telefon hattındaki voltajı nasıl çevirebilirim??

telefona ring gelmeden yanı duragan oldugu zaman uzerındeki elektrık -48 voltdur arkadaşlar
 
Ben Telekom da bir teknisyen ile görüştüm ve bir sorun olmayacağını söyledi. Seni yakalayamazlar dedi. Sadece meşgul durumda olacağını söyledi. Daha öncede başlık açmıştım. Abimin işyerinde makinaların sesinden dolayı telefon duyulmuyordu. Telefon zili aldı ama o da para etmedi. En son dedik telefondan bir çıkış alıp röleye versek ve birde renkli ampulü duvara bağlasak diye. Çaldığında ampul yansa. Nette bir arkadaş yaptığını yazmıştı ama ben denemedim. Voltaj bir şekilde yükseltilip ampul yakılabilir. Sanırım a.c ampul yakılabilir. Çünkü çıkış voltajı a.c olduğu yazıyor.
 
elektrik kesilmeleri artık uzun sürmüyor.en azından şehir merkezlerinde böyle.led baglantısı yapsak idare edecek sayıda nasıl olur sizce?telefon meşkul çalsın önemli degil.yani öyle heryer ışılışıl olmasada olur
 
bunu deneyen varmı arkadaşlar?
 
Telekomun izin verdiği yasal değer bildiğim kadarıyla 500uA.

Santral korumaya geçene kadar akım çekebilirsiniz ama yakalanırsanız büyük olasılıkla pireyi deve yapacaklardır :) Yeni santral bedeli ödemeye kadar gider bu.

Ben telefon hattından bedava elektrik kullanmak istesem ne yapardım? biraz düşününce şöyle birşey geliyor aklıma:

Sanırım telefon çaldığında hattaki 110 V'un kapasitesi çok düşük değil( bir kez çarpıldım, oradan biliyorum)

Cep telefonu ya da varsa sabit 2. bir hat üzerinden belli aralıklarla arama yapacak bir devre tasarlardım ( aralıklı olma sebebi, malum, aranan numara sürekli çalmıyor)

Aranan hatta da köprü+regülatör/limiter = şarj cihazı bağlayıp pil vs doldururdum.

Ne dersiniz? Olabilir mi sizce de?


(Şükürler olsun ki böyle birşeye hiçbirimizin ihtiyacı yok, zaten hepimiz yasalara saygılı insanlarız, değil mi?)
 
Arkadaşlar..
Ben arazideki birkaç Binada açan kesicileri kapatmak için küçük bir elektronik devre yapmıştım. Bölgedeki köylerden falan elektrik yok ihbarı gelince ekip oraya gitmek yerine, orda bağlı olan telefon numarasını çaldırdığında kesiciye kapama komutu gidiyordu ve eğer arıza kalıcı değilse hat tutuyordu. Bu şekilde hem gitgel masrafından hemde uzun süreli elektrik kesintisinden kurtulmuş oluyorduk. Tabi ekip kendi elektrik kestiğinde devre dışı bırakıyordu, Tedbir olarak..
Gelelim telefon hattındaki voltaja ben durağan 50 V., çalarken 110 V. biliyorum ve yaptığım devreyi ona göre yapmıştım.
Ayrıca yaptığım devrenin üzerine hat varken yanan (hat arızasına karşı) bir led ve telefon çaldığında yanan bir led takmıştım ve ikiside sorunsuz çalışıyordu.
 
Güneş paneli veya rüzgar gülünden elde edilen enerji akülerle doldurulup kullanılabilir duruma getiriliyor. Bence telefon hattından elde edilen enerji de depolanabilir. Bu konuda tyildizak hocama katılıyorum. Telefon hatlarındaki enerjiyi de küçümsemiyorum. Biri arama yaptığında hoplatıyor diyebilirim. Arama yapılmasa bile ellerde bulunan açık yara, nem gibi etkenler hattaki enerjinin hafiften çarpmasına sebep oluyor. Bence depolanabilir.
Hat açık bırakıldığında bir süre sonra korumaya geçip voltajın kesildiğini biliyoruz. O zaman her 15 dakikada bir anahtarlama yaparak hattı kapatıp açacak az akım çekecek bir zamanlayıcı yapılabilir. Bir pic ve bir transistör olabilir. Tabi bunlarda elektrik varken sürekli şarj olan 12V luk ışıldak bataryalarıyla beslenebilir. Sizin görüşünüz nedir?
 
Telefon hattındaki elektrik , kendiliğinden oluşmuyor.O da para verilip satın alınıyor.Fakat parasını biz değil , türk telekom firması ödüyor.
Parasını başkasının ödediği bir şeyi, izin almadan , almak ,kullanmak oluyor yani.
Bu cümlenin kısa bir kelimeyle ifade edilmiş şekli vardı , neydi ya unuttum.Hah hatırladım : HIRSIZLIK
 
*******************************************
HOCAM ÇOK GÜZEL SOYLUYOSUN DA ŞU kış gününde güneşi zor gordüğüm için boyle 1 metod aklıma geldi ama başaramayacam galiba güneş enerjisi nin kuruluş maliyeti çok yuksek ilk once onu araştırdım......

Güneş enerjisi panellerinin güneşe ihtiyacı yoktur ki :D
Işık olsun yeter. Telefon hattı için de boşuna uğraşma. Neticede Telekom elektrik santrali değil. İstediğin kaynağı oradan tedarik edemezsin. 80V'u 220'ye çıkarttın diyelim. Bu durumda çekeceğin 30 mA düşer 10 mA'e. Artık o enerjiyi nereye harcamak istersen harca :p

O kadar aydınlanmak ve fazla para harcamamak istiyorsan bir tane UPS al.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,051
Mesajlar
922,870
Kullanıcılar
451,323
Son üye
yunusemredoruk

Yeni konular

Geri
Üst