TNY267 12 volt 1 amper smps

Arkadaşlar TNY267 ile bir devre kurdum çıkışta 13 volt alıyorum fakat akım çok düşük sadece led yakabiliyor daha fazla akım çeken bir şey bağladığımda voltaj çöküyor.

Transformatör olarak E25 kullandım. Şemanın üç kısımda dışına çıktım.

Birincisi primer sargı için 140 tur sekonder sargı içinde 18 tur denilmiş fakat ben sekonderi 14 tur sardım.

İkincisi FR106 ve SB160 hızlı diyotlar yerine BA159 kullandım elimde bu vardı.

Üçüncüsü de şemadaki neon lamba kısmını yapmadım.

Çıkıştaki düşük akımın nedeni bunlardan biri olabilir mi?

Kurduğum şema bu:

WXgvg8.png
 
Sekonder tel çapı alacağın akımı belirler, şemada tel tur sayıları ve çapları yok.
 
zeneri 5v ile değiştir bakalım voltaj akım ne olacak.
ayrıca opto 1- 2 ucu arasına 1k5 bias direnci iyi olur.
 
Şemayı indirdiğim sitede yapan kişi açıklama yapmıştı ingilizce olarak;

Kod:
Due to the low power, I applied halfwave rectifier.

Voltage peaks are limited with the use of transil (zener diodes) 180V. This might be swapped with the typical parallel blend of resistance and capacitor.Feedback is supplied with optocouplers, the minimum threshold is opted clearly making use of zener diode (ZD). ZD decides the output voltage.

It is usually more or less 1 V beyond the nominal voltage of ZD, mainly because the voltage fall of the LED optocoupler is involved. For 12 V output voltage ZD 12 V is used.

Surely i don't compel you to develop 12 V supply - output voltage can be realigned by varying 2 things: - Secondary winding is about 1.4 z / V. - ZD is about 1V less than the obligated voltage. For minimal voltage (about 5V or less) exchange fast diode on output with Schottky diode.

Optimum power of this supply in an enclosed adapter and 230V power is 13W. Transformer is a tiny ferrite EE. Fundamental column includes a cross-section of 4.5 x 4.5 mm, air gap 0.4 mm. Primary holds 140 turns of wire diameter 0.15 mm.

Secondary owes (for 12 V output) 18 turns of wire 0.4 mm. Caused by the low power the secondary is not classified to several parts. First, I ended the complete primary. The layers of wires are interlaced primarywinding.

Between primary and secondary i made use of shielding - copper tape and joined it to the cold termination of primary (not surprisingly it it not supposed to generate shorter turn!). Then I wound aq durable isolation - 12 portions of duct tape.

Google translate ile bu kadar dilimize dönüyor;

Kod:
Gerilim zirveleri, transil (zener diyotlar) 180V kullanımıyla sınırlıdır. Bu, direnç ve kapasitörün tipik paralel harmanı ile değiştirilebilir.

Geri bildirim optocouplers ile sağlanır, minimum eşik zener diyotundan (ZD) faydalanarak açıkça kabul edilir. ZD çıkış gerilimine karar verir.

Genellikle, LED optokuplörün voltaj düşüşü söz konusu olduğundan, genellikle ZD nominal voltajının ötesinde 1 V kadardır. 12 V çıkış gerilimi için ZD 12 V kullanılır.

Elbette sizi 12 V'luk besleme geliştirmeye mecbur etmiyorum - çıkış voltajı 2 farklı şey tarafından ayarlanabiliyor: - İkincil sargı yaklaşık 1,4 z / V, - ZD zorunlu voltajdan yaklaşık 1V daha az. Minimum voltaj için (yaklaşık 5V veya daha az) çıkışta Schottky diyotlu hızlı diyot değiştirin.

Bu kaynağın kapalı bir adaptörde optimum gücü ve 230V güç 13W'tır. Transformatör minik bir ferrit EE'dir. Temel sütun 4.5 x 4.5 mm, 0.4 mm hava boşluğu kesitini içerir. Birincil, 0.15 mm tel çapı 140 döner.

İkincil (12 V çıkış için) 0,4 mm'lik telin 18 dönüşü. Düşük güçten dolayı ikincil birkaç parçaya sınıflandırılmaz. İlk önce, ilk önce tam olarak bitirdim. Tel katmanları titreşimli primer sargıdır.

Birincil ve ikincil arasında ben koruyucudan - bakır banttan yararlandım ve primerin soğuk sonlandırılmasına katıldı (şaşırtıcı bir şekilde kısa dönüş oluşturması beklenmiyordu!). Daha sonra, aq dayanıklı izolasyonu - 12 porsiyon koli bandı sardım.

Sonra ikincil dönüşleri yaraladım. Parazitli komplikasyonlar durumunda, primer ve sekonder taraf arasında kabaca 1n / Y1 olan bir kapasitör ile birlikte bir veya bir kablo demetiyle birlikte bir gürültü bastırma devresi kurun.

"Transformatör minik bir ferrit EE'dir. Temel sütun 4.5 x 4.5 mm, 0.4 mm hava boşluğu kesitini içerir. Birincil, 0.15 mm tel çapı 140 döner. İkincil (12 V çıkış için) 0,4 mm'lik telin 18 dönüş"

Ben primer sargıyı 0.20mm. bakır telden 140 tur, sekonderi ise 0.50mm. telden 14 tur sardım..Transformatör konusunda yanlışl bir seçim yapmış olabilirim yukarıda "4.5 x 4.5 mm, 0.4 mm hava boşluğu" demiş fakat kullandığım E25 çekirdeğin tel sarıldığı kısım 10mm.x10mm. gelmekte.

Ayrıca bu şemayı başka bir sitede daha buldum;

http://www.theorycircuit.com/simple-smps-circuit/

Sayın kesmez söylediklerinizi yapıp sonucu buraya yazacağım.
 
Sanki trafonuzun girip pirimer sargisi tel capi cok ince. Yeterli guc aktarmiyor olabilir.
 
Primer veya sekonder herhangi birinin uçlarını ters çevirip deneyin.
 
Sayın silvester biraz önce bu söylediğinizi denedim hem giriş tarafı bağlantıları ters çevirip denedim hemde çıkıştakileri fakat farklı bir sonuç alamadım.

Sanırım ben transformatör konusunda hata yaptım transformatörü büyük seçmiş olabilirim.Bazı sitelerde aynı şema için E20 önerilmiş hatta bir sitede E16 bile yazılmış.Bu transformatörlerin datasheet lerini inceliyorum kullandığım tranformatörden yarı yarıya küçükler.
 
İkisini aynı anda değiştirmediniz değil mi. Tek birinin değişmesi yeterli
Bir de optokuplorun 1-2 bacakları arasına 470 ohm direnç takip deneyin, bazı şemalar bunu uygulamış
 
Son düzenleme:
Önce bir tarafı ters çevirip denedim, sonra diğer tarafı direnç olayınıda deneyeceğim teşekkür ederim.
 
Direnç sonrası da sargilardan birini ters çevirerek deneyin, ayrıca Zener doğru yönde takılı mi emin olun
 

Forum istatistikleri

Konular
129,334
Mesajlar
925,447
Kullanıcılar
451,799
Son üye
merveguzelll

Yeni konular

Geri
Üst