telefon alarmı arızası

Katılım
17 Ara 2015
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
34
selamlar arkadaşlar bir kart sorunum var yardımcı olabilecek arkadaşlar sorun şöyle.
şimdi öncelikle santral bir telefon var bu santrale bağlı telefonlardan bir tanesi kapalı bir alanda makine dairesinde olduğu için yüksek ses alarm veriyor çalma esnasında. fakat bu durumda telefonun kendi küçük zili çalışıyor telefenfa çalışıyor ama yükses ses alarımı bir veriyor bir vermiyor . aşağıda resmini paylaşıcağım bir alarma bağlı kart var bu kart üzerinde FR yazan bir termik var bu termik çalma esnasında tık tık çekiyor alarm çalsada çalmasada şimdi saltralden gelen voltajda sorun yok resimeki 17-18 nolu uçlar çalma esnasında yükseliyor ama alarma bağlı uçta 19-20 nolu uçta sürekli 24v dc var bu da telefon çalarken ve çalmazken sabit değişme yok fakat az önceki dediğim alarm bazen çalıyor bazen çalmıyor bu durumda alarm çalarken ise voltaj kesiliyor tam çalma esnasında kesiliyor . bu kartta termik tetiklediğinde voltajı kesen ne olabilir yardımcı olabilir misinz? birde kart üstündeki bu mavi ekipmanlar nedir?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kardes sorununu daha kisa ve net anlatabilirsen yardimci olan birileri cikar..orda termik dedigin sey role sanirim..maviler de kondansator..kazan dairesi gurultulu oldugu icin telefon calinca onunla beraber devreye giren bir alarm var sanirim..su an da bu alarm calmiyomu nedir sorun?
 
Evet alarm bir caliyor bir calmiyor telefon calarken bazen duzeliyor gayet iyi calisiyor bazen calmiyor ama telefonun kendi zili ve santral sistemo saglam tek sorun iste bu kartta cunku bu telefonla alarm arasindaki ekipman
 
Orada arizali olabilecek diyod ve kondansatorler var baska da eleman yok zaten)..saglamlik kontrollerini karttan ayirip yapmaniz gerekir..nasil yapilacagini bilmiyorsan ayni degerde yenileriyle degistirin.muhtemelen duzelecektir..
 
ölçü aleti ile onları nasıl test edebilirim bu konuda öneriniz varmı ?
 
Olcu aletini diyod kademesine alip omaj olcun..diyod tek yonde akim geciren devre elemanidir..olcu aletinin problarini diyod bacaklarina bir ters bir duz olarak degdirin.Bir yonde deger gorup diger yonde gormemeniz gerekir..iki taraftada goruyorsan diyod arizalidir..kondansator ise normal sartlarda benim bildigim analog olcu aleti ile daha saglikli olculur.digitalde ise ohm kadamesinde bir deger okumaniz gerekir..yanlisim varsa elwktronikci arkadslar duzeltsin..
 

Forum istatistikleri

Konular
129,058
Mesajlar
922,897
Kullanıcılar
451,330
Son üye
Ahmet.t.

Yeni konular

Geri
Üst