tmş-kompakt arasındaki farklar

her bir faza 40 bilgisayar bağlandığını düşünürsek ort bir bilgisayar 450 W..
40x450=18000 W 18000/220=81,81 A yani 100 A'lik bir otomatik sigorta yeter..
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Günümüzde ortalama bir bilgisayar internet kafede muhtemel olacak en yüksek güç senaryosunda ki bu da 3D oyun oynamada olur çoğunlukla, eğer bilgisayarlara 400 küsür liralık ekran kartlarından ve dört çekirdekli işlemcilerden koymazsanız, ortalama bir ekran kartı ve çift çekirdek işlemci konfigürasyonuyla güç kaynağından ortalama 100 ile 150 watt arasında bir güç çeker, monitör hariç. Güç kaynaklarının verimlilikleri ise yüzde 70-75 dolaylarındadır ve çok güçlü olmayan normal bir bilgisayarın şebekeden çekeceği güç oyun oynarken maksimum 200 wattı geçmez ki bu neredeyse üst sınırdır. Günümüz LED monitörleri de ortalama 30 watt civarı bir tüketime sahiptir ki buna da 50 diyelim. Sizin bir bilgisayarınızın şebekeden çekeceği maksimum elektrik 250 wattı geçmeyecektir. PSU üzerinde yazan rakamın bir anlamı yok, bilgisayarın içinde gerçek 800 watt güç kaynağı da olsa bilgisayarın içindeki parçalar gerektiği kadar güç çekerler. Tabi yük yüzdelerindeki verimlilik falan bunlar küçük ayrıntı. Siz bir PC için monitörüyle birlikte 300 watt üzerinden hesap yapın, pratikte hiç biri 200 wattı zaten geçmeyecek emin olun. Tabi bu rakamlar dediğim gibi ortalama bir pc içinve 120 bilgisayarın aynı anda tam yüklenmesi de zaten pratikte imkansız.

Hatta pc'lerin içindeki parçaların ve monitörlerin modellerini verirseniz tam bir hesap da yapabiliriz.
 
verilen cevapları okudum ve cok şaşırdım arkadaslar elektrik dagıtım sirketi sizin elinizde XXX kadar bilgisayar var diye hesap tutmaz onlar için en mantıklı açıklama her piriz 3000 watt olarak hesaplanır bu da 13,6 amp gibi bir şey çıkar kaç tane piriziniz var kaç aydınlatmanız var bunun hesabını yapın su an koydugunuz pc ler için pirizlere ilerde ısıtıcı katılabilir iş yeri değişip konfeksiyon olabilir (neden olacaksa aklıma o geldi) yani proje üzerinden gidilir sizin kullanacagınız sistem üzerinden degil zaten siz gün arttırmak yada düşürmek isterseniz tekrar proje cizilip ayarlamalar yapılır
 
Evet haklısınız. Yalnız ben şuna takıldım, her bir bilgisayar 3000 watt üzerinden mi hesaplanacak bu durumda? Yoksa bir prize bilmem şu kadar bilgisayar bağlanacak diyerek mi hesap edilecek? Bir priz 5 bilgisayar desek bile 300-350 amperlik şalter olması gerekir, bu da çok yüksek bir değer. Bir de mesela şöyle tersi bir durumda da, konfeksiyon dükkanı sonradan 120 bilgisayarlık bir internet kafeye dönerse arada muazzam bir talep farkı olacak, o zaman proje değişikliğine mi gidilecek? Biraz uzun oldu ama merak işte :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,914
Mesajlar
921,648
Kullanıcılar
451,077
Son üye
vatan1

Yeni konular

Geri
Üst