Gerilim zirveleri, transil (zener diyotlar) 180V kullanımıyla sınırlıdır. Bu, direnç ve kapasitörün tipik paralel harmanı ile değiştirilebilir.
Geri bildirim optocouplers ile sağlanır, minimum eşik zener diyotundan (ZD) faydalanarak açıkça kabul edilir. ZD çıkış gerilimine karar verir.
Genellikle, LED optokuplörün voltaj düşüşü söz konusu olduğundan, genellikle ZD nominal voltajının ötesinde 1 V kadardır. 12 V çıkış gerilimi için ZD 12 V kullanılır.
Elbette sizi 12 V'luk besleme geliştirmeye mecbur etmiyorum - çıkış voltajı 2 farklı şey tarafından ayarlanabiliyor: - İkincil sargı yaklaşık 1,4 z / V, - ZD zorunlu voltajdan yaklaşık 1V daha az. Minimum voltaj için (yaklaşık 5V veya daha az) çıkışta Schottky diyotlu hızlı diyot değiştirin.
Bu kaynağın kapalı bir adaptörde optimum gücü ve 230V güç 13W'tır. Transformatör minik bir ferrit EE'dir. Temel sütun 4.5 x 4.5 mm, 0.4 mm hava boşluğu kesitini içerir. Birincil, 0.15 mm tel çapı 140 döner.
İkincil (12 V çıkış için) 0,4 mm'lik telin 18 dönüşü. Düşük güçten dolayı ikincil birkaç parçaya sınıflandırılmaz. İlk önce, ilk önce tam olarak bitirdim. Tel katmanları titreşimli primer sargıdır.
Birincil ve ikincil arasında ben koruyucudan - bakır banttan yararlandım ve primerin soğuk sonlandırılmasına katıldı (şaşırtıcı bir şekilde kısa dönüş oluşturması beklenmiyordu!). Daha sonra, aq dayanıklı izolasyonu - 12 porsiyon koli bandı sardım.
Sonra ikincil dönüşleri yaraladım. Parazitli komplikasyonlar durumunda, primer ve sekonder taraf arasında kabaca 1n / Y1 olan bir kapasitör ile birlikte bir veya bir kablo demetiyle birlikte bir gürültü bastırma devresi kurun.