slm dostum aynısını bende yapıyorum lakin screen sayfası gelmıyor ekstıra olarak ne yaptıgını ogrenebılırmıyızÇözümü de Anlatacağım Allahın izni ile fakat bir kaç şekil ve çeşitde deneme yaparak olayı tam anlamı ile böyledir diyebilmem için biraz daha zamana ihtiyacım var yarım yamalak olsun istemiyorum.
Ama özetlemek gerekirse Yukarıdaki resimlerde de verdiğim gibi aynen projeyi oluşturup yukarıda anlattıklarımı aynen olduğu gibi uyguluyoruz sadece ek olarak ( screen çıkması için yani çalışma sayfası )
Pc stationun yanına eklediğimiz o ie general ethernet kartının da yanına bir tane Aşağıdaki resimde 1 no ile belirttiğim Simatic hmi application altından wincc rt advanced seçeneğini ekliyoruz eklediğimizde zaten aşağıdaki resimde 2 nolu alan ile belirttiğim yere gidiyor.
Sonra Devices & networks kısmından ethernet bağlantısını yapıyoruz 1 nolu alanda gösterdiğim gibi ve son olarak 2 nolu alanda gösterdiğim gibi çalışma alanına Screens alanının eklendiğini görüyoruz bu sekmeyi açtığımızda add new screen seçeneğini de tıklayınca scada programını yazdığımız alana erişmiş oluyoruz.
Lakin halen bir plc üzerinde deniyerek tamam budur diyemedim sadece Similasyonlarda denedim ardından Bunu yaptık fakat şöyle bir eksiğimiz kaldı...
Diyelim ki bunu yaptık gerçek plc de de çalıştırdık lakin ben bunu herhangi bir bilgisayarda tia portal kurulu olmadan runtime olarak çalıştırmak istiyorum işte bu runtime programını halen çözemedim Tia portalın yüklü olduğu bilgisayarda bir problem yok şimdilik..