Tel uzunluk ve kalınlığı eşit oranda arttırılıp direnç sabit tutulursa uzunluk arttığı için voltaj düşüşü olur mu en azından kutuplar arası mesafe arttığı için.
Elektrik taşıyan bir iletkende , çap arttırılıp mesafe uzatılırsa, yani yazınızdaki gibi direnç sabit tutulursa voltaj düşümü de sabit kalır. Değişmez.
Ne zaman direnç artar ise o zaman voltaj düşümü artar. Yada yük akımı artar ise o zaman gerilim düşümü artar.
Elektrik taşıyan bir iletkende , çap arttırılıp mesafe uzatılırsa, yani yazınızdaki gibi direnç sabit tutulursa voltaj düşümü de sabit kalır. Değişmez.
Ne zaman direnç artar ise o zaman voltaj düşümü artar. Yada yük akımı artar ise o zaman gerilim düşümü artar.
Akım artarsa voltaj neden düşüyor.
Bazi sitelerde söyle bir formul var formuldeki gibi direnç ve ve akım haricinde uzunluğa da bağlı. Bu formülün doğruluğu nedir bana uydurma gibi geldi
Akım artarsa voltaj neden düşüyor. Ekli dosyayı görüntüle 106269
Bazi sitelerde söyle bir formul var formuldeki gibi direnç ve ve akım haricinde uzunluğa da bağlı. Bu formülün doğruluğu nedir bana uydurma gibi geldi
Akım artarsa voltaj neden düşüyor. Ekli dosyayı görüntüle 106269
Yanlış yorumladınız. Düşen gerilim/voltaj değil, iki uç arasındaki gerilim düşüşü.
Bu formül direnç Kft (1 feet 30.48cm) üzerinden verildiğinden, feet başına her iki kablodaki gerilim düşümünü verir. R direnci artınca da, çekilen akım arttıkça da, kablo boyu arttıkça da artar.
Attığım formülde sadece direnç ve akım yok hocam bende bunu diyorum siz doğru olani dediniz fakat formulden düşünürsek akim ve direnç sabit iken uzunluk artarsa yine voltaj düşüyor