hasanium ' Alıntı:termik, motor koruma v.s olmadan hiç bir şekilde motoru koruyamasın, termik çalişması şu şekilde: aşırı akımdan içindeki bimetal eğilerek kotağın açtırmasını sağlar, yani mekanik ve %100 koruma yapamaz, fakat sana önerim elektronik bir koruma kullanman, benim yıllardır kullandığım fanox adında bir elektronik motor koruma rolesi. üzerinde kablorarı hiç bağlantı yapmadan (akım trafosu gibi) doğrudan motora bağlanıyor.üzerinde bulunan DIL anahtarlar vasitasıyla akım tam olarak ayarlanıyor, aynı zaman da motorun ilk kalkış akımını hıssetmeyecek bir zamanı var.örneğin: motorun çektiği akım 3.5 A, ve ilk kalkış anı yaklşık 2-3 saniye sürecek. cihazın DIL anahtarla akımı 3.5 veya 3.6A ayarlıyorsunuz ve ilk devaraj akımı onlemek için (yaklaşık 3-5 katı ) DIL anahtarla zaman ayarını 4 saniye yapıyorsunuz ve bu cihaz sizin ayarlamış olduğunuz akımı, ayarlamış olduğunuz zaman dan sonra algılar, ve motora %100 koruma sağlar.
evet, elektronik motor korumadan bahsediyorum, çünkü mekanik olarak termik dişında korum olduğunu sanmıyorum ya da ben bilmiyorum,şu bahsettikleri "termistor" motorun bobinine veya gövdesine yerleştirilir o da motor ısısının dışında hiç bir koruma yapmaz. benim bahsetiyim elk. korumaRoboelektronik ' Alıntı:hasanium ' Alıntı:termik, motor koruma v.s olmadan hiç bir şekilde motoru koruyamasın, termik çalişması şu şekilde: aşırı akımdan içindeki bimetal eğilerek kotağın açtırmasını sağlar, yani mekanik ve %100 koruma yapamaz, fakat sana önerim elektronik bir koruma kullanman, benim yıllardır kullandığım fanox adında bir elektronik motor koruma rolesi. üzerinde kablorarı hiç bağlantı yapmadan (akım trafosu gibi) doğrudan motora bağlanıyor.üzerinde bulunan DIL anahtarlar vasitasıyla akım tam olarak ayarlanıyor, aynı zaman da motorun ilk kalkış akımını hıssetmeyecek bir zamanı var.örneğin: motorun çektiği akım 3.5 A, ve ilk kalkış anı yaklşık 2-3 saniye sürecek. cihazın DIL anahtarla akımı 3.5 veya 3.6A ayarlıyorsunuz ve ilk devaraj akımı onlemek için (yaklaşık 3-5 katı ) DIL anahtarla zaman ayarını 4 saniye yapıyorsunuz ve bu cihaz sizin ayarlamış olduğunuz akımı, ayarlamış olduğunuz zaman dan sonra algılar, ve motora %100 koruma sağlar.
Arkadaşım, elektronik motor korumasından bahsediyorsun sanırım, biraz daha ayrıntılı bahsedermisin, piyasa durumundan, farklarından, özelliklerinden.