tmş ve kaçak akım rölesi arasındaki fark

kaçak akım rölesi akım değerlerinde karışıklık olduğunda kapatabiliyorsa devreyi
kaçak akım koruma rölesi üzerinde yazan amperaj değeri ürünün dayanabileceği akımı belirtir. devreyi açma yapacağı akımı değil. hem kaçak akım için hem de termik manyetik için koruma sağlayan kompakt şalterler vardır. hem kaçak akım hem de termik manyetik şalter kullanmaktansa kA ve mA değerlerini barındıran kaçak akım korumalı termik manyetik şalterlerden kullanabilirsiniz.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
kaçak akım rölesi akım değerlerinde karışıklık olduğunda kapatabiliyorsa devreyi,tmş neden var?
Kaçak akım akım değerinde devreyi kapatmaz!Kaçak akım cihazının kontaklarının dayanabileceği amperi gösterir!Kaçak akım bir sigorta veya TMŞ değildir!Faz-nötr kısa devresinde atmaz faz-toprak veya nötr-toprak kısa devresinde atar.
 
Kaçak akım rölesi;
Fazdan giren akım ile nötrden dönen akım aynı olduğu sürece akım geçişine izin veren ancak, tesisatta ki herhangi bir akım kaybında devreyi açan elemandır. Tesisatın muhasebecisi olarak bilinir. Faz ucundan 10 A akım girdiğinde, nötr ucundan 10A akımın çıkması gerekir. Herhangi bir nedenle fazdan gelen akımın tesisatta bir yol bulup (örneğin) 30 mili amperinin toprağa akmasıyla, nötrden 9,970 A akım dönecek olursa KAKR devreyi keser ve "hey sana işini görmen için verdiğim 10A akımın 30mA kadarını bana geri vermedin. O kaybı telafi etmediğin sürece sana elektrik vermeyeceğim" der. KAK rölesinin (güç kontaklarında) manyetik koruma özelliği yoktur, bu sebeple aşırı akımda sigorta gibi devreyi kesmesi beklenmez. Üzerinde yazan 40A ya da 60A gibi akım değeri yalnızca kontaklarının dayanabileceği akım değerini gösterir.

Termik Manyetik Şalter:
Hem termik (güç kontaklarında, ısı ile fiziksel olarak değişen malzeme ile) hem manyetik (güç kontaklarında, aşırı akımdan dolayı oluşan manyetik alan ile) koruma sağlar. Kaçak akım koruması yoktur. Çarpılıp ölsende devreyi açmayabilir.

E2303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…