Tia portal v14 pid kontrol simülasyonda

alaskora

Üye
Katılım
9 Şub 2018
Mesajlar
19
Puanları
1
Arkadaşlar şuan iş yerimde gerçek plc olmadığı için simülasyon modunda pid kontrol yapmak istiyorum fakat pid block ayarlarını ayarlıyorum mesala girişim analog , çıkış pwm yada analog seciyorum sonra program içinde yazdıgım basit yazılımla pid blokunun içine rast gele degerler cakıyorum ki karşılıgında nasıl bir tepki vericek diye. İnput geliyor real tipinde fakat grafik olarak izlemeye calıstıgımda inputu okumuyor dogal olarak çıkışda alamıyorum bunu simülasyon modunda nasıl yapabilirim neyi yanlış yapıyorum ?
Yani daha açıklamak istersem ayarlarım dogru bence fakat input değerlerini pid blok okumuyor gibi , şu grafik sayfasına girdigimde input sürekli 0 gösteriyor, fakat yazılım içinde sürekli değişik inputlar gönderiyorum halbuki. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
bastığın analog değeri pid datablock' ta görebiliyor musun?
Merhaba Can bey ,
dediğinizi nasıl görebilirim rica etsem anlatabilirmisiniz ? İsterseniz size fotograf atabilirim müsait olursanız pc me baglanabilirsiniz yada demek istediğiniz blok un sol tarafında değerler geliyormu diye soruyorsanız değerler sürekli geliyor ama blok okumuyor bir şekilde
 

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Mesajlar
971,016
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst