Temel Elektrik (yardım)

Katılım
6 Ocak 2012
Mesajlar
1
Puanları
1
merhaba arkadaşlar elektriğe ve elektriksel çizimlere yeni başladım normalde alanım değil ama bildiğiniz gibi çalıştığınız firmalar sizden olmadığınız kişi olmanızı isteyebiliyor.


imal edilecek makinelerin ve parçalarının çizimlerini yapıyordum fakat bundan sonra elektrik çizimlerini de yapmam gerekiyor. daha doğrusu mevcutu çizmem gerekiyor.

(soğutma alanında çalışıyoruz genellikle soğutma gruplarının kompresör, kondanser fanları, evaporatör fanları expansiyon valfler, ısıtıcılar ve fan sürücüleri olan bu alana özel EVD, MPXPro ve pRack kartları kumanda ediyoruz)


bunun için ufaktan bir alt yapının da olması lazım, en azından üç fazlı motorların, kontaktörlerin, rölenin genel olarak kuvvet ve kumanda panosu elemanlarının çizimini yapmam lazım tabi öğrenmekde istiyorum megep kütüphaneleri yeterli olmadı.


nereden ve nasıl başlamam gerektiği hakkında yardımcı olursanız çok memnun olurum.
şimdiden teşekkür ederim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Önce cihazların güçlerini, çalışma gerilimlerini, çalışma frekanslarıni ve çalışma prensiplerini öğren. Daha sonra bu degerlere ve çalışma prensiplerine göre gerekli çizimleri yapmalısın. İlk başta zor gelebilir. Daha sonra kolaylaşır. İyi çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,071
Mesajlar
922,995
Kullanıcılar
451,353
Son üye
erkancos

Yeni konular

Geri
Üst