Teknoloji Fakülteleri (MTOK) Yalanları!!!

Sayın ElektrikMuh hiç mühendislik fakültelerinin ders programlarını ve özellikle ders içeriklerini inceledinizmi? Kültürel ders demişsiniz ama ben okul hayatı boyunca hiç kültürel ders diye bi tanımla karşılaşmadımda duymadımda mühendislik fakültesinde. Pratik demişsiniz o tamamen kişide bitiyor. Ben çok meslek lisesi mezunu gördüm eline pens ampermetre almamış. Ayrıca bu teknoloji fakültesi saçmalığının çok uzun soluklu olacağını düşünmüyorum. Aynı elektrik elektronik mühendisliği saçmalığının da uzun soluklu olmaması gerektiğini düşündüğüm gibi. (Not: Bende eem mezunuyum)
 
Sn deremos. Teknik Eğitim Fak. mezunu olupta Mühendislik Fak. öğretim görevlisi olan hocalarım da var. Örneğin bir termik santralde arıza çıktı diyelim. bir köşede Müh. Fak. mezunu olsun...diğer taraftada Teknoloji Fak. mezunu olsun. Arızayı kim daha iyi yapar?

Mühendislik fak. mezunu tarif eder, tekn. fak. mezunu yapar ;)
 
hangi ünüversiteyi bitirdiğiniz pek önemli değil önemli olan hayat ünüversitesini başarıyla bitirebimektir.slm
 
Ne kadar çok fakülte olursa o kadar çok kişi mezun olur,
bir mühendislik ilanına 1000 tane başvuru olur
en ucuzu işe başlar.

EEM saçmalığı mezunuyum.
 
ben TEF fakültesi mezunuyum. Şuanda çalıştığım şirkette röle koordinasyon servisinde çalışıyorum. servis sorumlusu benim altımda 4 tane Mühendislik fakültesi mezunu mühendis var ve onları adam etmeye çalışıyorum. Artık konuda Elektrik olunca özelleştirme sonucu etiketin çok değeri kalmadı. Yani sayın Mühendis arkadaşlar korkmakta haklısınız. :)
 
Son düzenleme:
"adam etmeye çalışıyorum" ifadeniz pek hoş olmamış,
neticede beraber çalışmaktasınız, kimse anasının karnından mesleki bilgilerle doğmamaktadır.

"Yeterli bilgiye ve tecrübeye sahip" bir mühendis arkadaşı istihdam etmeye firmanızın gücü yetmediği
veya gücü yetse de bu şekildeki bir organizasyon daha ekonomik geldiği için bu durumdasınız.
Hangi meslek olursa olsun işini hakkıyla yapabilenin kendini yetiştirebilenin korkmasına gerek yoktur eğer mesele ekmek parası kazanmaksa, ama mesele mesleğini yapmaksa durum değişiyor,

Her alanda hakkıyla mezun yetiştiremeyen onlarca üniversite varken, piyasanın ihtiyacının çok üstünde sayılarda mezunlar verilen bir ortamda ucuza çalıştırılabilen mühendislerin olmasının başka bir meslek dalının mezunlarıyla alakası yoktur, henüz atanamadığı için montaj elemanı olarak çalışan öğretmenler tanımaktayım, montaj elemanları da mı korkmaya başlasın?

1 aydır fransız bir stajyerle çalışmaktayım, makina müh. son sınıf olmasına rağmen hidroelektrikte piyasada iş yapan farklı alanlardaki bir çok kişiyi cebinden çıkarabilecek bilgiye sahip, bu arkadaşın başarısı sadece kendisine ait değil sisteme aitte bir başarıdır.
Mesele sistem meselesidir, her meslek sahibi kişi piyasanın çarkları arasındaki bozuk bir düzende itibarını kaybetmeye başlamıştır...
Bir meslek dalının başka bir meslek dalına alternatif olabilmesi bizim ülkemizdeki bir sistem hastalığıdır.
 
Korkumuzdan titriyoruz, ey yumurtaya can veren yarabbim :))
Gelin lan hepiniz mühendis olun, sokatta ki simitçi, ev hanımı, orkestra şefi ne olursan ol mühendis olsun!!!
 
merhaba ben bir üniversitede önce meslek yüksek okulunda laboratuvar teknisyenı 10 yıl çalıştım 15 yılda elektrik elektronik mühendisliğinde araştırma lab. teknisyenıydım muhendislıkte kalite bilinç tecrübe yı genellersek birçok arkadaşimiz gücenecek kusura bakmasın meslek lisesı temellı veya meslek yüksek okullarından mühendisliğe geçen kişiler derım duz lise bitirip mühendis olan arkadaşlar piyasaya çiktıklarında sudan çikmiş balık gıbıler temelde pense tutan mühendisler daha çabuk piyasaya adapte olabılıyor ha şunuda kabul etmek lazım kpss dıye bır sınav var ondada duz liseden gelenler başarılı devlet ıdaresınde mühendis oluyorlar ama ne derece
 

Forum istatistikleri

Konular
130,069
Mesajlar
932,771
Kullanıcılar
453,065
Son üye
jros

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst