Teknik Eğitim Fakülteleri Kapatıldı

EleCtRox_

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
28 Eyl 2006
Mesajlar
487
Puanları
6
YÖK, mezunlarından sadece yüzde 5′inin öğretmen olduğu 23 Teknik Eğitim Fakültesi’nin yapısını değiştiriyor. Bundan sonra bu fakültelerde iş dünyasının talepleri doğrultusunda eleman yetiştirilecek. Eğitim görenler tezsiz yüksek lisans alıp öğretmen olabilecek23 teknik eğitim fakültesinin yapısı değiştiriliyor. ‘Uygulamalı Teknik Bilimler Fakültesi ismini alacak bu okullarda iş dünyasına eleman yetiştirilecek. İsteyenlerse tezsiz yüksek lisans alıp yine öğretmen olabilecek.sadece Gazi ve Marmara üniversitelerinde teknik eğitim fakülteleri devam edeceğide bildirildi bu uygulama nasıl bakıyorsunuz uygulamayla meslek liseli öğrencilerin öğretmen olması da zorlaştırılıyor. mu acaba?
Karara göre, Afyon Kocatepe, Batman, Cumhuriyet, Dumlupınar, Düzce, Fırat, Karabük, Karadeniz Teknik, Kırklareli, Kocaeli, Mersin, Muğla, Pamukkale, Sakarya, Selçuk, Süleyman Demirel üniversiteleri ile Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü bünyesinde bulunan teknik eğitim fakülteleri, Uygulamalı Teknik Bilimler Fakültesi’ne dönüştürülecek.

Çankırı Karatekin, Ege, Gaziantep ve Uludağ üniversitelerinde de bu fakülteler kurulacak.
belkide meslek liselerini ön mü açılıyor kim bilir.bu konuda teknik öğretmenler ne düşünüyor acaba?
 
şu anda okuyanllarda öğretmen olamıcakmı şimdi :eek:

bakalım güzel gibi görünüyor hayırlısı olsn :)
 
Zaten öğretmen olarak atanamayan bizler, piyasada meslek yüksek okulu mezunlarının yerine çalışıyoruz. Bu uygulama gerçekleşir ise resmi olarak da kalifiye eleman olacaz gibi. Bu durumda da meslek yüksek okulu mezunlarının durumu çıkmaza girer mi bilemem!
 
Arkadaşlar amacın ne olduğunu tam olarak kavrayamadım. İş dünyasına hangi sıfatta eleman yetiştirilecek acaba. Endüstri ve Teknik Lise mezunları, Yüksek Okul Mezunları, Halihazırda piyasada çalışan Teknik Eğitim Fakültesi mezunlarının yanına hangi sıfatta istihdam oluşturulacak acaba.
Seçim zamanları boş vaadlerle sayısı gereksiz yere arttırılan Teknik Eğitim Fakültelerinin mezunlarını oyalamak ve açılmış olan bu fakülteleri kapatmak yerine ismini değiştirerek sempati kazanma maksadımı güdülüyor acaba.
İş dünyasının talepleri doğrultusunda, 4 yıl fakülte okutarak eleman yetiştirmek pek mantıklı gelmiyor. Yüksek Okullar ne yetiştirecek o zaman. İş Dünyasına yardımcı ara eleman mı? Bu durumda Endüstri Meslek Lisesi mezunlarını düşünemiyorum bile.
 
Arkadaşlar bence kalifiyeli eleman yetiştirilecek yer meslek liseleridir. Bunun üzerine 4 yıl daha okuyup yine lise yada yüksek okul mezunu statüsünde çalışmak bence çok mantıksız. Çünkü işverenin gözünde 1. derecede müh daha sonra diğer çalışanlar geliyor.Bende marmara üni elektrik öğrt. mezunuyum. Tespitlerim bu doğrultuda .Fakat okumak isteyen arkadaşlara tavsiyem kesinlikle 2 yıllığa gidip dikey geçişle mühendisliği kazansınlar .Herkesin Allah yardımcısı olsun ...
 
bi yanlışlığı başka bi yanlışla örtmeye çalşıyorlar, ya bunların kafası hiç basmıyormu acaba ...
 
bu arada unvan konusunda da verilecek unvanın teknolojist olduğuda söyleniyor bunuda belirtmek istedim
 
Ben teknik eğitim fakultesi mezunuyum.2 senedir kpss saçmalığına hazırlanıyorum.İstedikleri puanı alıyorum ama milli eğitim kadro açmıyor bölümüme.
Beni 4 yıl okulunda okutup öğretmen olacaksın diye vaat eden bu devlet beni şimdi sanayiye çırakların içine attı.Aman büyükler sevgili devlet adamları ve diğerleri bundan sonra bana vatan devlet demeyin hayatımı mahveden bir yapıya güvenmem inanman ve onun için iyi şeyler düşünmem artık imkansız.Bravo size bakın kendi üniversitenizdeki öğretmen diye yetiştirdiğiniz kişiyide ne hale getirdiniz...
 
Bu konuda s7_300 'e hak vermemek elde değil. Ülkemizde birçok meslek erbabı çeşitli nedenlerle mesleğini icra edememektedir. Geleceğe yönelik planlama istihdam alanlarına göre eğitim sistemimiz şekillendirilmemektedir üniversite üzerine üniversite açılmaya devam edilmektedir. Öğrencilerin yetenekleri, bilgi ve ilgi alanlarına göre eğitimi sağlanamamaktadır. Eğitim sistemi gelecekteki istihdam durumunu ve ekonomiyi belirleyecek etkenlerin en önde gelen nedenlerindendir ama maalesef bu konuda hiç bir gelişme kaydedilmemiştir. Eğitim sistemindeki çarpıklık ilkokuldan başlatılmıştır zaten. Elyazısı ile dil öğrenim, 3.sınıftan başlayan matematik eğitimi gibi bence hiç mantığı hiç bir dayanağı olmayan bir eğitim sistemi... Allah sonumuzu hayretsin...
 
arkadaşlar bu konuda en çok sıkıntı çekenlerden birisiyim, sen 4 sene oku sonra tknsyen olarak çalış kendime muhatap bulsam gidecem çalcam kapısını haykırcam ama muhatap yok. ya beni öğretmen olarak atayın ya da mühendislik sınavını açın bari o sınavda şansımızı deniyelim bu işe 8 senemi verdim4 lise 4 ünv. şimdi düştüğümüz hallere bak...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,877
Mesajlar
921,243
Kullanıcılar
451,008
Son üye
EEnerji12

Yeni konular

Geri
Üst