YÖK, mezunlarından sadece yüzde 5′inin öğretmen olduğu 23 Teknik Eğitim Fakültesi’nin yapısını değiştiriyor. Bundan sonra bu fakültelerde iş dünyasının talepleri doğrultusunda eleman yetiştirilecek. Eğitim görenler tezsiz yüksek lisans alıp öğretmen olabilecek23 teknik eğitim fakültesinin yapısı değiştiriliyor. ‘Uygulamalı Teknik Bilimler Fakültesi ismini alacak bu okullarda iş dünyasına eleman yetiştirilecek. İsteyenlerse tezsiz yüksek lisans alıp yine öğretmen olabilecek.sadece Gazi ve Marmara üniversitelerinde teknik eğitim fakülteleri devam edeceğide bildirildi bu uygulama nasıl bakıyorsunuz uygulamayla meslek liseli öğrencilerin öğretmen olması da zorlaştırılıyor. mu acaba?
Karara göre, Afyon Kocatepe, Batman, Cumhuriyet, Dumlupınar, Düzce, Fırat, Karabük, Karadeniz Teknik, Kırklareli, Kocaeli, Mersin, Muğla, Pamukkale, Sakarya, Selçuk, Süleyman Demirel üniversiteleri ile Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü bünyesinde bulunan teknik eğitim fakülteleri, Uygulamalı Teknik Bilimler Fakültesi’ne dönüştürülecek.
Çankırı Karatekin, Ege, Gaziantep ve Uludağ üniversitelerinde de bu fakülteler kurulacak.
belkide meslek liselerini ön mü açılıyor kim bilir.bu konuda teknik öğretmenler ne düşünüyor acaba?
Karara göre, Afyon Kocatepe, Batman, Cumhuriyet, Dumlupınar, Düzce, Fırat, Karabük, Karadeniz Teknik, Kırklareli, Kocaeli, Mersin, Muğla, Pamukkale, Sakarya, Selçuk, Süleyman Demirel üniversiteleri ile Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü bünyesinde bulunan teknik eğitim fakülteleri, Uygulamalı Teknik Bilimler Fakültesi’ne dönüştürülecek.
Çankırı Karatekin, Ege, Gaziantep ve Uludağ üniversitelerinde de bu fakülteler kurulacak.
belkide meslek liselerini ön mü açılıyor kim bilir.bu konuda teknik öğretmenler ne düşünüyor acaba?