as.yıldırım
Usta Üye
Yardimci olduysam ne mutlu bana,iyi calismalar
KARDEŞİM TEK ZAMAN RÖLESİYLE DEVREYİ ÇALIŞTIRA BİLİRSİNHocam tek röle ile olması gerekiyor ona göre sipariş vermiştik. Her yolu denedim aklıma gelen galiba tek röleyle olacak iş değil bu. Yardımlarınız icin teşekkür ederim.
Zaman rölesi nden bahsediyor normal röle denmi sizin çiziminizi inceledim siz zaman rölesi ni ikitane kullanmış sınız bir kumanda da ne kadar a1 a2 bar ise o kadar sıkıntı demek hele bu zaman rölesi iseHocam benim cizdigim proje de bunun bi benzeri yalniz siz de benim gibi 2 tane role kullanmissiniz,arkadasin bahsettigi normal rolelerden de 1 tane kullanilmasi
Hocam benim devremde iki tane zaman rolesi yok bi tane var.1 zaman rolesi 1 kontaktor 2 tane de normal role var,aynen sizin devreniz gibi
Arkadasin istedigi ise zaman rolesi ve normal roleden bi tane kullanilmasi
Iki farkli durdurma sistemi var.birincisi stopa basacan 5 dk sonra motor duracak.2.si acil stopa basacan butun sistem duracak.bu durumda iki role kullanmadan bu is zor gorunuyor.plc ya da Elektronik bi kontrol sistemi olsaydi mumkundu ama bu galiyle zor...
Elektronik bir.sistem yada çizdim devre ye bir röle daha ekleyip bu ili kolayca halledir röle yi her yerden temin edilebilir bilir ama siz hangi mantığı izliyor sunuz sn ögrenmek istiyorum