tesisat arızası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kardes oncelikle elektrikle ilgili bir yetki belgesine sahipmisiniz onu ogrenmek isteriz..bunu sormamin sebebi su; eger yeterli derece de bilgiye sahipseniz ona gore yardimci olalim, ama bu islerden hic anlamiyorsaniz eger yine buna gore yaklasalim probleminize.yasli uzman abimiz tum iyi niyetiyle yardimci olmaya calismis zaten size...simdi duvarda iki tane yan yana vaviyen anahtar var ise iki tane de koridor sonunda veya merdiven basinda anahtar olmali.toplam 4 anahtar eder..bu anahtarlardan herhangi birisine faz girisini yapip diger iki uclar diger vaviyen anahtarla koprulenir.diger anahtarin cikisida lambaya gider..yani sorun bize gore basit tabi ama dedigim gibi sizin yeterlilik durumunz nedir onu bilemeyiz.kolay gelsn

Slm anlaşılan vaviyenleri karıştırıyonuz bu iyenmi? ara vaviyen mi? İyi okdum aklıma gelen komutatör devre olmasın. Çünki iki vaviyen anahtarı yanyana koymanın anlamı ne olabilir.

Slm anlaşılan vaviyenleri karıştırıyonuz bu iyenmi? ara vaviyen mi? İyi okdum aklıma gelen komutatör devre olmasın. Çünki iki vaviyen anahtarı yanyana koymanın anlamı ne olabilir.

Sadece iki anahtar var diyor iki anahtarla ara vaviyen olmaz. En az 3 anahtarla ara vaviyen olur,ara vaviyende de iki anahtar yanyana olmaz muhtemelen dediğiniz gibi komütatördür. Bizler verilen bilgileri doğru kabul edip değerlendirme yapıyoruz. Benim anlatımımı eleştirmiş ama daha sorununu tam anlatamamış arkadaş !

Son düzenleme:
Anormal vaviyen anahtar devresi

Bu kadar basit şemada fazı takip edemiyorsanız ve Elektrik ehliyetiniz yoksa bulaşmayın bu işler tehlikelidir. Herkes anlarım yaparım der ama sonları vahim olur.
Meslek lisesinde okurken atelye dersinde bu tesisatı yaparken az daha ölüyordum.Haklısın abi bilmeyen dokunmamalı

Meslek lisesinde okurken atelye dersinde bu tesisatı yaparken az daha ölüyordum.Haklısın abi bilmeyen dokunmamalı

Bende onu izah etmeye çalıştım yaşım itibarıyla çok olaya şahit oldum. Kendim yaparım ustaya ne para vereceğim deyip 3 kuruş için yaralananlara şahit olduk. Elektrikçinin işini elektrikçiye bırakın !

Hey Gidi Günler Birde Faz Nötrlü Vaviyen Vardı
( Hemen Kızmayın Belkide Böyledir Konuyu Açan Arkadaşın Vaviyen Tesisatı )
ve Eğer Böyle İse Sayın Yaşlı Uzaman ın Arıza Bulma Taktiği İle Gümmm

Son düzenleme:
Böylesine salakça bir bağlantı nerde uygulanmış sadece 1 tane fotoğraf istiyorum fazla değil

Bilmeyenlere hatırlatalım;
Madde 52- (Değişik ek: RG 30.11.1995- 22479)Bağlama Aygıtları
a) Anahtarlar
v) Nötr hatları topraklanmış olan sabit tesislerde, anahtarlar faz iletkenleri üzerine konulmalıdır.

Son düzenleme:
Yakışmadı.
Aynen İade Ediyorum Yaşına Başına Bakmadan Hemde

Yakışmayan nedir acaba? salakça devre ithamı mı? Yoksa iç tesisler yönetmeliği mi

Yönetmelikse haklısınız bu devre yönetmeliğe hiç yakışmadı. Diğerini diyorsanız tartışılır azcuk kaba kaçmış olabilir Özeleştiri yapmayı severim.

Harbiden Muhattap Olunacak Adam Değiilsin Sen Ya Bak İşine.
Sadece Bu Günkü İç Tesisler Yönetmeliğine Göre Mi Yapıldı Tüm Tesisatlar.
Devre Çalışıyormu Çalışmıyormu Uzman Bey
Neden Salakça Olsun Bu Devre Şimdi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…