu olan maddeler yayınlanıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,825
Mesajlar
920,794
Kullanıcılar
450,912
Son üye
mustafatlanm

Yeni konular

Geri
Üst