Telefon Santrali harici Müzik bağlantısı parazit sorunu ...

muratekren

Üye
Katılım
25 Eki 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
Herkese Merhaba,

Elektrik ve Elektronikten anlamayan biri olarak sorunu kısaca anlatmaya çalışacağım :eek: MS48 Telefon santraline harici müzik bağlantısı yaptım bağladığım kablonun ucunda 3.5mm jack var.Bu jack'e kendi pili ile çalışan herhangi bir müzik kaynağı bağladığımda beklemede vs sorunsuz müzik çalıyor, ancak bu müzik kaynağı herhangi bir elektrik prizine takılı ise müzik sesi duyulamayacak derecede bir parazit oluşuyor. Müzik kaynağı olarak MP3 player veya PC/Notebook kullanılması farketmiyor, her ikisindede cihaz elektrik prizine takılı ise parazit var kendi pili ile çalışırken temiz. Sizce bu sorun neden oluşmakta ve nasıl çözülür ???

Bu arada takılan priz UPS'e bağlı.
 
Bu sorunu oluşturan ve etkileyen birkaç değişik alternatif var.



İlk olarak kullanmakta olduğun ve güç kaynağı olarak kullandığın beslemenin, adaptörün kaliteli yani regüleli olmaması tam filitre edemediğinden vınlama ve zırıltı sesi yaparak rahatsız etmektedir. Watlı ve tam regüleli bir adaptör ile bu sorunu çözebilirsiniz. Çoğu adaptörde bir köprü diyot ve bir kondansatör ile yarı doğrultma ile dc adaptör yapıp satmaktadırlar. Bunlar sorun çıkartmaktadır.

İkinci olarak bekleme müziğinizin takılı olduğu priz topraklamasında sorun olabilir. Topraklamasını ayırarak denemenizi öneririm.kaçak voltaj ve sıfırlama gibi durumlarda sorun çıkartmaktadır.

Tüm bunlardan sonra gene sorun devam ediyorsa santralin topraklamasını ayırınız .birde kullandığınız jak girişi steryomu monomu Santral için mono olması yeterli olmaktadır.Steryo bağlantıda bir karışıklık olabilir sebeb bundanda olabilir.ama gerçi siz akü ile sorun yok demiştiniz . o zaman steryo olayında sorun yok siz besleme ve adaptör olayını uygulayın sorun çözülecektir. Birde santrali harici müzik bağlantısında kullanacağım şeklinde bir komut girmeniz gerekmektedir santral operatöründen onuda yaptınız sanırım
Saygılar.
 
Merhabalar verdiğiniz bilgiler için teşekkürler,
Adaptör konusunu, mp3 player (Creative MuVo 4GB) ve notebook/PC'nin orjinal adaptörleri olması dolayısı ile etkenlerden biri olarak göz ardı etmeyi düşünüyorum (Toshiba ve Lenovo notebook ve IBM x225 sunucu ile denendi :D, notebook'lar pildeyeken sorunsuz şarja takınca sorunlu, sunucu herzaman güce bağlı olduğundan hep sorunlu :S)
Yarın santral tarafındaki ve muzik girişindeki topraklamayı kontrol ettireceğim.
 
%95 topraklama.
 
Sonuç = olumsuz

Bugün telefon santraline destek veren firma geldi santralin toprak ile ilgili birşeyler yaptı dediğine göre toprağı kesmiş, ama nafile durumu düzelmedi şimdilik pilde çalışan mp3 player veya dahili muzik ile idare ediyoruz. Karel Pilde çalışıyorsa çalışıyor elektrik bağlandığında sorun varsa bizim sorunumuz değil dedi çıktı.
Başka fikri olan varsa ve paylaşabilirse sevinirim ...
 
Bu konu ile ilgili Karel in sitesinden ilgili kişilere mesaj atın. Normalde çalışması gerekli.Bir de toprak ölçümü yaptınızmı.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,048
Mesajlar
922,840
Kullanıcılar
451,317
Son üye
cırak ve usta

Yeni konular

Geri
Üst